tak ja to doma nemam moc orientalni, jsem s polakem, mluvime polsky, zijeme v polsku, hadame se polsky. ze zacatku jsme dost zneuzivali anglictinu, ale jednoho dne nam nekdo rek, ze je to desne trapny, tak jsem pomalu zacala mluvit polsky a dneska uz asi v pohode. Konkubent (tak se tady rika lidem co spolu zijou ale nevzali se - konkubina a konkubent, vztah konkubinat, pekny ne?:) se jakoby uci cesky, myslim, ze dost rozumi a kdyz mluvi je desne srandovni (prizvuk, ale hustej). Vzhledem k tomu, ze se ted uci nemecky a spanelsky a ja musim udrzovat polstinu, tak se ani nezlobim, treba jednou budeme zit v cesku (polsko planujeme opustit jak jen dostaneme diplomy - jestli je dostaneme:) a on se cesky nauci pekne (pujde to rychle). zatim rika poctarek misto polstarek a snit misto snist a kurvi koncovky, tak jako vsichni;)
"Kulturni" rozdily jsou, ale nejak me nenicej (katolici, antisemitisti, lidi co vedej vsechno nejlip)...nevim, studuju kulturu a tak nejak si jeste nejsem uplne jista, co presne to je, tak kdybyste chteli vedet neco konkretniho, tak se zeptejte.