• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMOPRAÚstav dálného východu
    Tento klub bude určen studentům,profesorům,řádným občanům..Vlastně jakémukoliv asijsko-dálnému fanouškovi.. http://udlv.ff.cuni.cz/default.htm
    rozbalit záhlaví
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    AMOPRA: Radsi to nepocitam. Nebyt te pitome cestiny co byla do lonska v prvnim kole uz jsem tam davno byl.
    Kdyz jsem se hlasil poprve nevzali me o jeden bod, hlavne kvuli druhemu jazyku. Domluvili jsme se tehdy, ze pokud to zkusim pristi rok, ze me vezmou. A pak se zmenily prijimacky. Ze ja se tenkrat neodvolal. S nemcinou jsem na tom mnohem hur nez tenkrat.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    SHINNITCHIKA: kolikrát se hlásíš?
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    VOJTAPITRA: Ctyricet...slusne. Kdyz jsem se hlasil poprve mel jsem pres sedesat, ted budu rad kdyz si tam budu moct napsat polovinu.
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    Ještě k té literatuře. Na čínštinu a japonštinu to asi není nutný, ale korejské literatury je strašně málo. Když vynechám vojenské knížky o korejské válce (kterých taky moc není), tak je kolem dvaceti knížek. A to je z toho polovina literatura faktu. Navíc z korejské současné literatury vyšla prakticky jedna knížka:(
    160CM
    160CM --- ---
    LOG_LADY: Proste chtej vedet, jestli se o to fakt zajimas.. takze se muzou ptat na motivaci (nat se ptaji), pak na konkretni veci z historie, kultury.. literatury.. Je tou kazdyho jiny. Ptaj se taky podle literatury.. kdyz uvidej kizku o zenu, treba se te zeptaj, co to vlastne zen je.. a tak.
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    MYKESH: to už víš, kolik máš z druhého kola? Nějak brzo, ne?
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    MYKESH: a na co se tak ptaji, nebo jak to probiha, jestli to neni tajne? mne prijde docela 40 bodu za ustni docela dost teda...
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    160CM: slovnik sem tam nemel..cet a prekladal sem asi dva vetsi odstavce,je to jen na chvilku a nebal bych se toho;-)
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    hm, tak to bude zajimave:-)
    160CM
    160CM --- ---
    TURBULENT: jj nejdriv to prectes a pak prelezis. K dispozici by mel byt slovnik.
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    MYKESH: muzu se zeptat, jak probiha zkouseni z druheho jazyka? daji ti neco precist a ty to mas prelozit?
    RUI
    RUI --- ---
    160CM: jj, a jako bonus se prej obcas zjevi experti treba s kucharkama ;)
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    ja se hlasil na japanologii a v prvnim kole mam 31 bodu, dneska v druhym kole 40. takze to vypada, ze jdu za rok znova:)

knizek sem mel 19

AMOPRA: me to prislo zajimavy, ale vic super je to norsky drevo podle me
    160CM
    160CM --- ---
    RUI: To se stalo taky :-D... (ten maturitni seznam..) Souhlasim spis s tebou. Nehlede nato, ze by samo mela prevazovat odborna literatura (coz vam asi prevazuje, v tom pripade neni sem tam beletrie na skodu..).
    RUI
    RUI --- ---
    VOJTAPITRA: takze prilozis jeste seznam od maturity s shakespearem, kafkou a kunderou? u prijimacek je imho dulezita relevantni literatura :)
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    Prostě přečtená literatura o tobě něco vypovídá. Jakákoliv. A oni chtějí vědět, kdo se k nim hlásí.
    RUI
    RUI --- ---
    AMOPRA: smi se to, jasne. ale k cemu? to, ze uchazec o studium koreanistiky precetl neco od murakamiho, mi prijde ve vztahu ke koreanistice asi tak relevantni, jako ze ma japanolog rad filmy kim ki-duka. kdyby slo treba o japonskou literaturu, ktera se nak dotyka treba korejsky mensiny v japonsku, bylo by to vyborny, ale murakami...?

VOJTAPITRA: jasne, ale jaky ma vztah ke koreanistice to, ze clovek cetl neco od murakamiho? kdyby slo o klasicky dila, bylo by to super, ze ma clovek obecnej prehled o dulezity literature v regionu, ale murakami (nic proti nemu, mam ho rad) mi v seznamu osobne prijde skoro kontraproduktivni ;)
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    AMOPRA: Kafka je skvělá knížka.
    RUI: no k tomu, aby věděli, co tě zajímá. Řekni mi co čteš a já ti řeknu....

Já mám třeba přečteno docela dost japonských knížek, ale jen jednu čínskou. A to taky o nečem vypovídá. Že mi je Čína celkem fuk, například:)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    RUI: když jsem mluvila s Lowensteinovou,tak říkala,že se můžeme napsat i japonskou literaturu..
    (stejně v mnohém jsou to předky korejců..))..)
    RUI
    RUI --- ---
    ciste ze zvedavosti by me zajimalo, k cemu je nakej murakami v seznamu cetby na koreanistiku...
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    VOJTAPITRA: O murakamiho teď čtu hafku a je to supr..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam