• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    BRUN
    BRUN --- ---
    KOUNI: diky!

jeste jedna otazka, jedna z podminek ke vstupu je: * Potvrzení o ubytování v hotelu nebo u soukromé osoby platící daně.
    pri cestovani po asii mi vzdycky staci adresa hotelu (kde vetsinou rezervaci ani nemam), je to na kube stejne v pohode?
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Ja bych si tak rada zas dala tu Tukolu...
    ARNECHT
    ARNECHT --- ---
    KOUNI: tak tak, jeste bych jen rad doplnil:
    5x bucanero za 100,- :]
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    My jsme loni v unoru sehnali ubytovani vetsinou tak za 10 CUC na noc + 8 - 10 CUC vecere u ubytovatele, coz se nam osvedcilo jako nejlepsi zpusob jak se najist... Kdyz jsem se pokousela nejak shrnout realny naklady na pohodovou dovolenou tak mi to vyslo ve ctyrech lidech na den asi tak:

1000 auto/den = 250/os
    200 ubytovani/noc
    200 vecere + 100 obed + 100 snidane/osoba
    80 lahev rumu
    30 Tukola
    10 cigara

Takze cca 1000/den na hlavu...samozrejme naky vstupy a takovy veci nepocitam, ale to se vykompenzuje tim, ze si nekdy nedas lahev rumu, bo si das k obedu pizzu od mistich farmaru za 5Kc...

Kdyz to chces mit teda all inclusive :)
    BRUN
    BRUN --- ---
    nemate nekdo na pujceni/prodej lonely panet Kuba (AJ nebo CJ)?

a jeste se chci zeptat, jak vypadaji aktualni mimosezonni ceny? jidlo, ubytovani, doprava... mysleno pro budget cestovatele, cena za 5* hotely nepotrebuju.
    KERRY
    KERRY --- ---
    Zdar, nemáte někdo zkušenost se studijním pobytem na Kubě (na univerzitě)? V rámci postgraduálu bych se tam chtěl mrknout v únoru na cca 4-6 týdnu...
    KOUNI
    KOUNI --- ---
    LOOKY: taky bych v tom nevidela az takovej problem, byla jsem tam jednou v srpnu a zrovna se v oblasti behem tech 3 tejdnu vyskytly 3 hurikany, jeden (Gustav) prejel Kubu skoro celou, tak to jsme stravili 3 dny zavreny doma, ale pak zase oka... Pry se to stava tak jednou za 5 - 10 let ze by ten hurikan zasahl primo Havanu napr. A kdyz se tam mota nakej hurikan v oblasti karibiku tak mas max. 3 dny po koupani (obri vlny) a obcas zaprsi, ale nic silenyho... Spis se priprav na totalni vedro, dusno, parno... nebo aspon tak bylo v tom srpnu, jinde nez v mori se moc prezit nedalo....
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    LOOKY: jeli jsme tam v polovine cervence. Prselo 1x - velmi osvezujici bourka v podvecer, kde pak nastoupila armada komaru ...:) ... ja bych se nebala. Bud mam stesti, ale posledni dobou cestuju do destinaci zasadne mimo sezonu a furt je to cupr dupr!
    LOOKY
    LOOKY --- ---
    Ahoj, myslíte že je špatnej nápad jet na Kubu v červenci? Jindy se nám to možná hodit nebude. Je to období dešťů, hurikánů a komárů vážně takovej problém? Díky
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    p.s. - kdyby jste nekdo nekdy potkal na Kube Petra Kuliska aka Pedro Rodriguez - tak utikejte opačným smerem. vekslak, smeckar, vtipnej ale plnej sracek .)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    ATTACKIE: tady taky jedna fotka kde je videt skoro cely varadero:) http://ppnek.rajce.idnes.cz/KUBA/#P1020505.jpg
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Nejsem ortodoxni traveller, ale Kuba pro me proste neni misto kam si clovek jede do "resortu". Ja to brala jako poznavani zeme a jeden den na plazi u Trinidadu mi stacil. Ano, plaz byla nadherna, voda pruzracna, ale na toto bych si vybrala nejakou jinou destinaci. Stejne jsem vetsinu dne stravila v plazovem baru a zjistila ze moje spanelstina je lepsi kdyz jsem jemne nalita :)
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    ANGLAN: tohle si zaslouzi palec nahoru, je to tam vazne RAAAJ :)

btw. zde ukazka nenavideneho Varadera pro neortodoxni travelery :)

attackie | Cuba 2012 – rajce.net
    http://attackie.rajce.idnes.cz/Cuba_2012/#0009.jpg
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    Tak zase ahoj. Uz je to dva tydny co jsme se se zenou vratili zpet z Kuby, a oboum se nam ta dovolena moc libila. ted jsi nejsem jisty co tu napsat, pocitu a zazitku bylo mnoho, vsechno bez maly vyjmky pozitivnich.

Nakonec nase trasa byla : Havana -2noci, Vinales -3noci, Trinidad -6noc, Cienfuegos - 2noci, Varadero 6noc, a pak zase Havana-2 noci.

Az do Trinidadu jsme to meli naplanovani, odtamtud to vzniklo nejak samo. Casy ve kterych jsme bydleli byli bezvadny a bytni moc napomocny. Jedine 2 dny ktery jsme stravili v Hotelu Ancon nam to trochu zkazili - ze nam na pokoji projela nejspis pokojska nase bagly dukledne procistila. Jinak velka pohoda a i bezpecne se tam clovek citil. Co nam neukradli tak jsme stejne rozdaly. Mile me prekvapilo jak bylo jednoduchy se tam seznamit se zajimavyma lidma, i ja bylo celkem jednoduchy se vyhnout tem otravam.

vsehovsudy necely 3 tydny poctive denne v lihu a moc prijemne vzpominky.

Posilam (snad spravne) link na par nasich fotek.

daev79anglan | david jones | seznam alb – rajce.net
    http://daev79anglan.rajce.idnes.cz/
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    ATTACKIE: mas recht
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    omg ach vy ortodoxni traveleri :) Kazdy ma rad neco ... jsem trochu alergicka na to ZDURAZNENI co rozhodne ne.
    My jsme si tam flakacku na tri dny dali a byl to raj na zemi ... musi kazdej nutne prochazet slumy, aby byl cool?
    Byli jsme uplne zkraje ostrova, a mezi ubytovanejma byli jen soudruzi z Kuby, takze za me to bylo minimalne vtipna sonda mezi tuhle "elitu" ...
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    OLEJOVKA: byli jsme unor / brezen....ani jsem si nevsiml, ze tam nejaku jsou. Bylo nam receno, ze jto proc Kubanci casto kontrolovane vypalujou pole, je prave kvuli tomu, aby spalili vsechny komari vajicka.
    btw: Jednou me pekne pokousali pisecny blechy, po tom co jsem se prosel bos po vysusenym zalivu.

Varadero neni Kuba ... je to jen takovej "posh" poloostrov pro turisty, nema cenu tim zabijet den.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    RAJCHE: co je s Varadero špatně? a už se tu o tom mluvilo, je možné určit oblasti s komáry? myslím větším než malým množstvím :o)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    OLEJOVKA: Vinales a urcite nejaky potapeni - zatoka svini nebo se zralokama na nekterym ze severnich ostrovu. Baracoa stoji za to, ale pro spoustu lidi trochu z ruky.
    Urcite vynechat Varadero...
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    Ahoj,
    mám možnost se přidat ke skupině, která vyráží na Kubu na začátku příštího roku. Času sice dost, ale háček je v tom, že už tam většina z nich jednou byla, takže je nutné, abych se včas ozvala a lobbovala za "své" body v programu :o)
    Tudíž se tu vás zkušenějších a znalejších ptám: Co si rozhodně nemám nechat ujít a na čem trvat? Zatím vím jistě jen Trinidad a Havanu, ale určitě mi tu poradíte něco dalšího, ne-li lepšího.
    Předem děkuji za radu a pomoc :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam