• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    hmm tak to vypadá že já asi z klubu brzo vystoupím... Vztah na dálku a stress plus nemožnost (jeho) si vydělat na stěhování sem způsobuje to že na sebe akorát štěkáme :/
    joa nenávidim skype!!!!!!!!!!!! nikdy nefunguje, nikdy. Se ségrou z Austrálie nebo s tátou z Ameriky jo, ale mezi náma dvěma prostě nikdy.
    Taky jsem si potřebovala jen ulevit :))

GABBIANO: to už si vůbec nedokážu představit, máš můj obdiv, a jsou alespoň už starší??
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GABBIANO: a jak to mate?
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Jsem tu jediná, kdo řeší přeshraniční "moje děti a tvoje děti" z minulých manželství? Někdy mám pocit, že se dá překonat úplně všechno, ale tohle je taková propast, že si z toho občas zoufám. O prázdninách je to nejhorší, to se ty děti dají dohromady a místo odpočinku vzniká celodenní stres. No, to je jen takový zoufalý výkřik, potřebovala jsem si někde postěžovat.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PROMETHEA: no myslela jsem to tak, ze tam treba uz neco plati a bylo by to pro ni treba nejak administrativne jednodussi, coz jak sem pochopila ji odrazuje...ano, kde pracuje, ale kdyby se tvarila, ze tam jeste pracovat bude a tady je ted jen na prazdninach...na to preklenovaci obdobi proste...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CMLKA: podle me si clovek musi platit zdravotni v zemi, kde pracuje (je to jeste nejak omezeny - jakoze vic jak 180 dni nebo tak, ale asi jen pro EU)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CMLKA: nerikej, ze v anglii maj levnejsi socialni a zdravotni? :))

DASHA: na pracak se muzes nahlasit, usetris na socialnim a zdravotnim, ale je vopruz tam kazdej mesic chodit :)
    ja jsem tam byla hned po diplomu, hledala jsem praktikum v nemecku, ale chtela jsem si pojistit to, ze to soc. a zdrav. nebudu muset platit

jinak ceska pojistovna po tobe bude chtit potvrzeni, ze jsi byla pojistena v anglii, jinak budes muset doplacet (pokud jsem to dobre pochopila)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DASHA: jit tam nemusis, ostatne buhvi, jestli by ti neco dali, ale musis si platit zdravotni a socialni zalezi na tom, zda budes chtit jednou brat duchod, pokud se nepletu nebo driv to tak bylo....ale mozna by sis mohla zdravotni platit nadale v anglii a tvarit se, ze jsi tady na prazdninach...ale zkus zagooglit

Co je podpora v nezaměstnanosti - Peníze.cz
    http://www.penize.cz/80312-co-je-podpora-v-nezamestnanosti
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    CROSS: DASHA: mno :) to stím zatloukáním byla nadsázka :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DASHA:
    CROSS: je pravda, ze ja nastoupila do prace tri tydny po prijezdu - nejak to slo rychle a musim rict, ze to byl docela zazitek - moc jsem nevedela ci jsem - bylo to moc zmen na jednou - zmena mista, zmena lidi, zmena prace, prestala jsem kourit, jiny jidlo apod... v utery jedu na prvni "prazdniny" od ty doby - nemuzu se dockat. Takze pauza dava smysl:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    DASHA: když jsem se vracel po skoro pěti letech z Ruska, dal jsem si půl roku pauzu (a udělal bych to znova, kdybych to řešil dneska). Na pracáku jsem se sice neregistroval, ale doporučil bych ti to - kvůli zdravotnímu pojištění, jinak si ho budeš muset platit sama (nevim, jak to přesně funguje, pokud se vracíš do Čech, ale zjisti si to).

DUBPRINCESS: že se do bytu, kterej si hodláš najmout, přistěhuje byť krátkodobě někdo další, například partner, bych určitě "nezatloukal".
    DASHA
    DASHA --- ---
    bejt ne bejk =)
    Pardon, psala jse narychlo..
    DASHA
    DASHA --- ---
    DUBPRINCESS: hmm, to bych asi nezatloukala..

Ja jsem tu tedka pres 2 tejdny sama, balim, resim papiry.. A zjistila jsem, kdyz jsem vymaovavala koupelnu, ze je to pro me celkem tezky.. Trosku slozite zvladam, ze Loic je sice v CR a taky z toho musi bejk vykulenej, ale je s nasima doma, se vsim ma pomoc.. a ja jsem tu na zarizovani vseho sama =(

Navic mam dotaz.. chtela bych si dat v CR par mesicu voraz od prace, tech 5 let u nas v baru bylo celkem dost vysilujicich po vsech strankach..a pak zkusit rozjet vlastni business..
    To bych ale musela bejt na pracaku a na benefits, co? =/ To jsem v zivote nebyla a tak nejak se mi moc nechce zacinat.. Jak jste to resili vy? Sli jste hned do prace?
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    Hmm... tak jako fakt super... jsem zpátky z Afriky, celkem asi tak 10 dní v Evropě, z toho v ČR asi tak 5. Celkem šok. K tomu sháním bydlení. Všechno vypadá vždy v pohodě, až do chvíle, kdy řeknu, že za mnou za 2 měsíce na pár měsíců (tedy 2 až necelé 3) můj muž (rozumějte přítel). Tak já fakt nevím, mám to teda při hledání bydlení zatloukat či co?!!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PS: tesi me, ze nas v klubu pribyva :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TEMSTEAG: muj pritel si to sedet a koukat zazil mockrat, a ja tady taky, tomu se podle me u vetsich konverzaci neda predejit (me takovy situace hrozne vadej, ale jemu prekvapive vubec :)

ale pokud jde vylozene o seznameni, tak ta situace asi nenastane, budou se oba snazit o konverzaci (kdyz daniela necham samotnyho s nasima, tak si taky nejdulezitejsi info nejak sdelej
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    TEMSTEAG: no to se asi vyhnes..bude to fajn, uvidis..:))
    TEMSTEAG
    TEMSTEAG --- ---
    pravda,alespoň se vyhnu roztomile děsným příhodám z dětství a tak:) jen moje máti a ani on nepijou,takže musím je nadopovat něčím jiným.:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: presny!! slivovice, slovniky a prekladat lehce v upravach:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    TEMSTEAG: hele, to se zvladne, budes muset prekladat:) - ja ted seznamovala jeho rodice s mejma:) tata se docela rozmluvil (po takovym mnozstvi slivovice se teda ani nedivim) a mame jsem prekladala. dopadlo to dobre - velikou vyhodou je, ze muzes mlzit - prekladat to co chces a to co se hodi:))
    TEMSTEAG
    TEMSTEAG --- ---
    Ahoj,tak se k vám přidávám. V sobotu mi přijede muž z Austrálie za mnou do UK a hned na to plánujem seznámení s mojí máti v ČR. Jenže moje máti umí anglicky tak asi jen "hello". Jak to vypadá u vás s rodiči? Mám trauma z toho,že tam bude chudák jen sedět a koukat:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam