Tak, 20tyho se zenou odlitame, to cekani uteklo jak voda .) Nase plany se za tech par mesicu planovani zmenili nekolikrat. Puvodne jsme z Havany chteli na Vinales - pak smer Santiago a Baracoa. Pak jsme si to rozmysleli a shodli se na Havana - Vinales - Trinidad - Santiago - Baracoa.
Po tomhle poslednim tejdnu kecani a planovani, jsme na pokraji toho ze vypustime Santiago a Baracoa, s tim ze nam na to vsehno jednoduse 3 tydny nestaceji. Jeste nejsme pevne rozhodnuty, ale rikame si ze tolik cestovani Viazulem bysme asi za tu dobu nestihli si uzit. Pujcit si auto na 12 dni by nas vyslo asi a 25 tisic kc bez pojisteni a benzinu, takze jsme to rychle zavrhli a rozhodli se usetreny prachy za auto smele rozmrdat za chlast a zabavu.
Ty vogo, dva tejdny pred cestou a ja uz bych nejradsi balil batoh :)
Coz mi pripomina - meli jste nekdy problem na letisti na Kube, ze by vam neco zmizelo ze zavazadel? Premejslim o tom ze bych koupil pidi zamky na zipy na batohu....
Jinak ja i zena vybaveny paskama na penize a pasy - jeden pro zenu pod kalhoty, ja mam variantu v pasku u kalhot. Mame v planu vzit vsechny prachy v eurech a nic nebrat z bankomatu. Takze na sobe budeme mit tucnou sumu, ale asi lepsi zpusob neni.
Ted kdz vezmu v potaz nase posledni plany, tak to vypada na 2 dny havana, dalsich 3 ve vinales, a pak asi uvidime kam se nam bude chtit. Mame v planu aspon 4 nocy v Trinidadu. Jeden den na prohlidku mesta, dalsi na okolni prirodu, a dva dni se chceme flaknout na Plaz v hotel Ancon.
Spanelstinu mame na urovni nula nula nic, ale o pivo si rict umime, a mam zkusenosti ze kdyz te nejakej jinteros nebo jemu podobnej neco nuti - odpovidat mu v cestine je krasna zbran..
Mame mraky musli tycinek pripravenych, mega lekarnicku, a asi bereme i rozumnou mikinu a softshelll bundy aby nam nebyla po vecerech zima.
To me ted napada pri tom mym monologu, myslite ze by mohl byt problem vzit sebou lahev cervenyho, lahev tuzemaka, a stangli salamu sebou???
Jo a taky..... nemate nekdo zkusenosti s bookovanim autobusu Viazul pres internet ? me totiz napada ze by nebylo od veci (jestli je to funckni a da se na to spolehnout), objednat si jizdenky na autobus z Havany do Vinales uz tady z cech, pac tam prilitneme v ctvrtek vecer a v sobotu rano mizime smer vinales. - Jde mi o to jestli se da realne koupit jizdenku na bus jen den predem...
uf... no... uz dlouho si rikam ze sem napisu... ale jak to jen udelat aby tonebyl jen pytel blabolu...
Kazdopadne, kdyby nekdo z vas mel pripominky nebo rady, budeme jen za ne radi.
zatial,...