• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    rozbalit záhlaví
    BIRK
    BIRK --- ---
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    OK, nebudu se s tebou hadat, treba nekdo jinej pochopi, na co ses ptal..
    BIRK
    BIRK --- ---
    PINCHE_GRINGO: ne uz se mi to povedlo...ale dekuju ze hyperlink...suprovka jak to facha... ale ptal jsem se na trochu neco jinyho
    BIRK:
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    BIRK: opravdu je tak tezke napsat airstop.cz do prohlizece? :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    KOUNI: oni maj sidlo na I.p.Pavlova?
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    BIRK: já jsem kupovala letenky pres airstop.cz, coz je zprostredkovatel, takze je muzes mit i levnejc pres primo, asi nejvic letu a nejlevnejsi ma condor, s tema jsme leteli a vsechno v poho. Abys to u nich moh zarezervovat primo tak musis mit embosovanou kartu, coz jsem nemela takze jsem to vzala pres ten airstop, cca o 1000 - 1500 drazsi, ale na I.P. Pavlova. Let z Frankfurtu, tam jsme jeli busem od student agency, 2000.- tam i zpet. Jelikoz jsme to trochu pomatli tak zpatecni listky jsme meli o den driv nez jsme prileteli, takze jsme zpatky jeli vlakem, 85eur/os. frankfurt - drazdany, listek z vlaku, takze zadny slevy. A z drazdan jsme jeli na cerno do decina, jelikoz nas nikdo neprisel skasnou, tak jsme vystoupili a koupili si 100.-/os. decin - praha.... a bylo... trosku narocnejsi cesta, ale byli jsme radi ze jsme doma.
    BIRK
    BIRK --- ---
    suprovka....a ted uz konkretnejsi dotaz...jak vyhledat nejlevnejsi let...resp co nejlevnejsi... zkousel jsem klasicky vyhledavace a nic moc uspech...s kym se lita na kubu, pres jaky mesta...no proste vy jste uz leteli...tak pleas poradte jak se tam dostat s minimem nakladu
    KSEROKS
    KSEROKS --- ---
    noo myslim ze to nejni o moc horsi nez kdekoliv jinde pokud ji nechas valet na plazi a pudes se koupat tak je to jasny ale ze by tam na tebe nekdo vytahl nuz a chtel te obrat to si nemyslim policajti sou tam uplne vsude v turisitckejch oblastech 2krat tolik ale i na normalnich sidlistich v havane, ve vesnicich apod..... takze pokud budes dodrzovat nejaky zakladni bezpecnostni pravidla tak bach se nebal......
    BIRK
    BIRK --- ---
    no a jell tma nekdo sam?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    to jsem pochopil
    BIRK
    BIRK --- ---
    no jde mi prave o tz loupeynz prepadeni...jako taham vsude spolu zrcadlovku...
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    BIRK: Je to policejni stat, takze se clovek muze citit celkem bezpecne, protoze lide maji strach z policie.. Je to samozrejme zobecnene, ale na nekolika mistech se mi to overilo (je to uz 3.5 roku). Napriklad, kdyz se nas snazili obrat (rozumej nauctovat asi 5x vic) v baru (naproti Coppelii), tak jsem po deseti minutach dohadovani rekl, at zavolaj policii, ze odmitam zaplatit to co po nas chtej. A hned byla cena puvodni jako v menu (ktere po objednani schovali a odmitali znovu prinest)
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    BIRK: no já myslim že jo, ale asi to ode mě neni uplně věrohodná informace jelikož jsme tam byli neustále pod tátovim dohledem. Myslim že tě maximálně okradou, ale fyzicky by ti snad ubližovat neměli...:-)
    BIRK
    BIRK --- ---
    takova otazka...jak to je s kubou co se tyce bezpecnosti cizince...planuju ji v unoru dat na kole a chci to dat sam...myslite ze v pohode?
    KSEROKS
    KSEROKS --- ---
    noo já jenom že kouni tam má tátu tak nevim jestli by to nečemu nepomohlo????
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    PINCHE_GRINGO: jo jo takhle to je logický.).....s tím občanstvím si myslím, že máš pravdu...i když...kdybych odjela do améru, vdala se tam..žila tam nějaký rok...tak mi nedaj jejich ?....týpek to takhle měl..ale to je ten první případ..emigroval..
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    KOUNI: Ceska Republika neumoznuje 2 obcanstvi, pokud vim (jsou vyjimky pro emigranty pred urcitym rokem), takze mik kubanske a ceske najednou nejde. Neznam detaily, jak je to presne s vlastnictvim domu, tak jak jsem to popsal mi to vysvetlovalo nekolik kubancu a jeden cizinec, kterej tam vlastni dum.
    BEENYY: Samozrejme spousta lidi takhle prislo o penize, kvuli nejakemu projektu udelali dohodu s thajcema (na thajce se napsaly pozemky a nemovitosti) a thajci je pak podfoukli. Na kube o takoych pripadech nevim, ale ani jsem nikdy nepatral. Je to podle me ochrana proti tomu, aby se cela pobrezi a 90% zeme dostalo do ruky bohatym narodum, protoze pak by kubanci meli z turismu prd (v podstate). Me to prijde celkem logicky
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    KOUNI: já myslím, že s občanstvím to tam není tak jednoduchý!
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    PINCHE_GRINGO: No mě teda řikali že barák si tam nemůže koupit ani kubánec, resp. může, ale nevim od koho protože ofiko se nedá prodat, maximálně vyměnit a nebo nějakym způsobem koupit na černo. Vlastnit nemovitost kubánec může, ale nesmí s ní obchodovat. Ještě by mě zajímalo, jestli si tam můžu koupit nemovitost když si nechám udělat kubánský občanství a zároveň budu mít český...co myslíte?
    BEENYY
    BEENYY --- ---
    PINCHE_GRINGO: i v thajsku? ale nechápu proč...to, že se jim někdo zaručí, přece neznamená, že ten dotyčnej není parchant:o)...nechtěj tolik cizinců..?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    BEENYY: Ono je to takhle ve vice zemich (ohledne vlastnictvi real estates cizinci), napr v Thajsku, Malajsii atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam