• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MANICCAKuba - perla Karibiku...rum, doutniky, revoluce
    PLAVRDA
    PLAVRDA --- ---
    na kubu je rozumné - kvuli pocasí - jet nekdy do kvetna, i tak doporucuji nechat doma kratasy nebo sortky a nechat si narust trochu vousy...
    az se vrátís, podekujes :-)

celá strední amerika je velmi citlivá na yankees a proto casto uslysís, ze to ci ono sice nemá ideologické koreny, jen je to contra norteamericano.
    silne to evokuje nase vnímání globalizace...
    MEX
    MEX --- ---
    ENDREW: pošli mi číslo ,, zavolám
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    MEX: Bohuzel jsem mimoprazskej
    MEX
    MEX --- ---
    ENDREW: Zdravím, Kuba je hodně specifická a kdo tam nebyl těžko naplánuje ideální trip. Pokud se chcete dozvědět opravdu užitečné informace stavte se na můj workshop 29.9. Tahle malá investice se Vám několikanásobně vrátí.

Kuba - Travel Spicer
    http://www.travelspicer.cz/akce/12
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    MEX: Cau mel bych dotaz, resim otazku dopravy po Kube.Stopovat, pronajmout si Auto, nebo jezdit Viazulem a podobnymi, ci zvolit Colectiva. Mam Mesic na Kube, takze casu dost. Od Viazulu a spol. me odrazuje cestovani pouze s turisty a pouze na turisticka mista (rad bych se tem hlavnim Vyhnul), Auto pronajmout mi prijde drahy a na stopu pry neberou cizince.

Btw. Mohl bys doporucit nejaka neprilis turisticky proflakla mista. Chteli bychom si dat nejaky i vicedenni Trek pokud je to mozny.
    Ď
    MEX
    MEX --- ---
    PETAN: Dobře ty, já kupoval za dvacet ,,, budu tam od 20, října, to bychom se tam mohli i vidět ,) ,, pošli mi tvuj kontakt, poradím
    PETAN
    PETAN --- ---
    Ahoj,
    zrovna jsem koupil listky Praha - Havana za 16 375 Kc

Délka letu cca 13 hod. se SWISS, takze myslim docela dobrá volba
    Odlet posledni týden v říjnu, přílet pulka listopadu.

Asi otázka hlavně na MEXe:
    myslíš datum v pohodě kvůli: a) počasí a b) začátku turistické sezóny?

Už je pozdě měnit datumy, když jsem koupil letenku ale jenom na co se připravit. Co jsem četl pár info tak počasí by nemělo být nejhorší (nějakou přaháňku přežiji) a tím že bude před turistickou sezónou nemusel by být problém v ubytování a případném půjčování vozidla (plus třeba nižší ceny obecně). Jsem mimo nebo by to mohlo být tak jak si představuji? Kromě letenek nic nemam takže teď to začnu řešit (vizum, ubytko na prvni dny apod.). Díky za odpověď a jakoukoliv radu či poznatek
    YAPHET
    YAPHET --- ---
    IN_DIE: ptal jsem se, stačí 2 měsíce.
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    YAPHET: imho, píšou, že musíš mít platnost cestovního pasu min.půl roku. máš tak blbý kach datum, že bych se na to radši předem zeptala než bych šla pro vizum:)
    MEX
    MEX --- ---
    zahlíd sem na letušce nějakou za 17 000 ale už ji nevidím ,, hledej každých 5 hodin ,)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    YAPHET: ok diky za info, zkusim vydrzet, jestli se navyskytne nejaka akce na letenky, ale radeji zu bych je mel...
    OHONEY
    OHONEY --- ---
    YAPHET:
    Pivo! jiz brzy!
    YAPHET
    YAPHET --- ---
    ENDREW: Za 21 800,- CZK přes Student agency, na Skyscanneru obdobný ceny, jen asi chtějí příplatek za platbu kartou (což SA nechce). Jenže já musim (kvůli práci) odlétat a přilétat v téměř přesně stanovený dny, pokud jseš flexibilnější, tak to bude asi o něco levnější.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    YAPHET: Cau planujem navstivit 'kubu zhruba ve stenem terminu a hledame letenky. Muzu se zeptat za Kolik jsi poridila'?
    YAPHET
    YAPHET --- ---
    To MEX: Díky !!

Ještě dotaz, platnost pasu mi končí v květnu 2016, na Kubě budu od půlky prosince 2015 do půlky ledna 2016. Nebude to problém pro vydání turistické karty (myslím konec platnosti pasu za méně jak 6 měsíců po plánovaném odletu) ?
    MEX
    MEX --- ---
    YAPHET: a ano kontrolují.
    MEX
    MEX --- ---
    YAPHET: B stačí
    YAPHET
    YAPHET --- ---
    Zdravim, nevíte někdo, jestli je nutný na Kubě mít pro jízdu na motorce řidičák na moto ? Mám jenom B. Kontrolují to nějak ? Díky !
    MEX
    MEX --- ---
    Top fotky Kuby:

Unseen Cuba: First aerial photographs reveal island's spectacular beauty
    http://www.ibtimes.co.uk/...-cuba-first-aerial-photographs-reveal-islands-spectacular-beauty-1501542
    MEX
    MEX --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam