• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIBANECNizkokaloricke recepty, tipy aneb kdo hleda ten najde"
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LIBANEC: hele ja jsem ho zkousela uz dvakrat a pokazdy letel okamzite do kose a uz to zkouset proste nebudu, pro me fakt neco odpornyho...
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    MRNOUS: parada Madeta ! Moje srdcova zalezitost ;-) Muj deda dostal v madete oceneni za technologickou pripravu syru "blatacke zlato" :-)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    LIBANEC: ono taky ne vsechny se daji jist .. imho jediny, co je dobry, je od madety, a ten zbytek je strasnej :) posledni dobou jeste kupuju cottage cheese v Plusu (nejaka neznama znacka), a ten taky ujde, ale na Madetu nema :)
    ADE_ZEWL
    ADE_ZEWL --- ---
    vyzkušej tohle..taky mě předtím nechutnal...ale po tom co sem ho začala dochucovat...tak je to moc dobrý....
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Tyjo ja jsem na chut cottagi porad jeste neprisla nejak :-/
    ADE_ZEWL
    ADE_ZEWL --- ---
    super recept s cottage sýrem :)- jednoduchý salátek
    1 cottage ,cherry rajčátka ,cibule, sůl , pepř ,provensálské koření. Vše se promíchá dohromady ....mňamka
    nejlepší je s kneckembrotem
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    CMLKA: Tak to ja naprosto vim - 5000kJ a to mam celodenni 7000 :D proste v haji no
    AZNOHA
    AZNOHA --- ---
    Kuskus, Couscous nebo Cous Cous (je slovo převzaté z berberského Suksu a Kseksou, كسكسي, z arabštiny) je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Zpařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, namísto toho se zalévá vařící vodou nebo vařícím pokrmem

    no a jak vite lidi sou v ty africe hrozne macaty:)) ne kecam naopak si myslim ze kuskus je pomerne lidi nekynouci potravina
    byl by tu i jeden supr recept:
    potrebujes limetku, zelenou papriku, pul svazecku korinandru v zelenym stavu, rajce, vlassky orechy nebo slunecnicovy seminko nebo oboji:), rozinky doporucuju spis cerstvy hrozno, jo a zapomel bych jeden hrnecek kuskusu:) no a stejny mnozstvi vody

    das varit vodu, zatim si nakrajis zeleninu, nasypes do misy zalejes stavou z limetky promichas, do vody nasypes kuskus zamichas, az je zkratka tak akorat nasypes ho do zeleniny a michas a michas, hodi se lzicka dve olivovyho oleje - ten sem predtim nezminil, ze?:) no a sul a pepr

    u kuskusu se doporucuje nechat nejakej cas odstat nejlip v lednicce nebo v zime za oknem abyse vsechny ty chuti spojily a rozinky aby nasakly:) no ale nechte neco takovyho pres noc :)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Ted v obdobi grilovani:

    Nakrajim zeleninu vseho druhu - nejlepsi je, cuketa, lilek, cibule, paprika, zampiony, rajcata - jemne posolim a (nekdy posypu nizkotucnym syrem ) zabalim do velkeho kusu alobalu - aby nikde nevykukovala zelenina.
    I s alobalem to hodim na gril - griluji asi 20 minut. S zitnym chlebem - hrozna dobrota ;-)

    Stejnou zeleninu nekdy dam grilovat na spizy ! Nejlepsi jsou tam ty zampiony ;-)
    TRYSKOMYSKA
    TRYSKOMYSKA --- ---
    dalsi vyvhytavka...
    knackerbrot nebo jakakoli alternativa chleba, ci chleb samotny lze potrit rajcatovym protlakem (ujistete se, ze v nem neni nic nez rajcata, casto do toho pridavaji cukr) a na to polozit kousicek lehkeho tvrdeho syru, ozdobit rajcatkem, posypat peprem a bylinkami a cele pokryt listovym spenatem nebo listovym salatem. lehke, zdrave, dobre.
    TRYSKOMYSKA
    TRYSKOMYSKA --- ---
    mam vyborny, zdravy recept na grilovaneho lososa... pro dva
    udelejte si marinadu - vymackat 1/2-1 cely limetku, 2 strouzky cesneku, nastrouhat zazvor a zakapnout trochou sojove omacky a chilli omacky, to cele rozmychat a 2 platky lososa nechat 'vykoupat' asi na 5min
    mezitim si nakrajejte citron na pul a pak na polokolecka a pripravte zeleninu - nejlepe cervenou kapii a cherry rajcatka
    dejte varit celozrnou ryzi

    losos dejte na plech, polejte marinadou a zeleninu hezky naaranzujte okolo, posypte cerstve nastrouhanym cernym peprem a cele to zabalte do albalu a soupnete do trouby... je to velmi chutne a zdrave. Losos je tucna tyba, ale jedna se o 'dobry' tuk, ktery je potreba pro obnovu bunecnych sten a celkovou funkci nervoveho systemu... takze kdyz se ji s mirou, je zdravy)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    koho mrzi jist testoviny, muze zkusit testoviny z nebeleny mouky.. maji vic zivin a min chutnaji (coz muze byt nekdy vyhoda :) )
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    ENTENTYKY: Zvlaste pokud se clovek hejbe...

    Já myslim že těstoviny sou zrovna docela v pohodě - takže i kuskus... Pokud výrazně "nehřešíte" jinde tak Vám těstovina rozhodně nezpůsobí přírůstek váhy - problém bývají spíše omáčky atp... Ale těstovina s kuřecim a zeleninou na tom nevidim nic vysocekalorickýho...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ale tak - ja myslim, ze nevadi jist cokoli, pokud se toho ji primerene ;)

    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Koupila jsem si ted na chatu Hlivu -tak budu pestovat.....delam z ni supr nezahusteny "gulase" a omacky testoviny....
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    testovina co. Chjo ;-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    kuskus je vlastne testo, ne - imo nic moc ;)

    aspon ja teda po teste kynu naprosto spolehlive ;)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    co KUSKUS jak je na tom nevite ?
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---

    BAGHICEK: JJ neni tuk jako tuk - ale zrovna v majolce je ten horší no... Jedinej vysloveně dobrej tuk je sand v rybách a olivovej (ale taky s mírou)... To máš stejný jako se sacharidama- tmavej celozrnej chleba je sice "kalorickej", ale jsou to dlouhý cukry, který se uvolňujou dlouho - takže máš stabilní hladinu cukru v krvi... Zajímalo by mě jak je na tom s glykemickym indexem ten knackenbrot...
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    NIKI_21: zrovna olej je takovej spornej - na prvni pohled si clovek pomysli 'tuk, pryc s tim', ale na straveni nekterych potravin je proste potreba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam