• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    Máte partnera cizince? jakým jazykem spolu mluvíte? jaký to má vliv na komunikaci, neporozumění...jakým jazykem se hádáte, a vůbec....jaký to je, když někomu musíte půl hodiny vysvětlovat, kdo to byl Rákosníček?! ...jak se žije s člověkem s jiným kulturním zázemím a co všechno se od něj/ní můžete naučit... Volná diskuze na téma DVOJJAZYČNÉ a VÍCEJAZYČNÉ partnerství, jaké jsou výhody a úskalí, jakým jazykem budou mluvit vaše děti...?! ...ať už v takovémhle partnerství žijete, anebo jste jenom zvědaví, jak to vypadá u těch, kteří takhle žijí, a chcete se na něco zeptat....welcome, willkommen, vítejte, privjet, bienvenidos, benvenuti....!!§
    rozbalit záhlaví
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    PROMETHEA: jj, teď koukám, že to byl asi úplný výkřik do tmy a k tomu do trochu jiného fóra, my apology, nicméně partnerství to je a čím dál více tu long distance opouští, resp. k tomu partnerství jako takovému směřuje
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NICOLLETTE: takze chapu spravne, ze jste ve fazi longdistance?
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    tak se musím podělit - po 4 letech přítel /američan/ se konečně vykopává a jede sem strávit vánoce. asi zase začnu věřit na ježíška
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Tak ja se s vama mile damy (a panove) loucim...
    Po tom co uz se mesic vyhejba veskeremu mluvenemu kontaktu to vzdavam. Ono to bylo na stiru uz dyl :/
    I tak si to tu neodpustim nadale sledovat protoze tohle tema me proste bavi ;)
    A prihodim jednu lahudku nakonec, zacli jsme se znovu bavit s mym ex (francouz) co me tenkrat opustil protoze nechtel distancni vztah, a samozrejme ze jsem zjistila ze me opustil kvuli italce co zije v londyne (haha) :D
    KENZUCHA
    KENZUCHA --- ---
    BAARKA: tak hodne stesti, at to vyresite ke spokojenosti obou. :) nikdy to bohuzel neni jednostranny, ale kompromis se urcite najde.. :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    KENZUCHA: to by slo, ale jsme ted trosku oba unaveni - jsme spolu dva pul roku a uz bydlime v treti zemi:)) (jinak neutral je trosku blby kvuli "kariere"...ale uvidime:)
    KENZUCHA
    KENZUCHA --- ---
    BAARKA: a co nejaka neutral puda? :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    TEMSTEAG: a jak jim to dlouho vydrzi - ten muj uz mluvi o tom, ze bychom se casem mohli vratit do uk:)) (ani snad nemusim psat, jak to vidim ja:)
    KENZUCHA
    KENZUCHA --- ---
    TEMSTEAG: asi kultura, historie, v porovnanim s jejich zemi pomerne levno.. (levne pivo :D)
    TEMSTEAG
    TEMSTEAG --- ---
    KENZUCHA: By mě zajímalo,co je na té Praze tak táhne.
    KENZUCHA
    KENZUCHA --- ---
    KEMENTARI: muj by take rad do Prahy, ale mne se prilis nechce:).
    KENZUCHA
    KENZUCHA --- ---
    momentalne vztah s Irem a jsem moc stastna, akorat oba dva resime otazku, kde budeme zit, az se vratime do Evropy.. jsme momentalne v Australii, takze nic neresime:). A ani jeden z nas nechce zit v rodne zemi, takze CR a Irsko vypadava. No uvidime. (zamysleni:)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    tak ja bych strasne chtela do prahy, a muj pritel nechce
    a ja vim, ze jednou reknu dost, a pujdu s nim nebo nez nej
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SARAJ: to ja zas nechci do USA ale taky asi za par let zmenim rychle nazor...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KEMENTARI: ja tady taky nechtela zustat a chtela jsem do usa.. o on si tenkrat prosadil, ze zustaneme v cr:(
    TEMSTEAG
    TEMSTEAG --- ---
    KEMENTARI:No jo no. Né že nechci,mám Prahu ráda,ale už jsem si odvykla na tu lhostejnost a neustálou naštvanost lidí tady. A nijak mě tu zpátky nic netáhne. Austrálii plánujem,ale až po dvou letech. Jde o tom,že má vízum jen na 2 roky a pokud si mě pak nevezme,tak má útrum. Ale kdo ví, co se za ty dva roky stane:)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    TEMSTEAG: To je tedy hodně nezvyklé, že ty ve své zemi žít nechceš a on by rád. V tomhle klubu jsem to snad ještě neviděla. :)
    TEMSTEAG
    TEMSTEAG --- ---
    ach ti muži,těším se, až se já ztrapním s něčím u něj:)

Každopádně teď řešíme dilema, jestli zůstat v uk nebo se přemístit do čr. Pro mě se vrátit do čr je celkem krok zpět,ale pro něj to je zase dobrá zkušenost. A tak nevím,on mě teda nenutí se tam stěhovat zpátky,ale vidím,že by chtěl,ikdyž mi to nepřiznává. A mě je blbé říci ne,když on se kvůli mě přistěhoval 16000km. Takže být sobec nebo ne? Jaké máte zkušenosti?
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    TEMSTEAG: haha, něco jako když si můj přítel nalil bramboračku na rejži :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    DASHA: Manželova dcera se šklebí i na studenou večeři. Jenže oni zase na rozdíl od nás nemusí mít to teplé jídlo teplé, klidně ho servírují půl hodiny po uvaření, kdy už je jako psí čumák - teda v restauracích jsem se s tím nesetkala, ale v domácnostech jo, i v Portugalsku. Ani studená polívka je nerozhodí. Naopak, když servíruju jídlo dostatečně teplé, stěžují si, že pálí.
    DASHA
    DASHA --- ---
    GABBIANO: tak to koukam, ze Spanele - z horke zeme - musi mit teply obed?
    Tady v Britanii je (hlavne v posledni dobe) celkem zima a vetsina se tu nadale cpe k obedu sendvicema =)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam