• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    Máte partnera cizince? jakým jazykem spolu mluvíte? jaký to má vliv na komunikaci, neporozumění...jakým jazykem se hádáte, a vůbec....jaký to je, když někomu musíte půl hodiny vysvětlovat, kdo to byl Rákosníček?! ...jak se žije s člověkem s jiným kulturním zázemím a co všechno se od něj/ní můžete naučit... Volná diskuze na téma DVOJJAZYČNÉ a VÍCEJAZYČNÉ partnerství, jaké jsou výhody a úskalí, jakým jazykem budou mluvit vaše děti...?! ...ať už v takovémhle partnerství žijete, anebo jste jenom zvědaví, jak to vypadá u těch, kteří takhle žijí, a chcete se na něco zeptat....welcome, willkommen, vítejte, privjet, bienvenidos, benvenuti....!!§
    rozbalit záhlaví
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DEADSLUT: ja momemntakne ziju v UK a taky mi jebe a to jsem tu teprve 4 mesice...pritel, ktery je anglican, je taky novy v manchesteru, nemame tu nikoho, zadny kamose a je to tu osklivy..nemuzu najit praci, co bych chtela delat, tak tu delam za min, mzdu nekde kde vubec byt nechci..na moc dlouho to nevidim.

podle me to neni o psychoterapeutivi, ale o tom, kde se citis dobre, ja se tady treba dobre necitim, loni jsem byla na islandu a tam bych se klidne odstehovala na porad. Ale UK nee!!

podle me by se meli oba domlovit na nejake jine zemi..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DEADSLUT: mozna mu tu najit jinyho sveda, aby si mohl pokecat v rodnym jazyce, a zanadava na cechy
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DEADSLUT: Jo a taky by se mel naucit cesky. Zit v neustalem kulturnim soku je peklo, to se ten clovek celkem prirozene uzavre do sebe. A pokud se nechce naucit cesky, tak to tady pro nej bude peklo cely zivot.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DEADSLUT: jestli mu jebe,tak potrebuje odjet na nejakej cas domu, pryc z cr - pro ciczince je to narocny.. drahej musi min jednou za rok tak na cca 2 tydny odletet domu,jinak by zabil prvni prodavacku ... sezente si film expats a pochopis... proste potrebuje na cas vypadnout mimo CR, pak se srovna...nema cenu to lamat pres koleno...

JINAK SE OMLOUVAM ZA VCEREJSEK, NORMALNE JSEM VYTUHLA S HADREM NA HLAVE...PARDON HOLKY
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    mozna bych to mela smerovat jinam, ale...pro ty z vas zijici s cizincem v cechach - jak se vyrovnaval(a) s tim, ze tu nema rodinu, koreny, takovy ty dlouholety pratelsky vztahy, hur rozumi ceskymu prostredi..., a vy jo? muj velmi dobrej svedskej kamarad tim dost trpi, byt jeho pritelkyne s nim mluvi anglicky, jeji pratele se taky snazej o anglictinu...ale jemu pomerne jebe, pritom je tu uz naky ctyri roky. pripadne - nevite o nejakym anglicky mluvicim psychoterapeutovi...?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    omlouvam se, ze jsem se neozvala, nebyla jsem ted na netu
    jestli s tim dnes pocitate, tak ja souhlasim s kavarnou na kus reci, na pul 8 nebo na 8 teda?
    takze poznavani jednoduchy - saraj s jezevcikem, ja nakratko, a laura s bubnem =)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :))) hehe, hele ja mam od pul 7 siti -tak na 20 min, pak bych zajela domu pro psa a dorazila za vama - siti mam v maly stepanky, a bydlim u oslankych hrbitovy, takze by to mohlo jit rychle - jinak bych misto riegracu zvolila kavarna na kus reci .- vinohradska vodrana, je tam sezeni venku a v pripade deste i uvnitr
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    vida, jak to jde rychle :)
    co saraj?

do riegru asi nemusime mit rezervacku, ze ne...leda vymyslet zalozni plan, kdyz bude hnusne
    a poznavaci znameni

otazkam na cizi lidi typu: "jsi ID SARAJ z crossing borders" a jejich tazavym pohledum bych radsi predesla :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    tak tento ctvrtek pul 7 riegry?
    kdo se chce pridat at se prida!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: ja jsem doma nejdriv pul 6. stale vinohrady, mimo pondelku celkem volno
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: hu, a ja letim 23/6 do kanady
    tak si udelame damskou schuzku ted a pak v lete treba jeste jednu i s nim, at mu to neni lito?
    se zahradkou souhlasim
    jak jste na tom pres tyden?treba ctvrtek odpoledne/vecer?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: mike leti zitra rano domu, navrat ma 22/6...tak bych mohla jen sama...pokud se teda nepocka:) jinak navrhuji nejakou zahradku,at muzu vzit naseho dabla psiho
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    crossing borderi! pojdte se sejit!
    ja v utery obhajuju, a pak budu mit volno
    vim, ze zvlast v tomhle pocasi jsou patky a vikendy trosku mimo, ale co se sejit nekdy v tydnu?
    napiste, kdo by sel a navrhnete, kdy se co komu hodi

jinak ja se o prazdninach/po prazdninach presouvam do frankfurtu, a do ty doby bych se rozhodne chtela sejit!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: jde o rande naslepo :)
    LAURA: to by asi uz slo
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: ok, 11. dubna jsem doma, tak se rada pridam:))
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    a vy se uz mezi sebou znate anebo jde o rande na slepo??:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    sraz klidne, ale ten venek bych jeste zvazila :)
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    VALKYRA: Jj, zlaty Zeland! Hned bych jela zpatky... ale je to sakra daleko. Kdepak tam jsi? Jenom na rok nebo na dyl?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: wau! tak to je hoodne dobry! :) vylozene super :) se kamarad ma...:)
    v architekture je ta vyhoda, ze kdekoli jinde nez v cechach se architektura dela lip :)
    (myslim ted samo záp. evr.)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: uz jsem mela chut ti napsat, ze architektura super:) haha,
    ale je fakt, ze je dobry, ze to muzes delat vsude, kamarad se ted dostal do kapilckyho atelieru v londyne..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: jinak studuju architekturu :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: bavej me tvy pozitivni reakce :)

"frankfurt je prima
    svycarsko je bezva
    Italie je bezva:)
    ale chorlton je bezva:))
    Frankfurt je bezva:))
    super:)) Norsko zavidim:)"

(vytazeno z poslednich par prispevku - nejsem zadnej spion, ale tohle je zajimavy :D
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: muzu se zeptat, co studujes?? podle me frankfurt je prima, je to prijemny mesto:)

VALKYRA: muj sen taky..uz tam nejsem:(((

jinak to tu zacina byt lepsi, seznamili jsme se s par lidma, tak jsme pozvany na par party doma apod. jen ta prace..
    no uvidime..

drzim vam vsem palce!!.))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VALKYRA: takze jsi v Nemecku zila uz pred tim nez jste se seznamili? (tipuju podle toho, ze s nim mluvis nemecky) my se seznamili mimo nemecko a od zacatku anglicky, tudiz ted se ty anglictiny nemuzeme zbavit :)

ja vim, ze tam jsou lepsi/hezci mista nez frankfurt, to bez pochyby, ale na druhou stranu ve frankfurtu uz ma pritel naky zazemi (plus ja pokukuju po doktoratu v darmstadtu), a myslim, ze pro zacatek a rozkoukani je to idealni

ja ti zase zavidim NZ :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam