CURDLED: dík! Dělám to úplně stejně - již jsem zkoušel dvě různá rozpouštědla (DMF - bezvodý od Oldy, dioxan - ten jsem destiloval z roztaveného sodíku), teploty (80 vs 110 °C) i reakční doby (5 - 24 hod), ale ani ťuk. Chyba bude tedy na straně substrátu, kterým je 5-bromoisatin. Tak jak ten isatin do reakce nasadím, tak ho i zpětně izoluji. Jediný rozdíl vidím v tom, že místo PdCl2(dppf).CH2Cl2 jsem použil obyčejný PdCl2(dppf), ale to by nemělo mít žádný vliv. Jednotlivé výchozí látky jsou poměrně levné, takže to většinou zkouším v gramových množstvích (tím odpadají problémy s případným nepřesným navážením). Coupling reakcí jsem dělal desítky, možná již i stovky, takže jsem si říkal, že rukama to asi nebude.
Dost mi to komplikuje situaci, protože jsem potřeboval tento aktivovaný isatin couplovat se substituovaným benzylbromidem, ale takhle jsem se zasekl na jednom místě. Přemýšlím, že ten isatin ještě zkusím reagovat s hexamethyldistannanem v přítomnosti Pd(PPh3)4 a pak to spojit pomocí Stilleho.