• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    NEELLA: no u minulyho vztahu ta hranice rok byla (rozesli jsme se hlavne na zaklade toho ze se nikdo z nas nechtel sestehovat jinam) pozoruju to i u jinych podobnych paru. Minuly vztah byl Brusel - Praha, takze jsem tam litala dost casto na prodlouzeny vikendy, tohle je Texas, a ackoliv ma otec holiday house v US, ja tam byla naposled v lednu na mesic a on tu byl od konce brezna do konce cervence, a ted uz mi to prijde proste moc dlouha doba, sliboval ze na Vanoce bude "doma" jenze maj nasmlouvany koncerty, ja mam v CR statnice a pak jedu do US ale ne za nim. Jako ja bych se do US i prestehovala ac to tam oba na ziti nevidime, hlavne z financnich duvodu, jenze on chce za kazdou cenu do Prahy i kdyz nevidi jak je to komplikovany. Omlouvam se ze tu placam takovy romany ale proste jsem si potrebovala nekde "zafnukat", u rodiny ani pratel to moc ventilovat nemuzu ;) navic s francouzem jsme si byli nejak kulturne i vekove bliz, american mi obcas prijde jak z jiny planety :D hadame se vlastne jen proto ze tu jeste neni, navic mi chybi klasicky usmirovani..

A proto bych se chtela zeptat kde jste meli tu hranici vy? Jak dlouho vam trvalo nez jste se s protejskem sestehovali do stejne zeme??
    NEELLA
    NEELLA --- ---
    ANDR3_I: myslíš, že je ta hranice rok?? a jak často se vidíte třeba za rok??
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Ano je to kupodivu pro americana tezky, jenze si to taky komplikujeme sami. On je potetovanej od paty az k obliceji (trestni rejstrik ma kupodivu cisty), krasavec to taky neni, cesky neumi az na "pivo prosim" ani slovo, navic je muzikant, vyucenej truhlar, ale pracuje po restauracich a fast foodech (prave i kvuli tomu ze dost casto opousti a hleda kvuli pauzam pro tour praci). Prestehovat se sem chtel jeste pred tim nez jsme spolu zacali chodit, jenze on si to predstavuje jak hurvinek valku, to i muj otec dostane zeleny karty do US driv nez on pracovni vizum ;) a me uz se do toho nechce investovat vic, potrebuju videt jeho snahu, protoze se tim odstrihuju od svoji rodiny (penez) a timpadem se vse meni, ja nejsem dostudovana a taky jsem zvykla si zit trosku nad pomery. Coz je taky zacarovanej kolotoc protoze ho tim vhanim do situace ze pro me neni "dost dobrej". Proste se v tom trochu placam sama, ac uz jsem predtim rocni vztah na dalku mela, my to tahnem taky rok, kdyz nepocitam ten rok predtim kdy me nahanel. Proste si myslim ze kdyz se po roce ty dva lidi nesestehujou, jde to do kopru...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DASHA: a jak mu je? to je teda pech..jste porad u vasich?

jinak s tim jak je tu malo lidi - taky me to docela prekvapilo - troufam si rict o Praze, ze nocni zivot je zde pekne "nudnej" v ulicich nikdo, moc se toho nedeje..:)
    byla jsem navic minuly vikend v Berline - pripadala jsem si jako panenka v risi divu..:)

memu take chybi kamaradi a hlavne rodina..rozhodnuti o tom, ze budeme zit v cr jsme sice pred casem ucinili, ale vypada to, ze ho budeme muset prehodnoti a ucinit dalsi..nojono..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PROMETHEA: Spis, jak rika ma pritelkyne, nemistne generalizuju. A ano, jednou jsme se s pritelkou cizinkou kvuli tomu rozesli, ale jednou zase kvuli podobnemu rozhodnuti s jinou sesli. Ale vzdycky to rozhodnuti bylo o prioritach. Jednou bylo mou prioritou cestovani, podruhe pritelkyne, potreti kamaradi a Evropa.
    DASHA
    DASHA --- ---
    PROMETHEA: =)) jsem zvedava na odpoved, Makrouska sice vubec neznam, ale zda se mi byt mistrem ukvapenych zaveru=)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MAKROUSEK: a trikrat to kvuli tomuhle dilematu nedopadlo...?
    je to totiz imho nejcastejsi problem mezinarodnich paru....
    DASHA
    DASHA --- ---
    MAKROUSEK: vidisto.. prislo mi, ze to dost zjednodusujes..
    Ja si tim ted taky prochazim, jsme par mesicu v CR a muzu rict, ze mi UK trochu chybi.. Kulturni sok zas takovej neprozivam, jak jsem cekala.. naopak mi ted pri poslednim vejletu do Londonu najednou prislo, ze je tam hrozne moc lidi=))
    Zatim praci nemam a zatim jeste ani nehledam, tak aspon tak to je fajn, pac mi to porad jeste prijde jako "dovolena"

A i presto, ze rozhodnuti uz jsme ucinili, dilema se vzdycky nejaky znova objevi.. pritel mel tezkej uraz a to mu nejaky kamaradi ze drivejska rozhodne chybej.. je vicemene uvazanej na me nebo na moji rodinu zatim a to pro zacatek moc jednoduchy neni..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAKROUSEK: to se takhle neda..a myslim, ze se obe veci na sebe docea navazuji - delas praci, ktera te a bavi a za kterou si take "zaplaceny" - to pomze tvemu stesti..jenomze, kdyz mas nejake vzdelani a delas nekvalifikovanou praci, tak to sesti moc neprinese..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MAKROUSEK: no EERIS se ptala, jestli uz se nekomu stalo, ze ustrednim bodem bylo ohodnoceni prace, tak jsem na to odpovedela - kdyby totiz v Praze byli lepsi podminky pro praci pro nas pro oba, tak neni co resit...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DASHA: Jasne, ze byl a ne jednou, hned trikrat. Proto muzu radit. Kdybych nevedel, o cem mluvim, tak neradim.
    DASHA
    DASHA --- ---
    MAKROUSEK: tys jeste v takovyhle situaci sam nebyl, predpokladam, ze? ;)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DASHA: Pochopil, ale to rozhodnuti je holt takovy. Musi si utridit sve priority. A pokud PROMETHEA: pise, ze jemu se stehovat nechce a ona ma taky praci, ktera ji bavi, tak je to trictvrte priorit mimo a ctvrtina do Prahy. Takze bych rekl, ze neni moc co resit ;-).
    DASHA
    DASHA --- ---
    MAKROUSEK: ne, tos me spatne pochopil.. zivot se prece nedeli na PENIZE NEBO STESTI...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MAKROUSEK: no kdyby to bylo takhle cernobily :)
    on tu ma taky rodinu a kamarady, a taky chce byt doma
    a ja zase preferuju praci, ktera me bavi, pred tou, ktera by me cekala v cechach

on by se v praze nedomluvil, kdezto ja tady v pohode....

takze ted babo rad!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DASHA: Jasne, pokud dokazou zit tri dny v tydnu v Praze a ctyri mimo, tak to nemusi byt cernobily.
    DASHA
    DASHA --- ---
    asi bych v tomhle pripade zkusila volit variantu na par let do zeme, kde se da vydelat vic, nasetrit si nejakej dobrej zaklad a pak se teprv presouvat sem..
    DASHA
    DASHA --- ---
    MAKROUSEK: to je zase imho moc cernobily...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PROMETHEA: No a proto se musite rozhodnout, co je pro vas prioritou. Penize nebo stesti?
    DASHA
    DASHA --- ---
    CMLKA: zejo? Kolikrat preci presouvaj i svoje zamestnance do ruznych zemi, takze bych bejvala rekla, ze jsou na to dost zvykly..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam