• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ja kdyby na to prislo, tak si asi necham jen pritelovo - moje cesky dohromady s jeho by bylo moc dlouhy, a libilo by se mi, ze by to dostalo takovej vetsi smrnc zkracenim
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DASHA: to jde? sem mela pocit, ze prave to tvoje musi bejt na konci (teda podle nakejch pravidel tady v CR)
    DASHA
    DASHA --- ---
    MAYAM: ja si nechavam svoje prijmeni uprostred, i s -ova, a nakonec prijde francouzsky..
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAYAM: zrcadlová situace :-] nicméně moje žena (cizinka) si nechala svoje příjmení, problém s tim nikdy nebyl. Ten by měla s mým příjmením, které obvykle cizinci ani nedokážou vyslovit. Spíš bych připomněl, že až budete podepisovat oddací list nebo co je to za papír, že se tam řešej i jména (případných) dětí. Známá, co je provdaná za Argentince, mi vyprávěla, že to snad nějak opomenuli či co, a česká ambasáda její dceři automaticky ke španělskýmu příjmení připíchla -ová, takže dcera by se de facto jmenovala jinak než oba rodiče. A následovalo papírování...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    BAARKA: tak to je zajímavá myšlenka, ale nevim jak by znělo Michaela Pixa McGregor ))) nebo Michaela McGregor Pixa??? Těžko říct...
    .... jo kdysi dávno jsem se taky mohla jmenovat Wawengkang ))) ale vztah jsem předčasně ukončila .)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: ja jsem na tom podobne jako mikatchou jen se chci jeste navic k tomu zbavit ová v ceskym prijmeni..
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MAYAM: teda nevim jesi sem ta pravá na to abych odpovídala, ale pokud na to někdy dojde tak bez ohledu na obtíže okolo papírování nebo jakékoliv jiné nevýhody rozhodně chcí mít obě dvě příjmení, svýho se určitě nevzdam .)
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    Mam dotaz na vsechny za cizince provdane ( ale i neprovdane ;))) nyxacky. Jak jste resily prijmneni? Mate partnerovo, nechaly jste si svoje nebo mate oboji? Ma dvoji prijmneni nejake vyhody? Min papirovani nebo tak? ;) Diky za zkusenosti.
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    BAARKA: jsme ve Vejle, coz je docela centralne polozene mesto - hodina do Aarhusu, tri hodky do Kodane, hodku a pul na hranice s Nemeckem a 14 hodin domu ;)))
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: ja bych tomu strasne moc chtela verit - tomu, ze se to otoci:)) a jestli se tak stane, tak se moc tesim az si tady ty radky budu cist:))

ve kterym danskym koute jste?
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    BAARKA: taky drzim palce! dokazu si predstavit, ze jste v docela neutesene situaci... ale ono se to nejak vyresi a zase bude lip. ja to znam, jak v urcitych situacich si clovek prijde zoufale a beznadejne a pak se to zas otoci ;)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: drzim palce!
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: jj, jeste jsme, stale hledam praci, protoze jak ted pracuju me nici..ani nebudu psat kolik cv a prihlasek jsem rozeslala, jediny co me bavi je dobrovolnictvi, jenomze to nefrci v lete, takze cekam na zari..pokud si nenajdu praci do pulky zari, tak budu muset odjet a ben tu bude zustavat do cca unora, ale je to vsechno nejisty, zase jsme rozeslali nekolik prihlasek, tak se snad neco uz konecne stane:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: jste teda jeste v anglii? drzim palce at se to pohne spravnym smerem!!

kdybyste se nedko chteli sejit v patek vecer, tak jsem na skok v praze a muzem ucinit dalsi pokus o sejiti se :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: uz jsem mela skoro zabaleno, ale mam ho natoli rada, ze jsem ve fazi dalsiho pokusu jobhuntingu a doufam, ze se to pohne, jinak se s tim tady zacinam srovnavat, ale bojuju..uz se ted hodne teisme na presun do cech..ben uz se hlasi na prace apod..tak snad..:)
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    MIKATCHOU: Omlouvam se za OT, ale nemuzu neodpovedet. ;) V CR je pro doktory tezky dostat praci v Praze a mozna v Brne, ale jinak to dle meho nazoru problem neni. Spis naopak. Doktoru je nehorazny nedostatek, staci se podivat do kterekoliv okresni nemocnice. A tak je to i jinde - treba vychodni Nemecko, kam odchazi hodne doktoru od nas, nebo Anglie. Tady v Dansku maji poptavku po doktorech v urcitych oblastech, takze treba v Kodani clovek taky misto nesezene. Obecne vsude na svete maji velky mesta (obzvlaste univerzitni) doktoru dostatek, protoze tam to lidi tahne. A pak taky zalezi na politice daneho statu - po EU to mame docela jednoduche, ale Kanada, USA jsou pro lidi vystudovane v Evrope hodne tezce dostupne. Toz tak. ;)

BAARKA: Diky:) A jak vlacis ty?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: gratulace!! a dansko je super:) myslim, ze je to jeden z nejlepe fungujicich statu evropy:)) drzim moc palce:)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MAYAM: no tak to je ošem opravdu obdivuhodné, protože doktoři to takhle snadný s nalezením místa nemaj ani u nás, natož v cizině, v Kanadě např. je běžný že většina doktoru z emigrace jezdí taxíkama a podobně...
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    MIKATCHOU: Vystudovala jsem medicinu, takze pracuju jako doktorka v nemocnici ;) A teda nemocnice, ve ktere jsem, funguje uplne uzasne od sklepa az po pudu. A pracovni podminky - nebudu radsi srovnavat... Jinak presne jak pises - je to placka a ja vyrostla v horach, takze mi tu chybi. Ale daji se najit hezky mista a vsude je kousek k mori. :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MAYAM: tyjo, dobrý report! Náhodou Dánsko, to je země s výbornym systémem na dnešní poměry.... sice příroda nic moc, taková placka, ale sociální stát s vysokou životní úrovní - to bych si gratulovala.. A co je tvůj obor smím-li se zeptat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam