• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    YOBBO
    YOBBO --- ---
    FOSILIE: no oni by se tam ani severni korejky nedostaly;) vsak ja to znam z australie. australanky sou vesmes stejny anglicanky. ja sem se svoji korejkou v pohode. co se tyka thajek tak kdyz mas dost penez tak si ji defakto z thajska muzes odvezt a ona te bude milovat do konce zivota. par mych znamych oziku to takhle udelalo a jsou vesmes stastny. co jsem ale chtel stema korejka tak me zajimalo jak jste resil cultural differences, ktere jsou mnohem mnohem odlisnejsi nez od thajek a malaysanek(pokud neni zrovna muslinka a typek ma kliku:). z meho pohledu musim rict ze v korea je dost strikni zeme a lidi nejsou zvyknuty na to co my a jsou z toho potom vseho strasne udiveny az v soku
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    YOBBO: No já jak trávim čas tady v Anglii, tak musim jednak poznamenat, že krása angličanek není nijak zázračná a většina z nich j hrozně "bossy", což jednak vidim a na co se mi taky postěžovalo spousta lidí (mužů) včetně mého snoubence :-) Takže není divu, že spousta z nich si hledá ženy z jiných zemí, kupodivu dost z Asie. Osobně znam dva, jeden žije s Thajkou a má se dobře a ten druhej má Malaysanku a ta je úplně zlatá. Určitě to neni ani tak věcí národnosti jako povaze toho člověka samého, ale už když jsem tam chodila na college a byly ve třídě korejky (jižní), tak to byly samý moc milý holky. A chytrý.
    YOBBO
    YOBBO --- ---
    PROMETHEA: ani nic konkretniho, spis sem to videl na vymenu poznatku a zazitku:) nicmene diky
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    jeden muj kamarad tady mel korejku jako velkou lasku (mimochodem napul spanel, napul sved =)
    tak se ti muzu poptat :) co bys presne chtel vedet?
    YOBBO
    YOBBO --- ---
    hoj,
    mate nekdo zkusenosti s korejkama?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KALLA: no je fakt blbost..znam spoustu pripadu, kdy deti , mluvej dvema jazykama, a nedela jim to problem..
    (viz tady nekdo psal: "mama, ich moechte vajíčko" :)
    a jestli nekdo rika, ze cestina je jazyk k nicemu, tak by mu nekdo mel vysvetlit a trochu rozsirit obzory (uz proto, ze jeho pritelkyne je z cech, ne? =)

jj, mame vlastni slovicka...ted me nic nenapada..
    vcera mi rekl...o jidle...svicovu mam rad, a hovezi gulas s knedliky a veprovy šebírku...ty jsi moje vepřový šebírku...=)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCYA: a co když ukolébavky zpívá tatínek a ten je holt zpívá třeba v angličtině,mno??
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KALLA: Naopak, když na ně budeš ty mluvit česky a partner německy, děti budou bilingvní, což je obrovská výhoda - a přitom to jde samo, nikdy v životě se už nenaučí nic tak snadno...
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    KALLA: co to je s prominutím za blbost? samozřejmě můžou umět jazyků víc. Mateřský jazyk se nazývá mateřský, protože jim mluví maminka, zpívá v něm ukolébavky, co jí zpívala její maminka a jí její a tak
    KALLA
    KALLA --- ---
    LIZA2404: ty jo no my jsme taky resilito jak budeme mluvit s detma z nejaky budeme mit a mame v tom peknej bordel, ja chci aby umely cesky aspon trochu jelikoz nasi umi jenom cesky a on rika, ze to je jazyk k nicemu, jelikoz se s nim domluvi jen v cesku, coz mu davam za pravdu ale prijdemi nefer ze chce aby umely nemecky, jeho argument je ze nemcinou mluvi o hodne vic lidi a ve svete se s ni neztrati..jeho rodina taky neumi anglicky
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    ANGUA: No, ja si myslim, ze behem hadky si lidi casto nerozumi, i kdyz pouzivaj stejnej jazyk. Pravej vyznam hadky IMHO spociva v tom, ze clovek demonstruje, jak moc ho neco stve. Jo, a vyhraje pak ten, kterej pouziva jazyk, co umi vyjadrit vetsi rozpeti emoci :-)).
    LIZA2404
    LIZA2404 --- ---
    KALLA: My mixslovíčka nemáme, protože u nás už jsou ve hře děti a měly by v tom bordel. Mluvíme česky oba odjakživa a když někdo přejde do jiného jazyka, tak čistě.

K těm hádkám - předtím jsem chodila s klukem z Austrálie a dokud jsme se hádali česky, bylo to dobrý, když jsem ho hodně nas..., tak musel přejít do angličtiny, protože to prostě česky nedal. Ale i tak jsem to celkem stíhala, ono asi se mnou není lehký se hádat bez ohledu na jazyk ;)
    KALLA
    KALLA --- ---
    WIZZ: tak to urcite chapu, to bych to taky vzdala nez bych treba blbe vybranym slovem tomu druhymu ublizila
    KALLA
    KALLA --- ---
    otazka, mate se svym partnerem specialni slovicka, jakoze mismas jazyku???muj pritel treba vymyslet slovo "SHTOOL" nemam hacky tak pisu anglickou verzi:))no a nevim kde to pritel vzal, ale rikal ze je to cesky slovo pro "jit na velkou" a ted to proste pouzivame porad dokonce to rozsiril v praci:)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    KALLA: to je hezkyy.)
    KALLA
    KALLA --- ---
    ANGUA: kdyz to se neda, ja prave nevydrzim bejt ani nastvana, on je proste zlatcko:)))
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    KALLA: to obdivuju ze si to takhel preberes, ja bych to nezvladla, ja bych se jen nastvala ;)
    KALLA
    KALLA --- ---
    ANGUA: no zase treba se snazil vyslechnout vsechno a dat si to vsechno dohromady a kdyz to proste nedokazal tak mi to rekl, jako jo taky se cejtim uplne blbe vzdycky, a proto se zamyslim a zkusim to znovu a to ma vetsinou uspech:))
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    tak to bych ho zabila dvkarat tolik, rpotoze bych mela pocit ze ho vubec nezajima co se mi delo, kdyz me nedokazal zastavit a rict nazacatku ze nerozumi a ze se tomu jeste smeje.
    KALLA
    KALLA --- ---
    PROMETHEA: nevim my jsme teda asi jiny, od vymeny nazoru mame diskutovani ale ne ze bysme na sebe rvali, to proste nemame zapotrebi, ale to je asi individualni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam