• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    LAURA
    LAURA --- ---
    BAARKA: když si bereš cizince, žádný prohlášení sepisovat nemusíš..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    CMLKA: ova se resilo ve svatebnim auditku..kdyz pry napises prohlaseni, ze se necitis byt ceskou, ale cizinkou tak by ti melo projit. prijde mi to teda drsny, ale neudelas nic:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DASHA: zeptej se ve svatebnim auditku, ja jsem v tomhle pouze pozorovatel amater, ale vim, ze to resila kamaradka, ktera je indonesanka a jedina cesta, jak si nechat svoje jmeno byla dat ho nakonec a nechat ho s -ova, obracene to neslo :(
    DASHA
    DASHA --- ---
    CMLKA+MOGUCAN: uaaaaa, tak ted jste me dostaly!! Ja to vazne chci tak, jak to chci ja... je nejaka cesta? Kdybych se vdala ve Francii, musela bych nasledovat stejny pravidla?

SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: maji kluka a jmenuje se adam miroslav smith:]]]]
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: ty jo, takze bude bude brzy svatba?:)
    MOGUCAN
    MOGUCAN --- ---
    CMLKA: nejde, v CR lze oficialne pouze prijmeni partnera a pak rodne prijmeni. bezne pouziti je ale neco jineho
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    Jeee, tak dekuju vsem za ohlasy, zajimave pocteni :) Ja premyslim bud o dvou prijmenich anebo jenom pritelove. Libila by se mi asi vic druha varianta, ale zas na druhou stranu se tez nechci uplne vzdat sveho prijmeni a navic moje jmeno s jeho prijmenim tady v Dansku vyzni hrozne tuctove... nebo spis typicky dansky? :D
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: patty smith :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MIKATCHOU: tak to je vtipna kombinace:))tak michaela k tomu by se jeste dalo,ale predstav si jak hledate jmeno pro pripadne potomky...

nedavno resila prave kamaradka, jmenuje se ted smith a najdi si k tomu netuctovy jmeno,ktere pujde vyslovit obema castem rodiny....a samo vsichni ve smith rodine tohle uz resili,takze zajimava lec ne silena jmena jsou prebrana uz na 2 generace dopredu....

nacez u nas doma zvitezil Borivoj a nejlepe Radegast....:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    tak jeste jednou... my mame stejne monogramy MH a i prijmeni ma drahej celkem normal,takze v nasem pripade bych volila spis jenom jeho
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ja kdyby na to prislo, tak si asi necham jen pritelovo - moje cesky dohromady s jeho by bylo moc dlouhy, a libilo by se mi, ze by to dostalo takovej vetsi smrnc zkracenim
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DASHA: to jde? sem mela pocit, ze prave to tvoje musi bejt na konci (teda podle nakejch pravidel tady v CR)
    DASHA
    DASHA --- ---
    MAYAM: ja si nechavam svoje prijmeni uprostred, i s -ova, a nakonec prijde francouzsky..
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAYAM: zrcadlová situace :-] nicméně moje žena (cizinka) si nechala svoje příjmení, problém s tim nikdy nebyl. Ten by měla s mým příjmením, které obvykle cizinci ani nedokážou vyslovit. Spíš bych připomněl, že až budete podepisovat oddací list nebo co je to za papír, že se tam řešej i jména (případných) dětí. Známá, co je provdaná za Argentince, mi vyprávěla, že to snad nějak opomenuli či co, a česká ambasáda její dceři automaticky ke španělskýmu příjmení připíchla -ová, takže dcera by se de facto jmenovala jinak než oba rodiče. A následovalo papírování...
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    BAARKA: tak to je zajímavá myšlenka, ale nevim jak by znělo Michaela Pixa McGregor ))) nebo Michaela McGregor Pixa??? Těžko říct...
    .... jo kdysi dávno jsem se taky mohla jmenovat Wawengkang ))) ale vztah jsem předčasně ukončila .)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: ja jsem na tom podobne jako mikatchou jen se chci jeste navic k tomu zbavit ová v ceskym prijmeni..
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MAYAM: teda nevim jesi sem ta pravá na to abych odpovídala, ale pokud na to někdy dojde tak bez ohledu na obtíže okolo papírování nebo jakékoliv jiné nevýhody rozhodně chcí mít obě dvě příjmení, svýho se určitě nevzdam .)
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    Mam dotaz na vsechny za cizince provdane ( ale i neprovdane ;))) nyxacky. Jak jste resily prijmneni? Mate partnerovo, nechaly jste si svoje nebo mate oboji? Ma dvoji prijmneni nejake vyhody? Min papirovani nebo tak? ;) Diky za zkusenosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam