• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORAGOrganická syntéza
    CURDLED
    CURDLED --- ---
    docela urcite ten boronat zhydrolyzuje - pinakolat-boronaty (stale na silikagelu) se rozpadaji na HPLC v mobilni fazi voda-acetonitril + 0.1% trifluoroctove. Bylo by lepsi kdybyste to nitro zkusil zhydrogenovat na platine (5% Pt-C, ethyl acetat, H2 balonek, pokojova teplota). Nedoporucuji paladium
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BORAG: Zkusim, sice trochu vetsi vopruz, ale vybaveny na to jsem :)
    BORAG
    BORAG --- ---
    WILDENBURY_SQ: dimethoxyboronát by hydrolyzoval, tady nedám ruku ani jinou končetinu do ohně. Spíš bych čekal, že to spadne. Nechceš to raději redukovat vodíkem a Pd/C? Tam je o něco větší šance, že to ester přežije.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Prakticky dotaz pro vsechny, ale nazor takoveho Boraga by me urcite docela zajimal :)

LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    samozrejme, pis ako pocujes (Stur).

benzén, toluén, naftalén, xylén, helicén, brómbifenylamín apod.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    CHEMIK: Ne, ale nejak jsem od chemickejch dědků pochytil naftalény a amíny. Nicmene slovaci to tak podle me fakt oficialne maji. Zejo, Librium?
    CHEMIK
    CHEMIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: tam ja zas neudelam na svym notasu tu carku nad e. Fakt je dlouhy?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    CHEMIK: Cesky zadny chloromoro :)

Ted jsem varil (anglicky) 1,8-diiodonaphthalene... Zlomil jsem si tri prsty, kdyz jsem to psal, zlatej dijodnaftalén. :)
    CHEMIK
    CHEMIK --- ---
    LIBRIUM: Nojo, no. Ja uz asi 8 let neucil zakladni cvika z organiky, tak uz jsem to nazvoslovi nejak pozapomnel :)...
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    CHEMIK: no taky mě to pak napadlo .)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    CHEMIK: cesky snad 1-jodhex-1-en, nie? :)
    CHEMIK
    CHEMIK --- ---
    WHOOOSH: Nevim jak velkej je trh na ten (E)-1-jodo-hex-1-en aby na tom nekdo zbohatnul :)
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    tak nic, beru zpět. nakonec se to povedlo. byla jsem skeptická, pač se to nepovedlo zkušenější kolegyni .)
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    nezkoušel tu někdo vyrobit (E)-1-jodo-hex-1-en?
    jako gram stojí 2000 korun (a ani nenabízej čistej, jen 90% cca), tak to zjevně nebude žádná prdel. no já mám problém dostat vakuovkou čistej produkt. furt to černá... je to vyráběný 1) DIBAH na hex-1-yn a 2) jod
    ale možná je to pitomej dotaz, pač kdo by věděl, jak to udělat čistý, tak na tom rád zbohatne že :D
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    WILDENBURY_SQ: Teď už jo, dík.:)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ASCORB: To je jasny, ze se to pak musi quenchnout vodou :) Mechanismus je pomerne easy, google it, pokud to nedas z hlavy.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    Mohl byste mi prosim někdo vysvětlit mechanizmus odchránění hydroxylové skupiny, chráněné methylací, lewisovskou kyselinou jako BBr3? Ve skriptech je prostě napsáno R-O-CH3 + BBr3(nad šipkou) = R-OH Podle mě by tam měla být v dalšim kroku ještě voda??
    CHEMIK
    CHEMIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tyhle pyridiny jsou dost nepredvidatelny...to mate pravdu
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LIBRIUM: Jasny, bude to loterie, tezko predikovat..
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: Gringnard by som uprednostnil. skus si to v mikro a urob chromatografiu....

nj, rada za vsetky drobne, ale tak... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam