• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PUSINASrí Lanka - země kontrastů
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    jj, v tangalle krasny a prazdny plaze, ale koupat se tam diky vlnam fakt moc neda..
    2MEK
    2MEK --- ---
    WIL_M: Tak to mozna ocenis tuhle moji fotku :)
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/19839269/_MG_7421.JPG
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    2MEK: hm to bych nepoznal, pamatoval jsem si rozbouřenější vodu a větší spád do moře. z těch končin mám dobrej zásek, kdy jsem na google street objevil varana na stejným místě, kde jsem ho vyfotil i já, hádám, že to bude ten samej macek

http://www.brblal.net//foto/20141107-1205-Sri-Lanka/02-Tangalle/006.jpg

https://www.google.cz/...46.07h,68.58t/data=!3m6!1e1!3m4!1sW5dHSm3ZFqUWwCfGcY_lhA!2e0!7i13312!8i6656
    2MEK
    2MEK --- ---
    WIL_M: Tak jsem si projel tu mapu a na lagunu uz si vzpominam :)
    Zkousel jsem proklikat jednotliva ubytovani, ale nenasel jsem - odhaduju to nekde v okoli Sandys.
    2MEK
    2MEK --- ---
    WIL_M: Primo v ty chejsi na fotce. Ani nevim, ze tam laguna je, ani o meste nevim :) Mam pocit, ze v dalce neco svitilo. Uz je to par let, byl jsme tam chvili a zrovna to bylo misto, kde jsme si davali voraz.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    2MEK: kde tam? někde až vzadu u té laguny? my bydleli někde tady a byly tam solidní vlny (respektive skoro jako všude jinde na jihu asi)

https://www.google.cz/...m5!3m4!1s0x3ae14afd19b00141:0x4045d305f7526bba!8m2!3d6.0288491!4d80.7855747

plus na druhý straně města je toto, ale v tom se dá koupat jen na jediným místě kvůli skalám ve vodě a bydlení tam snad není vůbec žádný

SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    DIZZYDENT: Díky moc!
    DIZZYDENT
    DIZZYDENT --- ---
    SMARTCHIN:
    "Roudtrip" TukTukem byl boží, svoboda, pohodlí, jen musíš počítat, že to nevytáhneš víc než na 50 a to ještě z kopce. Takže doporučuju rozplánovat více kratších úseků. Ale dalo se v pohodičce i do hor, silnice jsou tam ok, bez komplikací. Pravidleně dolévat benzít, ať to někde neuvízne. Půjčovali jsme v Negombu, stálo cca 25 000 Rupek na cca 20 dní. Chtěl nějakou zálohu, ale bylo mu jedno zda Eura/Dolary/Koruny, všechno pak vrátil zpět. Bohužel jsem někam zašantročila vizitku.
    Benzín tam potom skoro nic nestojí, resp. zanedbatelná částka.
    Na co dávat pozor? Napadá mě jen na ty veverky. Nechali jsem v Tuktuku nějaký mušle a korály a veverky to do rána rozebraly na součástky s tím, že načnuly i sedačku...naštěstí nic důležitýho nerozkousaly.
    RADKUVAVATAR
    RADKUVAVATAR --- ---
    MATEJ222: Přidal bych slony v Pinnevale a nějaký národní park na pozorování ptactva.
    MATEJ222
    MATEJ222 --- ---
    XSTANG:
    2MEK: bezva, dik moc!
    2MEK
    2MEK --- ---
    2MEK: A mam pocit, ze tady udsud jsme jedli na snorchlovacku, kde byly mureny a zelvy.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Klidnou prazdnou plaz na jihu bych mel, ale je to jeste o fous dal - Tangalle.
    V tom domecku jsme bydleli. Hezky ubytovani, wifina, dobry jidlo a byly jsme tam sami.

XSTANG
    XSTANG --- ---
    MATEJ222: Galle bych určitě na ubytování a koupačku nevolil, za vidění ale stojí. Ubytujte se v Hikkaduwě (turistický, ale šnorchlování, podobná bude asi Unawatuna) nebo Weligamě (pořád trochu charakter ospalé rybářské vesnice s míň turistama a spíš baťůžkáři a příjemnýma lehkýma vlnama na surf), dá se tam ubytovat hned s výhledem na pláž, silnice je celkem klidná.
    Na zbytek záleží, co od toho čekáte, skůtr není nutně třeba, v některých částech je celkem hustá doprava.
    MATEJ222
    MATEJ222 --- ---
    Ahoj! Chtel bych Vas poprosit o par rad pred cestou...:)

Mame takovyhle plan cesty (jedeme na cely srpen, na 30 dni):
    -Do Colomba priletime asi v 5 rano, rikali jsme si hned z letiste odjet si odpocinout do Galle, tak dva dny se vykoupat a odpocinout si po letu..
    -Potom bychom chteli do lesni rezervace Sinharaja.
    -Pak na par dni do "stredozemi" (Horton plains, Haputale, Adams Peak, Kandy, Sygiria(ta druha skala?), Polonaruwa...)
    -Potom bychom chteli dat velky presun do Jaffny nejlepe pres poloostrov Mannar (na baobaby:),
    (nejaky nocni vlak idealne) V jaffne si udelat zakladnu a nejlepe na skutru zkoumat okoli a prilehle polostrovy/ostrovy
    -Nakonec si odpocinout u more v Trincomalee a okoli..a zpatky do Colomba

Zajimalo by me:
    -jak je to s pujcovanim skutru? cetl sem ze to neni zas tolik samozrejma zalezitost treba v hostelich atd..
    -Trochu se bojim Galle jestli to tam neni az moc "turisticke a sterilni", taky kuli pocasi v tuto rocni dobu
    a da se tam hezky se vykoupat? nejaka alternativa timhle smerem od Colomba u more?
    -Kde se dobre ubytovat na tu Sinharaju..?
    -Ma cenu zustat par dni v Haputale, mit ji jako zakladnu na Horton plains a delat vylety po okoli?
    (na skutru off course nejlepe:)
    -Moc moc uvitam jakykoli tip na neco zajimaveho v okoli nasi predpokladane cesty..nebo cemu se naopak
    vyhnout ci jak najit alternativu k nejakemu turistickemu highlightu..Jde nam hlavne o prirodu a more a radi bychom se pokud mozno vyvarovali tem uplne nejexponovanejsim mistum..
    -ubytovani mame v planu resit vzdy oprativne po prijezdu do mestecka, je to v tuhle dobu ok vsude..?

Dekuju moc! budu vdecny za jakoukoli radu/pripominku..
    M.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    GNUBLA: A nejsi nahodou z Prahy nebo okoli? Kdyztak bych ti to poslal postou=)
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    NA_PYCZU: jasny,neni problem,poletim cca koncem mesice
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    GNUBLA: Super a vzala bys mi tam tu knizku? Neni vubec velka a kdybys mela misto, 3 obojky a voditko??? Ale i ta knizka bude stacit=) a kdy letis?
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    NA_PYCZU: jojo,ja tam jedu
    WIL_M: ja potkala particku co si pujcili tuktuk v negombu, na dva mesice, a platili 1000 rupek za den.ale museli udelat jakousi zkousku, ze jsou zpusobili to ridit
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    WIL_M: letos sem potkal asi 2 párečky co měli tukt tuka na mesic a platili tech 1200rs na den (jen tuk tuk ridili sami), v negombu v zime ho nabizeli za 1500 az 2000rs na den (jen tuk tuk bez ridice)...
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    XTALIBAN: myslel jsem tuka, my měli člověka na dva dny, dávali jsme mu dva roky nazpět snad ty 2000. zajímá mne celkovej obnos na 18 dní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam