• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    rozbalit záhlaví
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    ANGLAN: booking resit v podstate nemusis....nejaka ta volna Casa se da najit podle me dycky.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ANGLAN: no takový věci bych asi nepsala, ale snad se nic nestane, blbý je spíš to, že vám asi většinu věcí zabaví hned na letišti. Těžko říct. Někomu to nezabaví a někomu jo, nám to zabavili, protože jsme byli podezřeli, neboť jsme měli bydlet u spolážka z gymplu kterej na Kubě dělá českýho konzula.

Přes vánoce tam asi moc lidí nebude, ale po vánocích asi hodně. kdybys potřeboval tak mam kontakt na jednu Casu ve Vinales, jmenuje se Rosa, ale mam dojem že pani uměla jen francouzsky. Auto doporučuju zabukovat dopředu, my s tim měli před vánocema neskutečný oser, nakonec sme něco sehnali, ale celkem draze a nebylo to jednoduchý.
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    p.s. ... Jak nam odpovedeli z Cuby o nasem zabookovani Casa Partiulare.... tak jsem jim odpovedel, a dodal jsem v zavorce toto :

(and if there will be anything small that we could bring for you, or that you need, and we can buy it here in Europe easily - We will be happy to help )

myslite ze jsem pronajimatelum mohl zpusobit nejake problemy timto dodatkem ??? Moje zena ma obavy ze ano. Ja jsi rikam ze snad ne...
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    ANGLAN: Dnes jsme si objednali CasaParticulare na 2 dny v Havane po prijezdu, a vlastne jsem jsi uvedomil - ne ze mizeji ti pokoje tak strasne rychle, ale to ze oni maji tech pokoju jen jeden nebo dva na pronajmuti.... jak jsem ale na to koukal, a vsude mi psalo ze "posledni 2 pokoje k pronajmuti", a ja si myslel ze uz maji temer zabookovano... takze okej, asi prijezd mame poresenej...
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    Zdravicko. chtel jsem se vas poptat jake mate zkusenosti s cestovanim na Kube okolo vanoc a noveho roku..

Se zenou priletame do Havany 20ho Prosince. Chceme se booknout na dva noci v Havane a 23ho, pujcit si auto a odjet do Vinales (auto bookli predem z cech?). Tady predpokladam ye uy pojedeme do toho Vinales na blint, ye tam nejaky Casa Particulare najdeme. Nebo se pletu, a v tomhle obdobi svatek mame radeji bookovat dopredu?

Vim ye tam jedeme v nejvetsi turist sezone, ale jinak nam to casove nevyslo. Uz ted koukam ze na ty dva dny v Havane jsou uz vsechny 2hvezdickovy hotely booknuty, a Casa Particular se v Havane dobou naseho priletu taky uz rychle plneji...

Jo, a staci nam v Havane na prvni dva noci Casa, nebo je zapotrebi mit booknuto v Hotelu?

zatim dik a sorry za lamo dotazy
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    moc dekuju vsem za info ... za 14 dni podam hlaseni, co jsme nakonec zvladli ... :)
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    souhlas, jestli varadero nekoho tak laka tak je zbytecny kuli tomu jezdit na karibskej ostrov, mozna jen kvuli tomu aby clovek mohl rict joo byl jsem na karibskym ostrove ,) a presto se v tom karibiku ani nevykoupe ,) trinidad dejte, je to tam krasny
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    cesta autem podle me neni od veci. Sice brazdis prdelema, ale to je prece Kuba!! ....Varadero nema s Kubou nic spolecnyho, Varadero NEBRAT!!! To fakt radsi tu cestu do Trinidadu! :)
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    KAPPA:
    ATTACKIE:

rikate Varadero nebrat, IMHO na placacku na plazi je nejlepsi... pak teda jeste Playas del Este - my jezdime vetsinou na Santa Maria a je to tam taky fajn... Ale pokud chces dat Trinidad, tak nam letos trvalo autem skoro celej den, nez jsme z Varadera dojeli do Trinidadu, pac musis pres samy prdele... Takze bych si asi vybrala jestli jizni nebo severni pobrezi, protoze pri takhle kratkym pobytu je celkem skoda zabit celej den v aute. Muzu doporucit ubytovani v Zatoce svini, more tam bylo taky fajn - hodne zivy a klidny, ale Playa Giron, mi prisla fakt divna, nakonec jsme se ubytovali ve vesnicce na druhym konci zatoky - bliz k Havane, primo na plazi a byla to paradicka... Tam se po dalnici z Havany dostanes za chvili a muzes pokracovat dal smer Cienfuegos a Trinidad. Kazdopadne vzdycky je lepsi se drzet dalnice, jinak cesta zabere mrte casu. Co se autobusu tyce tak se cestovat s turistickejma autobusama - Transtur a spol, jsou mnohem drazsi nez klasicky linkovy spoje, ale zato klimatizovany a jezdej jak maj. S tema taxikama bych si nebyla tak jista, mozna byste se nedoplatili. Pujceni auta, toho nejlevnejsiho cinskyho Geely nas vyslo se vsim cca 1000.-Kc na den s tim ze benzin ze za cca 25 - 28 Kc. Dalsi zajimavy mista, o kterych jsem teda jen cetla, jsou z Havany smer Pinar del Rio - nejaky kaskady, vodopady a tak, coz se zrejme da spojit s vyletem do Vinales, kde je to taky hezky, videla jsem tam svoji prvni volne zijici tarantuli :). Ciste teoreticky me ted napada, ze by se vam treba nekdo z nasi rodiny mohl den dva venovat a nekam vas hodit, nebo tak neco...
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    me se libilo mesto duchu, stary opusteny lazensky mesto San Miguel de los Banos, myslim ze to bylo tohle , provincie Matanzas

Trinidad za to stoji

surf bych nerekla ,)

Varadero urco nee

napr. Peninsula de Zapata moc peknej park na jihu pod mestem Matanzas

tyo busem bych to nedala ,)) on casto vubec nejezdi, kdyz neni dostatek lidi a treba nektery busy jezdi jednou tydne ve finale prej.. to radsi stopem! stopujou tam vsude vsichni nonstop, mistnaci maj na to i naky zakony ze kdyz nefunguje mezimesto doprava, MUSI auta zastavovat, pod pokutou a maj tam na to uniformovany lidi, co organizujou stopare a stopujou za ne auta atd ,) vtipny.. tam je tak malo kriminality ze to ani neni nebezpecny..
    taky se da pronajmout mistnak s autem a ten te proste povozi tech 10 dni a jeste ti ukaze vsechno mozny a je to nejlepsi varianta podle me ,)
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    ahoj, zkousel nekdo surfovat na Kube? reference? cetla jsem, ze nic moc, ze zalezi na sezone, coz ted asi neni uplne optimalni coz? :)
    Jedeme tam jen na 10 dni, jak se tam cestuje autobusem? Chtela bych z Havany do Trinidadu ... stoji to za to?

nebo nejlepe, muzete mi dat nejake tipy co stoji za to opravdu videt? Jsem ted trochu prehlcena informacema ..a najednou nevim co z toho vybrat.
    Plan je nasledujici - z Havany na 2 noci nekam do hotelu at se muzeme rozkoukat ...urcite nejaka placacka na plazi (Varadero nebrat, ze?) a pak nejaky 3 dny na vylety do vnitrozemi. Za kazdou referenci budu vdecna.
    Diky!
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    tomu verim! ,)
    nejvic asi francouzu tam je... a spanelu samozrejme taky dost...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    KAPPA: a i kdybys potkala, jsou to veskrze hodní lidé ))
    já jsem jednoho měla nasáčkovaného celej pobyt v autě a v ložnici, jinak jsme ale až na jednu výjimku žádné krajany mé drahé polovičky taky nepotkali...
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    ja zadny kanadany nepotkavala treba
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    PPNEKK: jenže jsou všichni v rezortech, mimo rezorty jich moc nepotkáš, bojej se cestovat bez cestovky ))
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    kuba je zas plna kanadanu
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    jj....dominika je prej hodne cajk, akorat jsou tam dost americky duchodci, coz na kube nehrozi :) ...ale jinak mi ji dost znamejch doporucovalo
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    CORNELA: tak uz vim! Dominikanska republika! tam je to skvely prej, ja se tam chystam pristi rok (letos dame jeste jednou Kubu ,)) ) a je to tam hlavne malz takze vsude kousek...
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    CORNELA: a muze to bejt i levnejsi? zni to, ze ne .)) protoze uz vim, kam bych se letela valet.... na Sardinii! miluju tohle misto ,) taky jsme ji procestovali, po obvodu, ale tam je tolik mist, kde je to moc krasny
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    hele nevim :) kdybych jen nekam zevlit, tak bych dal zanzibar nebo azory :)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    CORNELA: otazka je odkud chces letet....nevim totiz co lita z prahy, z londyna se dostanes za par babek celkem vsude :)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    CORNELA: imho: kdybych se chtel jen nekde valet, tak nejedu na Kubu...ale zvolim nejakou jinou destinaci :) V Karibiku je toho spoustu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam