• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: ma jen nemecky (a taky zatim jen nemecky obcanstvi)
    Ale institut trvalyho bydliste se orientuje podle narodnich statu. Tzn ze neecistuje nic jako trvaly bydliste v EU. Kdyz jsem si totiz chtela v Nemecku dat jenom vedlejsi bydliste, rekli mi, ze prvni bydliste musi byt vzdycky trvale...tak jsem si dala trvaly v Nemecku a neodhlasila se z Cech (protoze to bych potom mela jako trvaly bydliste adresu obecniho uradu)
    takze co se tyce bydliste myslim, ze se neda udelat chyba (mluvim teda jen o DE, CZ)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: z jak to ma tvoje dcera s bydlistem? nase ma jenom uvedeny nemecky, ted nevim jestli jsem neudelala kravinu..
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    to netusim, zeptam se, esi bere
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    EUCHENIE: No jestli bere českej rodičák, tak by mě to zajímalo. Stačí, když se domluvíme přes tebe. Co znám češky tady ve Španělsku, tak to většinou nezkoušely, ani když to ještě bylo možný.
    PROMETHEA: Taky mám trvalý bydliště v Čechách, dokonce v domě, který spoluvlastním. Bylo mi to na úřadě k ničemu.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo hele mam znamou cesku, co je ve spanelsku a rodila tam, jsi na fcb? nebo mam sehnat mejl? treba poradi
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MORGAN: ja teda mam taky podobne jako Haribokachna jedno trvaly bydliste v Cechach - a v Nemecku druhy. Sice to moc nevyuziju, ale i tak: volby, novy pas/obcanka, svatba :)
    vzdycky se ptali na adresu
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PROMETHEA: Jo, přesně tím jsem argumentovala. Poslali mě do háje i tak. Že musím mít v ČR aspoň práci. Jenže já práci nehledám, jsem s miminem doma. Zkusím to ještě dohledat. Ale tvářili se, že požadavek bydliště je naprosto absolutní.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MORGAN: a neslo by tim argumentovat? ze pokud nemas narok ve Spanelsku (EU), mas (jako obcanka CR) automaticky narok v Cechach? (tusim, ze naky takovyhle pravidlo bylo prave bud u rodicaku nebo u podpory v nezamestanosti)
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    PROMETHEA: Není, ve Španělsku není rodičák. A nepracuju, takže pro mě ani mateřská.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MORGAN: a rodicak v ty zemi, kde bydlis a pracujes neni moznost?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    v cechach jsem rodila
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    A rodila jsi v Německu nebo v ČR? Nojo, s bydlištěm a prací v ČR to jo. To já nemám.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ja loni, ale mam v čr I prac.smlouvu, bydliste a trvaly. vyplnovali jsme nejaky papiry, ancto tatinek je nemec a praci v nem, ale proslo to.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    A který rok? V roce 2013 to ještě tak šlo, v roce 2016 mě poslali do háje i s trvalým pobytem v ČR, rodinou v ČR, vlastnictvím nemovitosti v ČR, účtem u české banky.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Já žádala ještě v ČR, trvalý tu budu mít napořád, u rodičů
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    Zdravím vespolek! Zasáhla tu někoho ta nová politika úřadu práce, že se neuděluje rodičák bez bydliště v ČR? Jak jste to řešili?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    PROMETHEA: tak cca uprostřed je...Kassel :))))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    EUCHENIE: ja frankfurt, baarka tusim Köln (dle napovedy v poslednim prispevku :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    BAARKA: Brauschweig, zatim na rok, než pujde starší do školy se rozmyslíme, kde zakotvíme.. Kde ty a kde prom? :) co pivo, dvě! :))))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: fakt jo? tyjo, tak to jsem asi zase v nejaky socialni (nebo asocialni :) bubline :)

tak az prijede euchenie, dame nemeckej sraz holek z nyxu s detma, a dame si k tomu velky pivo!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam