• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANOpenMoko, Freerunner - Svobodny mobilni telefon

    OpenMoko, Neo Freerunner

    Klub se zabyva sledovanim vyvoje zajimaveho projektu OpenMoko (svobodny OS pro mobilni telefony) a telefonu Neo Freerunner, ktery je pro tento OS primo vyvinut.

    Soucasny stav:

    Po 10 letech projekt ještě žije.
    rozbalit záhlaví
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    AXTHEB: tak kdyz jsem sel po zdrojich, tak jsem se dostal sem: http://androidguys.com/?p=2457
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Protoze prebireaj clanky aniz by se zamysleli.
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    AXTHEB: To by tam imho nepsal, ze cena a vzhled neni znama. Ale ted se tam to GTA02 zmenilo na Freerunner:)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    FABIAN: Jestli on jenom neni nekdo na mobilmanii debil. GTA02=freerunner.
    http://wiki.openmoko.org/wiki/GTA02
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    http://www.mobilmania.cz/default.aspx?article=1120684 - zajimava zprava, ale ja se spis tesim, az bude Android naportovanej na Freerunner
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    ESTEN: hehe to taky,no:)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ...a na klavesnici ;)
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    [ SHINIGAMI @ Android - otevřená mobilní platforma ] - uz se to blizi! android na freerunneru!:) uz se ceka jen na image
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    qtopia 4.4.2 zkousel nekdo? co je nvoeho? nevidim tam nikde changelog
    2_6_0
    2_6_0 --- ---
    FABIAN: mam ji nainstalovanou a konecne tam neni pri telefonovani to blbe echo!
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    FABIAN: Uaaaaargh!! Honem, honem stahovat, na tu jsem se vážně těšil! :D
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    Vysla nova Qtopia.
    Taky se snazim davat nejaky odkazy na nastenku tak kdyby mel nekdo chut tam taky neco dat.. je to otevreny:)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PETRNEK: Ale 8750 je fakt moc, od Pulstera to imho vyjde levněji a 2 roky záruku máš taky. S tím spares packem by se to ale také muselo domluvit (na druhou stranu můžu s klidem říct že domluva by s ním měla být z předchozích zkušeností stejně dobrá, ne-li lepší jako z freerunner.cz)
    PETRNEK
    PETRNEK --- ---
    hojte, k nakupu na fr.cz: ja tam fr koupil, bylo to v te akci za 7750 (koupil jsem to prvni den (10 minut po pulnoci:) spolu se spares pack (dve baterky, sluchatka, neo obal (ten jsem uz blbe ztratil)). dnes tam spare pack v nabidce nemaji ale treba by se to dalo domluvit? navic ziskate 2roky zaruku v cz a taky doklad do ucta, kdyby bylo potreba...
    AIFAM
    AIFAM --- ---
    Fabian: To je docela zvláštní, že ti ta vyměněná simka nefunguje, protože wortyrovi právě simka od T-mobile nefungovala, šel si ji vyměnit a ta nová mu fungovala dobře. Bývá na jabber konferenci, tak se ho můžeš zeptat.
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    Tak mam par dni Freerunner. Zkousel jsem OM2008.9, ale tam mi nejak nefungovaly sms a nejaky dalsi veci, tak jsem narazil na FDOM, kde mi to jede.
    Co mi ale nefunguje a stve me nejvic je T-mobile SIMka. Uz jsem si ji byl vymenit, ale nepomohlo to. Proste ji to nejak nenacte. Sice se me zepta na PIN, prijme ho, ale napr. v kontaktech to porad pise Loading SIM a signal samozrejme nemam. Jine dve O2 SIMky mi tam sly. A to ta jedna je dost nova a ma stejny (aspon na pohled) chip jako ta T-mobile. Nema nekdo takovy zkusenosti pripadne radu?:)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MASCA: Nebereme, Qtopia nepoužívá Xka, takže na ní v podstatě nic neni :)
    MASCA
    MASCA --- ---
    Zkoušeli jste někdo 2008.9? Furt mi připadá, že je Qtopia nejužitečnější, nebo aspoň taková jednotná. Akorát pro ní nějak nemůžu vypátrat repozitáře a nechce se mi všechno kompilovat, kde berete software?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    jo a dneska jsem zjistil že Qtopia občas neodešle sms přestože tvrdí že ano - zajímalo by mě jestli ten bug je i v asu. No, takže se do vydání Qtopie 4.4 asi ještě vrátím k Nokii 6600 (naštěstí se na ni čeká už každým dnem).
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    FABIAN: Drahý? Ani náhodou tyjo, nebejt v tom poštovný tak je to vzhledem k hardwaru super cena :) a ano, práce se stylusem je vzhledem k jemnosti displeje v nativních aplikacích z desktopu (třeba openttd) docela voser, neni to tak přesný. Ale dá se to :). A zbavovat se zatm myslim nikdo nechce :)
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    FABIAN: tak jsem si to precetl a shlednul videa. Zda se mi, ze si tam trochu odporuje, protoze pise, ze ovladani je super, ze se hned dostane vsude kam chce, ale ve videu mi prijde, ze to tim stylusem musel obcas dost premlouvat:). Co vy, kteri to mate?:)
    Eh zase dostavam chut to okamzite mit, ale porad mi to prijde docela drahy..nechce se nekdo zbavit hracky, ktera ho prestala bavit?:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam