• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :( tak se drz,kocko!! bude lip, to slunicko to zhorsuje,ja vim..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RADUZZKA: ja uz jsem to psala do vztahu na dalku (ale ted se mi to auditko nak ztratilo, a znova uz jsem ho nenasla :DD

u nas je to tak ruzne, ale protoze uz me to docela vycerpava, ani se o tom nechci zase rozepisovat...ted aktualne mi to prijde uplne naprd....://
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    Jsem se malinko pousmála nad "námi", když jsem našla zdejší auditko o vztazích na dálku a lidé vidí problém dojet 100 KM :)

Jak často se vídáte ? myslím ty, kteří nemohou bydlet zatím spolu třeba z důvodu školy či prac. příležitosti na určitou dobu.

Mě třeba vyhovuje mít občas čas jen sama pro sebe a pro vlastní "projekty" :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Taky jsem si sveho casu myslel, ze jinak nez cesky budu vtipkovat tezko. Ale ty casy jsou davno pryc, takze hlavu vzhuru.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: aspon mam nadeji :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: humor je prenosnej:))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAYAM: Diky:)
    ted Praha - uz rok a prodluzujeme smlouvu na byt,tak asi jeste rok.)

a metodu nerozumim neumim jsem zkousela,ale u ty ang se to blbe aplikuje:)))nicmene obcas Drahyho proste ignoruju, prepnu na cestinu a NAZDAR
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MAYAM: lepsi nerozumet je imho cechum v cizine (nekdy jsem fakt rada, ze cizinci netusej :)

ale ja naopak mam hrozne rada, kdyz se bavime nemecky, pac pritel je v nemcine dost vtipnej, a k tomu se prida jeste moje radost z toho, ze tomu vtipu rozumim, takze se pak porad smeju, a vubec se spolecne nasmejem vic nez v anglictine
    ted jenom cekam, kdy prijde na to, jak umim byt vtipna ja v cestine :(
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    PROMETHEA: Ze je lepsi nekdy nerozumet uz jsem taky pochopila. Obcas kdyz zacinam neco pochytavat a uplne se mi to nezda, tak stejne delam, ze nic nerozumim a stale se ignorantsky usmivam :) No, kazdopadne doufam, ze tuto metodu nebudu muset pouzivat prilis casto ;)
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    SARAJ: Tak to je fakt super storka - kazdopadne povzbuzujici :))) Vsude clovek slysi spis ty katastroficky scenare a vize, co nas ceka... ale vam to vyslo fakt skvele! :) A kdeze ted bydlite? V Praze nebo v Tampe? A planujete to nejak stridat? Kazdopadne preju only the best! :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: me rikala jedna slecna ze spanelska, ktera chodila s turkem, ze mela rodinu toho typka fakt rada, dokud se nenaucila turecky :DD
    pak se s nim musela rozejit
    a davala nam radu, ze se nikdy nemame ucit rec naseho pritele - ze je lepsi nerozumet :)))
    nerikam, ze proto si tak rozumej...jen asociace :))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: jj, taky jsem rada,hlavne maminy fakt berou sportovne, ze maji potomky cas od casu na delsi dobu nekde v coudu a o pripadne prapotomstvo se asi poperou:))))
    tatove si taky kapli do noty,takze dobry, jen ten jazykovy blok je pruser,mno...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: no tak to je fajn, ze si takhle padli do oka
    to se moc casto nestava :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :))) probehla jeste vecere u nas doma, pak se rodice domluvili,ze ti moji poleti za nima na Floridu - az nasetrej - takze mam o vyber dovolene postarano - poletim jako prekladatelka...chjoooo:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: :DD
    dobrej report
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAYAM: :)))) tak ja jsem si prozila letos po Vanocich seznamovani nasich rodicu,probehla naplanovana vecere v restauraci a byla to faaaaaaaaakt sranda, pac jsem byla jedina kdo mluvil cj i ag,tak jsem jidlo jedla skoro 3 hod
    prekladala jsem maminkam na tema: ja jsem tak rada,ze ten nas syn/ nase dcera nasel)nasla toho druheho...on/ona je tak skvely a vubec nam nevadi, ze zijou v Praze/Tampe, hlavne kdyz jsou stastny... a do toho konvezaci otcu o nahradnich dilech na motorky... pritel se snazil potit cestinu,ale spis potil krev, moji rodice meli zasobu slovniku a po tech 3 hodinach jim to slo krasne na obou stranach...ja jsem si obcas na bar odskocila dat panaka:))))abych to nejak pobrala

ve finale si nejvic sedli a jeste se parkarat setkali, obdarovali se darama atp...az jsem byla rada, ze pritelovo rodice po 14dnech odleteli zpet do Statu...:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RADUZZKA: :DD
    tje fakt, ale to je vzdycky tak, jako na potvoru si frantika najde ten, co umi nejmin francouzsky :)
    ja jsem zase nechtela na erasmus do nemecka, abych nedejboze nemusela mluvit nemecky, a co ted delam? mluvim nemecky :D

jj, jsme furt spolu
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    lucka lucka :) ten svět je malý koukám :))) No neviděla :) Ty si v té době, ale také chodila s cizincem ne ? co si matně pamatuju ... už je to doba ,) Pořád si s ním ?

mě tady nijak nic nedrží :) tak asi proto ...

děkuju, s tou francouzštinou doufám - naštěstí mám motivaci hlavně kvůli sobě a nejen kvůli němu, vždy se mi ten jazyk líbil :) Francouze si měly najít Terka s Luckou - ty mluví dobře ;) paradox.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    radka studujici v lille s luckou, ze? :)
    ted jenom premyslim, jestli jsem tam nahodou antoina nevidela, kdyz jsem tam byla lucku navstivit, ale asi ne, co? :)

no jinak obdivuju, ze nemas problem opustit materskou pudu, to ja cim vic nad tim premejslim, tim vic se mi nechce z cech, a asi bych to tezko nesla

a drzim palce s francouzstinou, to se urcite zlomi!
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    Tak já se také přidám. Před rokem jsem byla na erasmus ve Francii v Lille, kde jsem potkala Antoina. Víceméně nejdelší odloučení bylo půl roku, když odjel do Caribicu pracovat. Jinak se vídáme cca jednou za měsíc, s tím, že teď tu strávil celý duben. Musím říct, že tohle odloučení je asi nejhorší páč jsem si zvykla ho mít v Čechách :) ačkoliv zde jen chci dostudovat a pak půjdu kam mě vítr zavane, nemám problém opustut mateřskou půdu. Seznámil se za tu dobu s celou mou rodinou, která ho přijela velmi vřele. Až na matku s novým manželem jsem všude dělala překladatelku. Co se týče francouzštiny tak navštěvuji kurz, ale mám dojem že ten proklatej jazyk snad vůbec nezlomím. Když se snažím mluvit automaticky přehazuju na angličtinu. Na červen si plánuju navštívit nějaký intenzivní kurz (kdyby jste měl někdo dobré doporučení kam, sem s ním), ale začínám být pesimistická. Strašně mi chybí povídat si i s jeho přáteli, někteří mluví anglicky - ale je známá francouzská hrdost ohledně jejich mateřského jazyka a také mě čeká návštěva rodičů :))) tadáá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam