• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    GUDRUN: a co zkusit poslat to poštou, doporučeně, myslíš že by to neprošlo?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Zprava od meho offnyx kamarada, dovoluji si preposlat, treba to nekoho zaujme a budete si moci navzajem pomoct:

Nabizim tomu kdo se rozhodne vypravit na dovolenou na Kubu ještě tento měsíc příspěvek 5000 za to, že sebou vezme léky, které předá na letišti. Pouze zodpovědným lidem. Jedná se o Mestinon Variant, 4 lahvičky po 150 tabletách. Již přes měsíc nejsou na Kubě k mání. A sestřenice je už 14 dní v kritickém stavu v nemocnici. Měl jsem domluvený převoz přes Kanadu, kde zítra tam letí známí z Kanady, ale léky na předpis neprošly Kanadskou celní kontrolou a jsou na cestě zpět. Pokud byste o někom slyšeli, kdo tam letí, dejte ihned vědět, nejlépe hned na můj telefon 604 304 232.

Pokud by vás napadlo, kam s tím, aby toho člověka sehnat, budu ráda, pokud někoho znáte atp. Petr, ten muj kamarád, je napůl Kubánec, hodně si s kubánskou částí rodiny pomáhají a tohle musí být fakt docela frustrace.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no ja jezdil casto kamionama a mistnima busama, ty nestoji skoro nic, ale taky skoro nejedou. parkrat jsem takhle cekal 4 hodiny nebo treba sel 15 kilaku pesky aby me pak kamioneta vzala na 2 kilaky :D
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    MARSHUS:
    BRUISE:
    Kolem Santiaga jsem cestovali jenom tagem - meli jsme tam pronajatyho chlapika - Gabriel se jmenoval - jeste bych asi i sehnal cislo - ale skutecne transport neni uplne levnej. Jidlo je jina vec, neni to nejak brutalne predrazeny. jidlo - 4 - 7 CUC.

Rozhodne cestovani s cestovkama - Havantour a Cubatur jsou pekelne drahy zalezitosti. Idealni je slozit se na auto - hyundai I 10 . V Havane jsem sehnali auto za 55 CUC vcetne - je to pecka, ale ve trech to vyjde levnejc - samozrejme i s benzinem...
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no bydlet u mistnich v casa particular, na transport stopovat nebo cestovat mistnima kamionama, na jidlo chodit do mistnich restauraci a celkove se snazit pratelit s mistnima. ale i tak jsem vcelku nezvladl kontrolovat naklady. navic jsou tam mista, kde nejezdi auta vubec takze se tam stopuje fakt blbe. zalezi jak kde a taky jakym stylem chces cestovat, mozna je to na zapade jinak, ja byl v okoli Santiaga.
    BRUISE
    BRUISE --- ---
    Diky
    Pritel tam ted je (v hotelu pres cestovku) a jel tam s planem spousty vyletu, ale dnes mi pise ze je vsechno predrazene. Tak zjistuju jak tam cestovat za rozumne penize.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    no oni maj statni cestovky - havanatur, cubatur a jeste cosi, a s nima ty mistni vylety vyjdou ne nejak prehnane draze (napr. levnej nez auto s ridicem na stejny misto)
    BRUISE
    BRUISE --- ---
    A funguji prosim na Kubě takove ty radoby cestovky, ktere vam nabidnou nejakej vylet za levnejc nez cestovka se kterou tam jste?
    (nevim jestli me chapete, ale zazila jsem to v egypte ze treba vylet na pyramidy s mistnima byl o vic jak polovinu levnejsi nez s fischerem)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    jojo baracoa je nadherna, taky jsem si tam uzil rodinku a hlavne jejich oslavy a vecerni pokecy a rum. 20 slov spanelsky staci :)
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    Kdyby nahodou nekdo potreboval nejaky kontakty na casa particular.
    BTW. Jestli nekdo zamiri do Baracoy - urcite berte v potaz adresu - Malecon 72, bydli tam fantastickej par, chlapik mluvi lamanou ínglish, ale v pohode se domluvite.
    K snidani delaj kakao - z pure cacaa, cim je Baracoa proslavena a vecer, si klidne muzete dat luxusni langustu, nebo chobotnicky, za rozumnej peniz - Hlavne maji pohodlny postele, coz po 3 tydennim pobytu a 12 ti prolezlejch casach vazne ocenite :)

tady nejaky ty kontatky:

JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JOHNNY: hele Pinar jako mesto - nic moc! ale rozhodne stoji za to videt Vinales a tamni vapencove utvary zvane MOGOTY. A rozhodne doporucuju - La Maria Gorda Beach - 140 od PInaru na zapad.
    Ja osobne jsem si nejvic uzil Trinidad
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    vzhledem k casovymu presu toho moc nestihnem a rad bych se zameril jen jednim smerem--> ma nekdo zkusenost s pinar del rio? tzn provincie na zapad od havany?
    JAHODOVE_PYRE: diky, doufam, ze to enbude problem...
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JOHNNY: tak to covece nemuzu slouzit. Skutra jsme necekovali, ale na maloobsahovych jezdilo spousta mladejch...
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    JAHODOVE_PYRE: dobry, cekal jsem to. skutra mi pujcej nebo to je "na stejny urovni"?
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JOHNNY:
    myslim, ze ti nepucej karu - nelajsnou si to ! Je to statni podnik a voni "nemusi" vubec nic ;) mineno, brzy prijde nekdo jinej, kterej na to bude mit legalni vek " sepisujou vsechno do slozitejch formularu a delaj kopie ridicaku.
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    JOHNNY: vecer ti ho pastnu, mam doma nekolik vizitek
    ale bejt Vama, zajedu do Verada a Casa Particular najdete uplne vsude
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    ma nekdo tip na "soukromy ubytovani" v havane? po prijezdu bychom neradi bloudili (i kdyz jedem az za dlouho;))
    GJEE
    GJEE --- ---
    JOHNNY: Opravdu... Též budu mít ten samý věk a tak si budu "užívat" projížďku po Habane a zbytku ostrova bohužel jen jako navigátor.. ; )
    Ale zkusit to můžeš - TŘEBA Tě nezavřou! : P

JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    cetl sem, ze pujcujou vozidla/motorky az od 21... opravdu se na to dba? bude mi 20,5, az tam v lete budu...

d
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    GJEE: rozhodne 18- v pruvodcich se pise 16, ale jak cigara, tak alkac uvadi 18. Byl jsem ale svedkem, jak matka svlazovala 10 - 12ti letyho synatora Bucanerem ( tamni pivko)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam