Tak ja pridam up-date od nas z Danska. :) Po mesicnim pokusu uchytit se v Norsku, kde se nam po pracovni strance moc nedarilo, jsme zakotvili v Dansku a tady to slo vsechno jak po masle. Az neuveritelne. Ja se dostala na praxi v oboru spojenou s intenzivnim kurzem danstiny, pritel sehnat praci raz dva ( je Dan ;))), ja po trech mesicich kurzu danstinu jakz takz zvladam a dostala jsem i praci v oboru(!). Lidi nam vychazeli hrozne vstrict a byli od zacatku mili, vstricni. Jeste musim dodat, ze ja jsem puvodne do Danska hrozne hrozne nechtela, protoze se mi tu proste nelibilo a trpela jsem ruznymi predsudky a predstavami, jake by to to asi bylo strasne tady zit atd. ... Po zkusenosti z Norska se mi ale zmenil nahled i nektere hodnoty a ted si toho tady naopak vazim a snazim se najit vsechna pozitiva, ktera nam zivot tady prinasi. :) Nerikam, ze bych tu chtela zustat na porad, to asi ne, ale clovek nikdy nevi, co zivot prinese. Jenom jsem chtela rict, ze casto si clovek z nejakych nevysvetlitelnych popudu ( strachu ) sam vytvari cerne predstavy, jake to bude, ale ono to vlastne ve skutecnosti tak hrozne neni. ;) Je to o pristupu.
A k tematu kamaradu - pro cizince je vzdycky tezke najit si vlastni kamarady a ne se jen vazat na socialni sit partnera, ktery je "mistni". Ja jsem tu ctyri a pul mesice a musim priznat, ze mam kolem spoustu super lidi v praci, ale o nejakem vetsim kamaradstvi se zatim neda mluvit. Bohuzel momentalne nemam cas na nejake extra aktivity, volejbalovy klub nebo neco takoveho, protoze toho mam dost i bez toho... to je urcite dobra moznost, jak se seznamit s lidma stejneho razeni.
Tak se vsichni drzte a zvladejte zivot s nadhledem, at jste kdekoliv!:)