• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    rozbalit záhlaví
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    KAPPA: da se samozrejme pod 25CUC...kdyz je vas vic, nebo kdyz chcete vic ponoru. Pak nam pujcil i nejaky zakladni snorklovaci vybaveni na zbytek dne zadarmo.
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    KAPPA: V zatoce svini je prima chlapik. Nabizi ubytovani, luxusni jidlo a samozrejme potapeni. Da se ukecat na prima cenu. Kort v zimni sezone.
    Tady je jeho barak. Jmenuje se Felix.

Souradnice: 22.288129, -81.203682
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KAPPA: ale jinak prý to je super i na severu, ale tam jsem nebyla...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KAPPA: my jsme dělali ponor na Bahia de los Cochinos, nebo-li Zátoka sviní a bylo to super. Dive centra budou všude stejná, neboť jsou to ve všech případech "státní podniky". Vygoogluj diving in Bahia de los Cochinos.
    Je tam úžasnej sráz asi v 15ti metrech. A v Playa Giron je jeden super dive instruktor co vypadá jako Paul Newman a za Studené Války pracoval jako válečný potápěč :))
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    Prosim nekoho, kdo mate zkusenost, tipy na diving centra... ?
    Chceme alespon tyden venovat potapeni se, behem te doby tam vyzkouset i vice mist, tak kdyztak jsem jedno ucho .)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KAPPA: to máš pravdu :) já bych ti to i půjčila (ráda si LP nechávám jako suvenýr) ale bohužel jsem jí nechala v Kanadě a od pátku už jsem zas v české kotlině...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    další pokračování, leze to ze mě jak z chlupatý deky...
    https://mikatchou.wordpress.com/2011/12/28/udoli-vinales/
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    MIKATCHOU: ne, ale kazdej to pouzije tak jednou, tak jestli nekdo ma a vali se mu doma, proc kupovat novej..
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KAPPA: no jestli je pro tebe LP velký finanční výdej tak bacha na Kubu, to teda pro turistu vážně levná země neni...
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    Ahoj, letime tam kouncem unora, na 17 dni, nemate prosim nekdo aktualni Lonely Planet na pujceni? Nebo klidne odkoupim.. Chci usetrit.. Dik
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Varadero – La Habana (16.-18.12.) « Mikatchou
    http://mikatchou.wordpress.com/2011/12/26/varadero-la-habana-16-18-12/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Cuba 2011 aneb cesta po stopách karibského antikapitalismu « Mikatchou
    http://mikatchou.wordpress.com/2011/12/25/cuba/
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    tak já už se fakt těším na Kubu, muj spolužák ze střední co tam dělá konzula nás nakonec zpočátku ubytuje a už je v plánu i návštěva jakéhosi koncertu večer v pátek a nedělní cesta ambasádním autem do Vinales, sem netušila že to bude takovej luxus, my mysleli kdoví jací nejsme hardoristi když tam jedeme bez zabukovanýho hotelu )))
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    MIKATCHOU: proste proto. protoze maji v kanade dobryho, vakuovanyho. Moc mi chutnal
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    JAHODOVE_PYRE: proc zrovna lososa?
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    MIKATCHOU: hele, s tim jidlem uplne nesouhlasim. da se tam najist i za min a fer. Hold nesmis bejt cimprlich - tim se nechci dotknout Pajovy, ale ber to tak, ze dezimfikovat se da stale rumem, obcas ovoce, nekdy i maso - kureci, ryby.
    Mam vzpominku, ze jsme lezeli na plazi -6 lidi, a z more se blizil chlapik s kosikem z bananovych listu. Pritah obrovskou langustu, k tomu asi 4 mensi a za 25 cuc udelal zranici pro 6 lidi vcetne piv, ryze s fazolema a zahy prodal i krabice doutniku. Plaz pod Santiagem a takovych je i vic.

S laskou vzpominam na paradni casa partikular v baracoe, kde nas ubytoval starsi par. Kazdej den Kakao, k veceri co jsme si prali - ryby, krevety, kure - za 5 cuc..

takze musis hledat.
    Ale jako fakt je, ze kamos co vezl prazskou sunku v pixle, tak ta jednoho dne bodla naramne :)
    Z kanady si vem vakuovany platy lososa, citronek tam v pohode sezenes :)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    RAJCHE: jo to nevim, dorazily mi teprve ted. tak zpracovani chvili potrva

MIRAFR: jeli jsme do Trinidadu ze Santa Clary pres hory a hodne me mrzelo, ze jsme nemely cas tam par dnu zustat. Ale detailne o nich nic nevim..
    Salsa se tanci uplne vsude, kazdy ti rekne, ze je ucitelem salsy. V Baracoa akorat bezel karneval a totalne nas znicil pohled na holcicky ve veku 4-6 let, jak tancily (ten tanec jim muze zavidet ledajaka profi tanecnice u tyce u nas)
    MIRAFR
    MIRAFR --- ---
    PAJOVA: U Santiaga jsou hory , málo navštěvované , které mne zajímají a Salsa se tam prý netancuje jen pro turisty jako v Trinidadu ;) Jaké jsou ty krásná místa mimo ty všeobecně známé ? Díky
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    PAJOVA: Kdy uvidime nejaky fotky?;)
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    MIKATCHOU: do Asie jsme taky jezdily dve holky a otravovali nas vic, nez kdyby s nama byl chlap... To je asi podobny v hodne zemich

MIKATCHOU: fakt zalezi, jakej budete mit rozpocet. My 3 kila na den na jidlo nemely:)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    PAJOVA: hm, to je asi dost možný s těma chlapama, já naštěstí pojedu s přítelem - třeba kámošky dvě takhle jely do Maroka a odvezly si hromadu šílených vzpomínek na obtěžování, jiní mí kámoši tam jeli jako dva páry a neměli vůbec žádný problémy... To mě teda podrž, si budem muset na Kubu vést drahé jídlo z Kanady )))
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    MIKATCHOU: obchody hrozne zalezi. Pravidelne jsme tam kupovaly akorat vodu a sem tam nejake susenky. V tech lepsich mivaji i nejake salamy, syry, ale duveru to ve mne nevzbudilo...Problem je ten, ze ikdyz v tech supermarketech obcas maji testoviny, omacky, atd, tak to nemas ale kde uvarit.

Z Prahy jsme s sebou mely ruzne susenky a kamoska nejaky tvrdy salam a fakt to bodlo.
    No oproti Asii tech negativnich zkusenosti s lidma bylo vice. Ale rekla bych, ze kdyby s nama byl alespon jeden chlap, tak si rozhodne tolik nedovolej

MIRAFR: Santiago klidne vynechte, je to takova druha Havana a moc nevim, co tam lidi tahne. Na Kube je spousta jinych mnohem hezcich mist
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    PAJOVA: Santiago je hell! :) Zname :) ...jo a ty klimosky :) hahaha.... jemnej industrial na dobrou noc :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    PAJOVA: fakt negativní zážitky převládly nad negativníma? a jaké jídlo se tam dá sehnat v obchodu? Myslíš že se vyplatí si toho sebou přivést co nejvíce?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam