ONDRI1: byly jsme na Kube ted 3 tydny. Po celou dobu jsme mely pujcene auto, takze jsme najezdily pres 4 tis. km... Osobne hooodne doporucuji dojet uplne na vychod - Baracoa. A na zapade zas naopak Vinales. Stavily jsme se i v zatoce svini, kde se da dobre snorchlovat, ale jsou tam kvanta komaru. Varaderu a podobnym letoviskum jsme se vyhnuly obloukem. Ale Trinidad byl super, nejlepsi je zajit tam v noci zatancit si salsu na ulici, super to tam zije
Neco o cenach, ubytovani na noc pro 3 osoby bylo 20 - 25 Cuc. Nekde chteli 1-2 Cuc za hlidani auta pres noc. a nikde jsme nemely problem sehnat ubytovani. V ubytovani tam ted podnika kde kdo. Ale pravdou je, ze jsme tam byly na zacatku sezony
Co se tyce jidla, tak je to FAKT BIDA. U stanku se za 5-10 domacich Pesos da sehnat houska se syrem, vajickem nebo masem anebo jejich slavna pizza. Po pravde nechapu, jak na tom muzou prezit. Pro me jeditelna byla houska s vajickem. A jinak jsme jedly kvanta bananu a rajcat.
Kdyz si chces dat dobre jidlo, tak v Casa particular ti moc radi uvari, aaale snidane 3-4 CUC a vecere 8-10 CUC. Je to obrovska porce, ale nemohly jsme si dovolit kazdy den dat 300 Kc za jidlo za den... .. Navic mam podezreni, ze mi nesedla ta jejich balena voda. Pokud budes mit omezeny rozpocet, tak doporucuji vzit si z domova nejaky susenky nebo tak neco. Fakt to bodlo. V restauracich stoji jidlo temer stejne, ale porce je znatelne mensi
Co se tyce alkoholu, tak tim rozhodne nesetri. Panak je minimalne decka (byla i mista, kde nam prinesly plnej horcicak a to jsme chtely jen panaka). Mojito nebo cuba libre 2,5 - 3CUC. Na druhou stranu ti kafe odmerei presne do maleho panaka:)
Jak jsme byly 3 holky, tak nas mistni neskutecne otravovali. Obcas se hodilo, ze nam dali nejake tipy, ale ani na plazi jsme nebyly dele nez par minut o samote, pak se objevili mistni a zacali otravovat a tahat z nas penize. Negativni zkusenosti s lidma docela dost prevladly ty pozitivni:( A v Santiagu mi ukradli telefon a fotak.
Oproti Asii ma Kuba nejaka pozitiva - vsude, kde jsme bydlely, tak jsme dostaly rucniky a byl tam toaletni papir (takze nemusis vozit z domova), tekla tepla voda a klimatizace byla v pokojich