• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORAGOrganická syntéza
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    tak nic, beru zpět. nakonec se to povedlo. byla jsem skeptická, pač se to nepovedlo zkušenější kolegyni .)
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    nezkoušel tu někdo vyrobit (E)-1-jodo-hex-1-en?
    jako gram stojí 2000 korun (a ani nenabízej čistej, jen 90% cca), tak to zjevně nebude žádná prdel. no já mám problém dostat vakuovkou čistej produkt. furt to černá... je to vyráběný 1) DIBAH na hex-1-yn a 2) jod
    ale možná je to pitomej dotaz, pač kdo by věděl, jak to udělat čistý, tak na tom rád zbohatne že :D
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    WILDENBURY_SQ: Teď už jo, dík.:)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ASCORB: To je jasny, ze se to pak musi quenchnout vodou :) Mechanismus je pomerne easy, google it, pokud to nedas z hlavy.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    Mohl byste mi prosim někdo vysvětlit mechanizmus odchránění hydroxylové skupiny, chráněné methylací, lewisovskou kyselinou jako BBr3? Ve skriptech je prostě napsáno R-O-CH3 + BBr3(nad šipkou) = R-OH Podle mě by tam měla být v dalšim kroku ještě voda??
    CHEMIK
    CHEMIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tyhle pyridiny jsou dost nepredvidatelny...to mate pravdu
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LIBRIUM: Jasny, bude to loterie, tezko predikovat..
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: Gringnard by som uprednostnil. skus si to v mikro a urob chromatografiu....

nj, rada za vsetky drobne, ale tak... ;)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Můžu na pyridin-4-karbonitril adovat aryl- grignarda nebo lithium, pricemz cilem je generace diarylketonu? Je tam neco, na co bych mel dat pozor? Pyridin(y) kolikrat nejde lithiovat treba butyllithiem, jak znamo, protoze analoga Čičibabinovy reakce.. Ale neco mi rika, ze ta "moje" reakce by za nejakych podminek mohla jit provest.. (Zrovna ten pyridin-4-karbonitril jsem o-lithioval vzhledem k -CN skupine, prave n-BuLi..)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    WILDENBURY_SQ: je to mensie peklo nez by clovek ocakaval :)

tiofenoly su horsie, alebo vyssie alkyltioly.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    LIBRIUM: Citil jsi to opravdu a je to takove peklo, jake by clovek cekal podle struktury? :))

Jinak ja v labu nasel lahvicku skatolu, otevrel ji, ocekavajic konec sveta... A nic tak hroznyho se nestalo. Chvili to z dalky vonelo po kytkach, kdyz clovek dal nos bliz, zacala hovna, ale nebylo to zdaleka tak ukrutne, jak jsem cekal. S kys. maselnou nesrovnatelne vic vpohode treba..
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    kyselina 4-merkaptobutanova...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WHOOOSH: DIPEA myslis jako Hüniga? S tim delam kyblovky a nesmrdi skoro vubec, ostatni smrdej, ale narozdil od piperidinu nemaji takovy ten lejnoidní nadech :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Se sirou mam bohuzel bohate senzoricke zkusenosti. Kolegove se snad predhanej, co vic smrdi. Male tekave thioly smrdi ukrutne, ale pres noc pri otevrenem okne a zapnutem digu se vyluftuji. Ale takove fenylalkylthioly, to jsou perzistentni lejna se spalenou gumou... Nesmrdi tak intenzivne, ale za to furt. Smrdi a smrdi a smrdi, fekalni hratky.
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    a já s ním musela dělat kýblovou reakci. jsem málem umřela smrady
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---
    HASSASSIN: ježiž to muselo bejt příšerný. jj taky jsem s ním nedávno dělala s PhSH. bleh, toho stačí jen stopa
    HASSASSIN
    HASSASSIN --- ---
    WHOOOSH: asi před 2 lety se mi povedlo na chodbě ústavu rozbít 4l lahev piperidinu...nic moc musim říct, ale kdyby to byl třeba thiofenol, bylo by to mnohem horší, takže aminy mi nepřijdou uplně nejhorší ;)
    WHOOOSH
    WHOOOSH --- ---

Co vám nejvíc smrdí? :D

6 hlasy od 6 respondentů

WHOOOSH
      WHOOOSH --- ---
      LIBRIUM: to nemůžu, to je tajný, pač zakázka. je tam dál ještě Fmoc karbamát a t-Bu ester
      LIBRIUM
      LIBRIUM --- ---
      WHOOOSH: dost by pomohlo vediet, o aky substrat sa konkretne jedna (struktura).

lebo keby to neslo Eschweiler-Clarke, navrhoval by som napriklad formylaciu na N-formamid a naslednu redukciu. ale zase pises, ze tam je karbamatova fnkc. skupina, cize to je dost tazke ti radit dalej.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam