• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORAGOrganická syntéza
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    tak nikdonic?
    BORAG
    BORAG --- ---
    LIBRIUM: to ano, ale pouze za předpokladu, že budeš schopný uhlídat selektivitu - v opačném případě získáš téměř nedělitelnou směs dvou regioizomerů
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    BORAG: jaja. aj ked Wildenburyho napad s 3+2 cykloadiciou nitriloxidu na benzyn je tiez zaujiamvy, ak by to teda slo. :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    jinak co updatovat zahlavi, boragu? myslenka zahlavi plna silenych vzorcu se mi zamlouva :)
    BORAG
    BORAG --- ---
    LIBRIUM: ovšem tohle je velmi elegantní! Co se mi však líbí je nukleofilní substituce fluoru deprotonovaným oximem. Tohle by mě nenapadlo. Já původně uvažoval o substituovaném 2-keto-5-fluorfenolu, z něj udělat oxim a ten kysele cyklizovat (za odštěpení vody)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: mi to pride ako nejaky zakerny inhibitor MAO na prvy pohlad...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ok. tak tedy neco jednodussiho, pro sirsi spektrum IDs, nez Borag a Librium :) Co Petre_pane, vymyslis neco, nebo mas zas moc prace? :)

LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: tak za nejakych podmienok by mohlo jedno pyridinium alkylovat aminoskupinu...ale prinajlepsom to pojde na zmes tych produktov.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: hnacou silou je prave tvorba bicyklickeho heteroarenu -- ako vedlajsi produkt vznika 2-pyridylamid prislusnej kyseliny, ktory ale za prislusnych reakcnych podmienok z velkej casti presmykne tiez na dany aromaticky bicyklus.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LIBRIUM: jj, to me take napadlo, jen jsem si rikal, jestli by to neslo nejak vést k "memu" produktu.. ale i kdyz bych mel bicykl s dusiky na pozadovanych mistech, dal bych se moc nedostal..

to s tim 2-acetyl-GBL se mi libi :) ale fakt by me to nenapadlo, nechapu, proc si muzem zapsat predmet "organicka synteza" az od ctvrtaku, asi aby co nejvic brzdili lidi se zajmem o organiku. nenačrtnul bys mechanismus? .. Nejak nemuzu vykoumat, jak a proc se "preklopi" ta dvojna konjugovana vazba z pyridinu na ten vedlejsi vznikly cyklus.

a ja takhle podobne muzu cyklizovat jakykoli vhodny "diamin" vhodnym laktonem?
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: hm, to by asi zaviselo aj na "X-", ale vidim to skor na 1,3-bis(2-aminopyridin-1-ium)propan...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    jen pro zajimavost, tohle jakoze nefunguje? neni to cesta k cili, ale spis by me to zajimalo :)

LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    povodny, menej napadity, ale bombensicher postup fy Janssen:

prekurzory

...a produkt...

...mimoriadne uspesny Risperdal
    (styria z troch schizo vedia)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: ta adicia nitril-N-oxidu na fluorbenzyn sa mi paci, ale uz to asi rozseknem....povodny pristup.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    a ono je to teda aromaticke, ze.. hm. jdu se hluboce zamyslet.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: tu oxidaciu aldoximu na nitren-oxid musis robit na chranenom piperidine imho -- inak ti bude oxidovat heterocyklicky N
    WILDENBURY_SQ: ten synton, ktory si oznacil (2) sa da pripravit z 2-aminopyridinu...zvysne menovane latky su na syntezu toho fluorbenzizoxazolylpiperidinu....
    WILDENBURY_SQ: po vyrieseni objasnim:)
    takto: skus synton (2) pripravit -- zvysok je OK.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    co to je za latku? nejaky lecivo, nebo na co to je?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LIBRIUM: coze?? tu vec nalevo ( 2) ) nejsem schopen za pomoci Tebou uvedenych latek poskladat..
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    hm?

hele, jsem ve druhaku, jasny.. :) ale dobre, jdu zkusit i tu hovadinu nalevo.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: njn...predavaju aj tuto latku, rad by som totalnu syntezu... ;)
    napoveda?
    zacina to z 2-aminopyridinu, N-acetylpiperidin-4-karboxylchloridu a 1,3-difluorbenzenu...(a par dalsich latok, samozrejme).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam