ELVIRA: To nejvic zalezi na tom, co vas bavi, co na dovolene hledate. My jsme byli ve 4, takze se nam vyplatilo pujcit auto a procestovat si, co se nam zachtelo. Nejsem milovnikem mest a turistickych atrakci (bary, diskoteky atd.), takze me se ten 'zemedelsky' vychod libil. I s tema zastavkama v tamnich mestech. A potapeni tam bylo vsude hezky.
Samozrejme ze i v Havane se najdou zajimavy mista, co stoji za to videt. Ale uplne nevim, co bych delal treba tyden v Havane :)
Jo a v Havane jsem potkali jedineho cesky mluviciho kubance "No nazdar, ja jsem Jirka, Vysoke Myto, Karosa, tam jsem pracoval" :) (jmenoval se Jorge)
V Havane muzu doporucit treba
Hershey Train - hodne zvlastni zazitek pro stredoevropana. Vcetne toho, ze na zpatecni ceste probehla štára, kdy do vlaku uprostred divociny nastoupilo asi 10 policajtu a zacali hledat zakazane zbozi (mleko / jogurt ve vetsim mnozstvi, hovezi maso, vajicka atd. - to se do Havany nesmi jen tak dovazet). Pytle s kontrabandem vyhazovali z vlaku. Kdyz se k tomu nekdo prihlasil, ze je to jeho, tak ho taky vyvedli a zatkli... clovek pak o te Kube dostava trosku jiny obrazek, nez z turistickych brozurek.