• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    KAI
    KAI --- ---
    ja svyho kamose z tunisu, co tu uz pres rok zije a neco malinko umi cesky, naucila:
    "to se ti jenom zda!" a
    "dobre ti tak" :D
    oboji jsem mu jednou vysvetlila a dala priklad pouziti a vzdycky to pak pronesl uplne presne ze se to hodilo...tak se ted dohadujem na icq, jestli ja su tak dobra ucitelka nebo on student :))
    jestli teda nevadi, ze se jedna jen o pratelsky vztah...ale myslim ze tema je furt stejny
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    KALLA: To je sranda, presne jak u nas, akorat ve spanelstine :-]
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KALLA: :DD
    KALLA
    KALLA --- ---
    ELLA: jojo zni to trochu jako "hotvajlel":)))
    KALLA
    KALLA --- ---
    PROMETHEA: no pritel umi jen par vet a par slovicek takze si toho moc neplete, ale vzdycky kdyz jedeme do cech tak me prekvapi s necim novym:))a je to fakt roztomily hlavne kdyz je to nemec, vzdycky mu rikam at rekne rotvailer tak to rekne s tim nemecky "r" a ja se strasne chlamu, jelikoz kdyz se to rekne normalne cesky tak to zni tak jinak:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KALLA: me jednou pritel rikal, kde budem bydlet...
    a furt rikal: "zmrzlina sudéty" ..vubec jsem se nemohla dopatrat co tim mysli (nekdy si plete pribuzny slova jako "hodny" a " hotovy"
    a nakonec mi prisel odkaz na "zmizelé sudety" =))
    KALLA
    KALLA --- ---
    jojo to je fakt, ja teda u rodiny v nemecku mluvim spis anglicky a oni mi odpovidaj nemecky ale rozumime si:))
    a s tim JO to taky mame a taky rikame "nene" teda spis ja a on mi rozumi jinak je strasne fajn kdyz neco rekne cesky a vzdycky ho rozesmeje slovo zmrzlina nebo salam:)))nevim proc:))ale je to proste fajn
    KRYSTOF_
    KRYSTOF_ --- ---
    PROMETHEA: jojo :)) takovej ten mix vseho co umis jakyj jazyky + tvoje materstina + materstina toho druhyho :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KRYSTOF_: taky jsem k nemcine mela odpor (ackoliv jsem se ji ucila asi 8 let), s pritelem teda taky mluvime hlavne anglicky, ale je to presne o tom, ze clovek se nevyjadri uplne presne jak by chtel...
    na druhou stranu kdyz jsem s nim byla na navsteve v nemecku, nakonec jsem se dostala do faze, kdy jsem se trochu rozmluvila, a skoro mi prislo, ze s nemcinou jsem schopna vyjadrit hodne (casem mozna i vic nez v aj..)
    no, a jak ti tu potvrdi vsichni, casem si vsichni vytvori vlastni jazyk :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Nevidim problém v komunikaci v angličtině, i když to neni rodnej jazyk ani jednoho z nás... snad jedině že mám tendenci si to zjednodušovat, protože vim, že mi po devíti letech žena stejně rozumí. ;-]
    KRYSTOF_
    KRYSTOF_ --- ---
    vona ta ajina je na ho protoze fakt nereknes vse co chces,,,jhe to takovej univerzalni jazyk pro manazery a pro lidi kery makaj v kanclu treba :)) ale pro vztah....
    KRYSTOF_
    KRYSTOF_ --- ---
    PROMETHEA: oczzeee ? NEEeee :D ja temn jazyk nesnasim,a neumim......
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KRYSTOF_: tak mluvte nemecky, ne? :)
    KRYSTOF_
    KRYSTOF_ --- ---
    PROMETHEA: nemecko.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KRYSTOF_: a odkud je slecna?
    KRYSTOF_
    KRYSTOF_ --- ---
    me staci abych se nasmal kdyz rekne "JO" s tim prizvukem to zni vtipne :)a jako schvalne durazne , aby si delala srandu z toho ceskyho JO :D

totiz ja nerikam obcas YES, ja rikam JO >> kdyz s ni mluvim , je to nejvic vtipny , protoze se mi nechce rikat yess tak to trochu pocestuju tu konverzaci....
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: ted jsem byla u pritele na navsteve, a prekvapil me, ze dokonce vedome vytvoril vtipek - rekla jsem, ze si musim koupit kalhoty...a on rekl: kalhoty a kalhojá, co znamená kalho? :)
    a pak mu říkám, že je šikulka, tak to mi taky opětuje :)
    snad nemusím zdůrazňovat, jak roztomile zní čeština od cizinců .=)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KALLA: :)))) to je luxusní, já jsem akorÁt drahýho naučila - mno noučilo - moje oblíbené - NO JOOOO NO, NEZLOB a moje asi nej- nasadit výraz prodavačky z alberta bo ženský na poště a říct : NEROZUMIM!!:)))
    KALLA
    KALLA --- ---
    no tak treba misto look rika looksky jakoze se to snazil pocestit a uz jsem si na to tak zvykla ze jsem to minule malem rekla spoluzakovi ve skole, pak mame treba "jit na velkou " = schtoolsky a to pouzivame porad:))a pouzivame to taky kdyz je neco shit tak je to proste schtoolsky:))no a pak to michame, jako treba pritel mi rika ze jsem jeho boobmonster (jelikoz mam vetsi prsa) a schtoolhaufen (to nevim jak se pise, ale je to z nemciny) = coz znamena "vzorek stolice":)))a tak je to sranda:) a apk si rikame Honsky namisto honey a bejbsky namisto baby:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KALLA: :))) vlastni slovnik, nahod neco...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam