• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    LOOKY
    LOOKY --- ---
    Ahoj, myslíte že je špatnej nápad jet na Kubu v červenci? Jindy se nám to možná hodit nebude. Je to období dešťů, hurikánů a komárů vážně takovej problém? Díky
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    p.s. - kdyby jste nekdo nekdy potkal na Kube Petra Kuliska aka Pedro Rodriguez - tak utikejte opačným smerem. vekslak, smeckar, vtipnej ale plnej sracek .)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    ATTACKIE: tady taky jedna fotka kde je videt skoro cely varadero:) http://ppnek.rajce.idnes.cz/KUBA/#P1020505.jpg
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    Nejsem ortodoxni traveller, ale Kuba pro me proste neni misto kam si clovek jede do "resortu". Ja to brala jako poznavani zeme a jeden den na plazi u Trinidadu mi stacil. Ano, plaz byla nadherna, voda pruzracna, ale na toto bych si vybrala nejakou jinou destinaci. Stejne jsem vetsinu dne stravila v plazovem baru a zjistila ze moje spanelstina je lepsi kdyz jsem jemne nalita :)
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    ANGLAN: tohle si zaslouzi palec nahoru, je to tam vazne RAAAJ :)

btw. zde ukazka nenavideneho Varadera pro neortodoxni travelery :)

attackie | Cuba 2012 – rajce.net
    http://attackie.rajce.idnes.cz/Cuba_2012/#0009.jpg
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    Tak zase ahoj. Uz je to dva tydny co jsme se se zenou vratili zpet z Kuby, a oboum se nam ta dovolena moc libila. ted jsi nejsem jisty co tu napsat, pocitu a zazitku bylo mnoho, vsechno bez maly vyjmky pozitivnich.

Nakonec nase trasa byla : Havana -2noci, Vinales -3noci, Trinidad -6noc, Cienfuegos - 2noci, Varadero 6noc, a pak zase Havana-2 noci.

Az do Trinidadu jsme to meli naplanovani, odtamtud to vzniklo nejak samo. Casy ve kterych jsme bydleli byli bezvadny a bytni moc napomocny. Jedine 2 dny ktery jsme stravili v Hotelu Ancon nam to trochu zkazili - ze nam na pokoji projela nejspis pokojska nase bagly dukledne procistila. Jinak velka pohoda a i bezpecne se tam clovek citil. Co nam neukradli tak jsme stejne rozdaly. Mile me prekvapilo jak bylo jednoduchy se tam seznamit se zajimavyma lidma, i ja bylo celkem jednoduchy se vyhnout tem otravam.

vsehovsudy necely 3 tydny poctive denne v lihu a moc prijemne vzpominky.

Posilam (snad spravne) link na par nasich fotek.

daev79anglan | david jones | seznam alb – rajce.net
    http://daev79anglan.rajce.idnes.cz/
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    ATTACKIE: mas recht
    ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    omg ach vy ortodoxni traveleri :) Kazdy ma rad neco ... jsem trochu alergicka na to ZDURAZNENI co rozhodne ne.
    My jsme si tam flakacku na tri dny dali a byl to raj na zemi ... musi kazdej nutne prochazet slumy, aby byl cool?
    Byli jsme uplne zkraje ostrova, a mezi ubytovanejma byli jen soudruzi z Kuby, takze za me to bylo minimalne vtipna sonda mezi tuhle "elitu" ...
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    OLEJOVKA: byli jsme unor / brezen....ani jsem si nevsiml, ze tam nejaku jsou. Bylo nam receno, ze jto proc Kubanci casto kontrolovane vypalujou pole, je prave kvuli tomu, aby spalili vsechny komari vajicka.
    btw: Jednou me pekne pokousali pisecny blechy, po tom co jsem se prosel bos po vysusenym zalivu.

Varadero neni Kuba ... je to jen takovej "posh" poloostrov pro turisty, nema cenu tim zabijet den.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    RAJCHE: co je s Varadero špatně? a už se tu o tom mluvilo, je možné určit oblasti s komáry? myslím větším než malým množstvím :o)
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    OLEJOVKA: Vinales a urcite nejaky potapeni - zatoka svini nebo se zralokama na nekterym ze severnich ostrovu. Baracoa stoji za to, ale pro spoustu lidi trochu z ruky.
    Urcite vynechat Varadero...
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    Ahoj,
    mám možnost se přidat ke skupině, která vyráží na Kubu na začátku příštího roku. Času sice dost, ale háček je v tom, že už tam většina z nich jednou byla, takže je nutné, abych se včas ozvala a lobbovala za "své" body v programu :o)
    Tudíž se tu vás zkušenějších a znalejších ptám: Co si rozhodně nemám nechat ujít a na čem trvat? Zatím vím jistě jen Trinidad a Havanu, ale určitě mi tu poradíte něco dalšího, ne-li lepšího.
    Předem děkuji za radu a pomoc :o)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    ATTACKIE: na komary jsem uplne zapomnela a pritom v Cienfuegos jsme zazili snad nejhorsi nalet a utok komaru za cely zivot!
    Takze urcite neco na komary!

ATTACKIE
    ATTACKIE --- ---
    ANGLAN: tyjo co pises ohledne priprav mam pocit, ze jedete spis do Konga :))
    my jsme byli 2 tydny, prvni hotel v Havane si bookli z Cech, pak jsme to poresili vse na miste, internet je tam kurna drahy, ne vzdy booking klapl a bylo to o dost drazsi, nez kdyz jsme si to osobne vyridili u nich v lokalni cestovce (ted mluvim o hotelech - dali jsme si na par dni romantarnu ve Varaderu) na casa particulare ve Vinales jsme meli stesti na prima lidi a zazemi - i kdyz nas trochu natahli :) tam doporucuji taky jako odpocinek na zaver, je to tam vazne nadherny!
    Viazul pohoda, velmi komfortni ovsem je lepsi mit casovou rezervu, nevim, jestli jsme jezdili ve spicce, ale vzdycky bylo narvano a to jsme tam nebyli v hlavni sezone?!
    Eura ano a jinteros? He ty jsou vsude preci :) ale je pravda, ze jedinej negativni zazitek z Kuby je ten, ze se nas snazili natahnout kdekoliv... coz se snazim vzhledem k jejich situaci pochopit, ale sralo me to :))
    jo a po Havane doporucuji jezdit mistnim mhd ..je to zazitek a pripadala jsem si aspon chvili min turisticky...lidi jsou tam strasne vstricny a pozor na to v ramci RVHP spousta Kubancu zila u nas ...takze obcas se stalo, ze nam v Havane odpovidali i cesky a byli desne nadseny, ze to muzou oprasit :)

tuzemak asi dobry forek, ale myslim, ze to tam nikdo pit nebude :)) salam? no tak to se tesim na report kdy vam tam zezelenal :)

jo a doporucuji pripravit se na invazi komaru, kdyz sprchne ..ty jsou tam vazne desny.

Kazdopadne uzivejte, ja se tam rozhodne chci vratit, vzhledem k pomerne kratkemu casu jsme se nedostali na vychod, tak pak dej vedet :)
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    MAGDALENA: Big LOL na ten salam :)))) No ne... salam (a bohnik chleba) chci jen jako kpz - az am bude spatne, nebud ejidlo k sehnani - vytahnu stangli salamu s chlebem, a ma zen me bude opet milovat o to vic ... heh .) +- ....

Tuzemak chci vzit abych kazdymu kdo o to stoji, ukazal jakej pijem rum doma u nas - jakoze, no vlastne ani nevim, ale jakoze...

Zena se mi tu ted dusuje ze to co jste zvladli za 3 tydny - 5 staci - je malo, a ze dame vic... me se ale nechce stresovat, tak to asi uvidime az tam budem, a taky uvidime na co se jako dohodneme...

okej.. na zamky na batoh asi peceme... faktem je ze dulezity veci budeme mit u sebe, v batohu budou jen hadri leky a zradlo... tak to snad nebude prilis lakadlo...

... jo a k tomu vinku, ano, ten byl myslenej jako darek - ze to vybalime prvnim majitelum Casy particular a planujem ze si s nimi aspon dame malou seanci nad vinkem...
    Super slyset ze na Viazul busy neni takovej naval ze by se treba nesehnal listek (nebo aspon tak nejak jsem to pochopil)

jak riaks o tech jinteros v havane, tak jsem si vzpomnel na podobny v barcelone - jak mi typek rika jak puvabnou mam zenu, a jestli pro ni nechci koupit treba ruzi,natoz jsem mu odpovedel v cestine neco v tom smyslu : mas ho malyho, ale me to nevadi, tak bez uz doprdele, s usmevem jsem mu to rek, s usmevem mi i on podekoval... mas reht s tou cestinou - ze treba nektery to znaji.. ale a si rad risknu :)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    ANGLAN: Vinales je hodne odpocinkovy a pohodovy, spis bych ho dala ke konci at naberete dech. Byli jsme na Kube tri tydny a neco a nejdriv Havana, pak Trinidad, Cienfuegos, Vinales a zase Havana. Vic nejde zvladnout pokud to nechces jen projet. A ani ty tri tydny mi nestacily :(
    Viazul je v pohode, klima a pohodlny (CSAD by se mohlo priucit). Online jsme to nerezervovali, ale mista vzdy byla, busy nejsou preplneny, mistni s nima nejezdi.

V Trinidadu jsme byli jen dva dny a me to bohate stacilo, z toho jeden den provalenej na nadherne plazi kam nas odvezl taxikar nasi domaci.
    Jineteros v Havane ti slusne procvici nervy a bacha at ti nejaky neodpovi cesky coz se nam stalo v jakemsi pajzlu pobliz Vinales :))

Na letisti nic nezmizelo. Sice to otevirali a probirali (vezli jsme leky a veci pro mistni), ale nechali nam vsechno. Imho je zamkem spis povzbudis :)

Promin, ale ta stangle salamu, tuzemak a vino...to myslis jako darek? Jinak mi to nedava smysl, pokud nechces salamem privest k silenstvi psy na letisti? :)

ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    Tak, 20tyho se zenou odlitame, to cekani uteklo jak voda .) Nase plany se za tech par mesicu planovani zmenili nekolikrat. Puvodne jsme z Havany chteli na Vinales - pak smer Santiago a Baracoa. Pak jsme si to rozmysleli a shodli se na Havana - Vinales - Trinidad - Santiago - Baracoa.
    Po tomhle poslednim tejdnu kecani a planovani, jsme na pokraji toho ze vypustime Santiago a Baracoa, s tim ze nam na to vsehno jednoduse 3 tydny nestaceji. Jeste nejsme pevne rozhodnuty, ale rikame si ze tolik cestovani Viazulem bysme asi za tu dobu nestihli si uzit. Pujcit si auto na 12 dni by nas vyslo asi a 25 tisic kc bez pojisteni a benzinu, takze jsme to rychle zavrhli a rozhodli se usetreny prachy za auto smele rozmrdat za chlast a zabavu.

Ty vogo, dva tejdny pred cestou a ja uz bych nejradsi balil batoh :)
    Coz mi pripomina - meli jste nekdy problem na letisti na Kube, ze by vam neco zmizelo ze zavazadel? Premejslim o tom ze bych koupil pidi zamky na zipy na batohu....

Jinak ja i zena vybaveny paskama na penize a pasy - jeden pro zenu pod kalhoty, ja mam variantu v pasku u kalhot. Mame v planu vzit vsechny prachy v eurech a nic nebrat z bankomatu. Takze na sobe budeme mit tucnou sumu, ale asi lepsi zpusob neni.

Ted kdz vezmu v potaz nase posledni plany, tak to vypada na 2 dny havana, dalsich 3 ve vinales, a pak asi uvidime kam se nam bude chtit. Mame v planu aspon 4 nocy v Trinidadu. Jeden den na prohlidku mesta, dalsi na okolni prirodu, a dva dni se chceme flaknout na Plaz v hotel Ancon.

Spanelstinu mame na urovni nula nula nic, ale o pivo si rict umime, a mam zkusenosti ze kdyz te nejakej jinteros nebo jemu podobnej neco nuti - odpovidat mu v cestine je krasna zbran..

Mame mraky musli tycinek pripravenych, mega lekarnicku, a asi bereme i rozumnou mikinu a softshelll bundy aby nam nebyla po vecerech zima.

To me ted napada pri tom mym monologu, myslite ze by mohl byt problem vzit sebou lahev cervenyho, lahev tuzemaka, a stangli salamu sebou???

Jo a taky..... nemate nekdo zkusenosti s bookovanim autobusu Viazul pres internet ? me totiz napada ze by nebylo od veci (jestli je to funckni a da se na to spolehnout), objednat si jizdenky na autobus z Havany do Vinales uz tady z cech, pac tam prilitneme v ctvrtek vecer a v sobotu rano mizime smer vinales. - Jde mi o to jestli se da realne koupit jizdenku na bus jen den predem...

uf... no... uz dlouho si rikam ze sem napisu... ale jak to jen udelat aby tonebyl jen pytel blabolu...

Kazdopadne, kdyby nekdo z vas mel pripominky nebo rady, budeme jen za ne radi.

zatial,...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KAPPA: Todo bien:))
    KAPPA
    KAPPA --- ---
    CLOWNZEPPA: a ze to teda prozivam ! achjo ,))
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KAPPA: Tak to tak neprožívej čeče:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam