LAURA :) nojo, ale tak my aspoň máme z komunistické éry někde vzadu v hlavě zasuto, že fronty na poště apod. patřej k životu, ale ve Švédsku prostě odneseš poštu do nejbližšího krámu a nikde na nic čekat nemusíš. když jsem ho jednou ze začátku poslala nakoupit do Tesca na Národní (ještě před tou přestavbou) v typický večerní špičce, skoro se mi tam zhroutil. ;)
ale nechci to absolutizovat, že u nás je všechno "špatně". zase je řada věcí, které tady v Čechách hodnotí hodně pozitivně. náš daňový systém mu přijde směšně mírný. lidi jsou tu otevřenější a jasněji vyjadřují svoje mínění, zatímco ve Švédsku převládá nicneříkající zdvořilost. tolik kulturního bohatství, co najdeš na jednom fleku v Praze, tam aby jeden pohledal, to se týká i Stockholmu. a když mě onehdy česká policie chytla bez pásu a vyvázla jsem s pokáráním, nemohl tomu uvěřit. tam u nich jsem za podobný přečin na místě spolujezdce loni vyplázla v přepočtu skoro sedm tisíc (!).. dávají se tam pokuty už při překročení rychlosti o tři, čtyři km.
KENZUCHA: Tvůj muž je Brit?