• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    DASHA
    DASHA --- ---
    BAARKA: bych to videla asi na zari.. Kamosky rodice maji dum v Thajsku a nabizela mi, ze tam muzu treba na dovcu.. za 5 let, co jsem ve stejnym zamestnani, jsem si nevzala vic jak 2 tejdny dovci, tak si rikam, ze by to moh bejt idealni cas na pauzu =)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DASHA: tyyy jo: a co bude delat? a ky ty prijedes? gratulace:)))
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: zasla bych nekam na vinko:) ben akorat jede skoro na mesic do uk za rodinou...ale navrhuji klido udelat damskou jizdu:)

co vy na to?
    DASHA
    DASHA --- ---
    Tak je to tady.. prislo to mnohem driv, nez jsme cekali.. Loic nasel praci v Praze, zacina uz 1.8., ja jeste odjet nemuzu, cekam na licenci z prace..
    Jsme z toho trochu v soku teda.. =))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: tak toj e fakt sikovnej!! at se vam dari,deti:) a jinak to vypada, ze v pze budu cele leto,tak muzeme zajit:)

a ja si to fakt uzivam,porad tedy resime technicke detaily,ale jinak ok ok
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: zatim bavi, dodelal CELTA certifikata dostal praci - na rok - pres british council a EU a bude ucit an prazskym gymplu (mame z toho desne velkou radost, protoze v praze bylo jedno jediny misto a on ho dostal - zbytek jede na moravu:) takze si tady pomalu zvyka - ikdyz mi rikal, ze obcas je ta jazykova bariera pro nej opravdu narocna..(naprosto tomu rozumim).

být single je podle mě taky dobrý stádium - ja na svuj posledni singl stav vzpominam jako na velmi dobre obdobi, kdy jsem toho snad nejvic udelala, premerila sve cile a vyrazila primo za jejich plnenim:)) takze si to uzivej, dokud nezakopnes treba i o toho cecha :))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: fakt? tak to je parada a bavi ho to?
    ja jsem single a uzivam si to:) musim potvrdit teorii me kamaradky,ze ani ted o cecha nezakopnu:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: co u tebe?
    tady dobry - muz si zvyka na CR:) ted uci deti anglicky na jizni morave:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    zdravim damy, co noveho?:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    S tim osobnim kontaktem to uplne chapu, ja jsem tezko snasel, kdyz se ke mne kazdej v Rusku vrhal s natazenou pravici (tam si vsichni chlapi furt potrasaj rukama, nechapu, obecne mi prislo, ze maji mnohem mensi osobni prostor... asi ty leta kolektivismu ;-]), ani ted, kdyz se francouzsky kolegyne moji zeny chtej pri kazdym vitani a louceni objimat, to mi taky nesedi.
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    JANITA: Jj, já to také tvrdím - nemůžeme se divit, že se na nás v Africe dívají jak na chodící peněženky, když sem jezdí Evropani a Amíci utrácet hrozný prachy na safari a jiný vylomeniny, a zároveń také když zde působí nespočet různých mezinárodních neziskovek, jejichž zaměstnanci si žijí na hodně vysoké noze. Jen takl mimochodem - měla-li bych zde práci v mezinárodní neziskovce, vydělávala bych víc, než jsem si v nezisku vydělávala leta v ČR.

PROMETHEA: Haha, jo, to se mi taky stává :) A ne že by mi to bylo příjemný... Ovšem já jsem dost přímá takže pokud mi něco vadí, okamžitě se ohradím - pre na čerýho by takhle nesahali, tak proč by měli sahat na mě, že. Zejména mě vytáčí, když se mě násilím při průchodu trhem snaží zastavit u nějakýho stánku, to chrlím oheň :)

MAKROUSEK: :) Mně zas po příjezdu do ČR připadalo, že jsou moji šeští přátelé málo srdeční - žádné podání ruky, žádná pěstička, žádný pořádný objetí, žádný "ramínko ťuk o ramínko" a tak. A ono to tak často vůbec ve skutečnosti není, jen jsou Češi prostě méně kontaktní....
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: jj, ja si myslim, ze jsem dost extrovertni, ale tohle bych asi taky nedavala:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JANITA: no jasny, ale to uz pak takhle imho funguje ve vetsine zemi, proste rozdil, kdyz tam zijes a kdyz ses jen turista....me vetsinou stacilo zblebtnout neco portugalsky a nikdy me neokradli...
    JANITA
    JANITA --- ---
    CMLKA: to mas pravdu.. jako turista jo.. ale kdyz tam zijes, vis kolik co stoji a umis se s nima pohadat, tak si myslim, ze to je v pohode... :}
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    dobre tema,damy.. ja jsem velice nekontaktni clovek,takze pro mne i uvitaci libani na tvare predstavuje lehci problem:)
    predstava jak se mne nekdo porad dotyka mne fakt desi:)))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    JANITA: no ale pokud jsi tam jako turista "gringo" tak je to uplne to samy, vim, ze treba par lidi v hostelu bylo tak znechuceny, ze uz odmitalo jezdit taxikama, protoze je pokazdy taxikar obral...ja myslim, ze je to ale vsude ve svete, kam jezdi evropani na dovolenou....bohuzel no
    DASHA
    DASHA --- ---
    GABBIANO: tak jasny, ze pak mas jeste taky ztraceny pripady =)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PROMETHEA: To je pravda, na doteky si clovek hrozne snadno zvykne. Ja treba kdyz jsem se vratil do civilizace po delsim pobyte mezi Araby, tak me docela dlouho trvalo, nez jsem prestal brat za ruku muze, kterym jsem chtel neco vysvetlit.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DUBPRINCESS: kamaradka z Makedonie pracovala 2 roky v Guinei, a rikala, ze na ni nejenom vsichni koukali ale zensky na ni porad sahaly - treba na trzisti - na ruce, na oblicej, na zadek...:) nemohla si na to zvyknout, a pak prijela do nemecka, a pul roku si zvykala na to, ze na ni nikdo nesaha :)))

(ptala jsem se specialne po tvem prispevku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam