• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    Máte partnera cizince? jakým jazykem spolu mluvíte? jaký to má vliv na komunikaci, neporozumění...jakým jazykem se hádáte, a vůbec....jaký to je, když někomu musíte půl hodiny vysvětlovat, kdo to byl Rákosníček?! ...jak se žije s člověkem s jiným kulturním zázemím a co všechno se od něj/ní můžete naučit... Volná diskuze na téma DVOJJAZYČNÉ a VÍCEJAZYČNÉ partnerství, jaké jsou výhody a úskalí, jakým jazykem budou mluvit vaše děti...?! ...ať už v takovémhle partnerství žijete, anebo jste jenom zvědaví, jak to vypadá u těch, kteří takhle žijí, a chcete se na něco zeptat....welcome, willkommen, vítejte, privjet, bienvenidos, benvenuti....!!§
    rozbalit záhlaví
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    KENZUCHA: uvidime, snazim se to nevzdavat, ale moc mi to nejde:(

CIHLOMORKA: a naucil se cesky?? kdyz jste v Praze??
    KENZUCHA
    KENZUCHA --- ---
    BAARKA: snad se tam nejak adaptujes, protoze vztah na dalku je mnohem tezsi.. (uz takhle pendluju rok mezi cr-uk a ted uz bych si to rada nejak vyresila, jak nase spolecne ziti, tak i muj osobni zivot...)

chapu, ze po Islandu to musi byt sok:) to se neda srovnavat, ale muzete si v UK vydelat a potom jet treba na Island, takze k necemu to zase je:) prala bych ti, abys tam nasla praci, o kterou stojis.. doufam, ze to jeste nevzdavas.. to by bylo prilis brzo.

ja pocitam, ze to tam zkusim dva mesice, ci vic a uvidi se..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: super:)) Norsko zavidim:)
    my cesko britska dvojice v britanii a nejak se mi tu asi moc nelibi..radeji bych nekam smerem k tobe:)) dansko, norsko a nejradeji zpatky na island:))) asi brzo prijedu zpatky do prahy.tam muzu alepson smysluplne pracovat:((
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    Tak hlasim presun naseho cesko-danskeho tandemu do Norska. Jsme tu teprve druhy den, takze zabydlujeme nas mini-bytecek. Ja se zacinam ucit norsky... no, snad to pujde rychle. Jak vy ostatni? Nejake novinky? :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    BAARKA: dekuji dekuji.. uz jsem mluvila po telefonu s maminkou jeji.. teda ona me chtela k telefonu.. tak jsem se zmohla jen rikat porad "obrigada".. takze jsem se predvedla :))) Ale mam skvelou ucitelku portugalstiny, tak to snad pujde.. na jare prijede jeji bratr s mamkou, do ty doby musim umet aspon zakladni konverzaci :)) hehe, je to sranda..

a tobě držím palce.. moc! dej vedet.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    JANITA: super:) gratuluju:)

mě teď čeká dlaší krok, po společným žití na neutrální pude islandu se stehujeme na jeho anglicke uzemi..zhruba za tyden:)
    uvidime:)
    JANITA
    JANITA --- ---
    ano ano.. ona je muzikantka.. ja produkcni... :) ale mame velke plany a chystame se ty plany realizovat v brazilii... takze napodzim jedem na mesic na dovcu a pak budem videt :)

SARAJ
    SARAJ --- ---
    JANITA: podrobnejsi info? bydlite tady?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    JANITA: vitej:)
    JANITA
    JANITA --- ---
    tak se tu vitam :))... my spolu mluvime anglicky.. a spanelsky.. a zacala jsem se teda ucit portugalsky, kdyz uz je z toho Ria :))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ahoj, vcera bylo odvolano... nikdo se nehlasil a muj Drahej je sick...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    jinak hlasim, ze drahy je nemocny, tak snad do patku dobry,ale envim nevim..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    pro me idealni na trase 10, 9
    vinohrady taky v poho
    (jsem z rep, ale zvykla cestovat :)
    zadny specialni pozadavky na prostor nemam - klido kaaba
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ja bych hodila,napiste kde bydlite,at se netahnem pres celou prahu, my vinohrady, takze trasa 10,16,11 tram + A metro

shanime nekuracky, kuracky, hospu, vino, restauracku??, mne napadla kavarna Kaaba v italsky

http://www.kaaba.cz/

PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    tak nevim...zatim to vypada, ze nas nebude moc, ale nechame to na tento patek, ne?
    nebo jak to vidite holky?
    hodime nekam rezervacku, nebo pro tri to nema cenu ?:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: a nechces teda hodit do zahlavi, ze sraz bude 29/1 od 19:30 misto upresnime?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    a at se taky vyjadri ostatni - pokud ma zajem jeste nekdo prijit
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: ja taky -aspon se mnou zapijete statnice (jestli bude co zapijet)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    tak ja navrhnu datum - patek 22/1/2010 - od 19:30
    patek 29/1/2010 - od 19:30... nebo taky sobota
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    no se srazem se cekalo, az se vrati Laura ze statu...
    ja uz jsem taky v cechach, a ackoliv mam uceni nad hlavu, tak si rada nekdy udelam volno na crossing border party..

navrhy dat? misto uz se tu resilo, ale zapomnela jsem, na cem jsme se shodli...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: a jak bylo? k nam to teda snata 25/12 rano zvladnul:)))

sraz usnul,pac jste vsichni chteli leden bo unor, takze ted to nejka rozjedeme?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam