• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMOPRAÚstav dálného východu
    Tento klub bude určen studentům,profesorům,řádným občanům..Vlastně jakémukoliv asijsko-dálnému fanouškovi.. http://udlv.ff.cuni.cz/default.htm
    rozbalit záhlaví
    RUI
    RUI --- ---
    SHINNITCHIKA: ty soucasny prijimacky jsou fajn, ale osobne si myslim, ze idealni by bylo, kdyby polovinu pisemny zkousky tvorily predpoklady k filologickymu studiu. nebyla to ani tak cestina jako spis schopnost logicky uvazovat (synonyma, antonyma, vztahy mezi dvojicema slov, schopnost odvodit pribuzny slovo), coz je ke studiu oboru, jehoz predpokladem je rychly zvladnuti (tezkyho) jazyka, potreba.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    MOTHER_ENVY: Neumim. Porad s ni zapasim.
    MOTHER_ENVY
    MOTHER_ENVY --- ---
    SHINNITCHIKA: Jak "pitomý češtiny"? Ty neumíš česky? :D
    160CM
    160CM --- ---
    AMOPRA: No..tak to pochybuju :-)) to oni se vzdycky najdou.. bud vietnamci s ceskejma knizkama v domeni, ze je vezmou a ze vychodej VS zadaco (samo ze ne vsichni, rozhodne bych jim nechtela krivdit...) nebo prostelidi, ktery nemaj vubec zajem..
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    SHINNITCHIKA: ..)..ale zda-li by to bylo ve vietnamštině,tak proč ne..)
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    AMOPRA: To nevim. Me to tak dostalo, ze jsem se na to nezeptal.
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    AMOPRA: Radsi to nepocitam. Nebyt te pitome cestiny co byla do lonska v prvnim kole uz jsem tam davno byl.
    Kdyz jsem se hlasil poprve nevzali me o jeden bod, hlavne kvuli druhemu jazyku. Domluvili jsme se tehdy, ze pokud to zkusim pristi rok, ze me vezmou. A pak se zmenily prijimacky. Ze ja se tenkrat neodvolal. S nemcinou jsem na tom mnohem hur nez tenkrat.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    SHINNITCHIKA: ..))..a vzali ho?..)
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    RUI: Nejen s nima. Co me rikala profesorka na japonstine tak na vietnamistiku dorazil expert co mel v prectene literature Harryho Pottera :-D
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    SHINNITCHIKA: kolikrát se hlásíš?
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    VOJTAPITRA: Ctyricet...slusne. Kdyz jsem se hlasil poprve mel jsem pres sedesat, ted budu rad kdyz si tam budu moct napsat polovinu.
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    Ještě k té literatuře. Na čínštinu a japonštinu to asi není nutný, ale korejské literatury je strašně málo. Když vynechám vojenské knížky o korejské válce (kterých taky moc není), tak je kolem dvaceti knížek. A to je z toho polovina literatura faktu. Navíc z korejské současné literatury vyšla prakticky jedna knížka:(
    160CM
    160CM --- ---
    LOG_LADY: Proste chtej vedet, jestli se o to fakt zajimas.. takze se muzou ptat na motivaci (nat se ptaji), pak na konkretni veci z historie, kultury.. literatury.. Je tou kazdyho jiny. Ptaj se taky podle literatury.. kdyz uvidej kizku o zenu, treba se te zeptaj, co to vlastne zen je.. a tak.
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    MYKESH: to už víš, kolik máš z druhého kola? Nějak brzo, ne?
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    MYKESH: a na co se tak ptaji, nebo jak to probiha, jestli to neni tajne? mne prijde docela 40 bodu za ustni docela dost teda...
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    160CM: slovnik sem tam nemel..cet a prekladal sem asi dva vetsi odstavce,je to jen na chvilku a nebal bych se toho;-)
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    hm, tak to bude zajimave:-)
    160CM
    160CM --- ---
    TURBULENT: jj nejdriv to prectes a pak prelezis. K dispozici by mel byt slovnik.
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    MYKESH: muzu se zeptat, jak probiha zkouseni z druheho jazyka? daji ti neco precist a ty to mas prelozit?
    RUI
    RUI --- ---
    160CM: jj, a jako bonus se prej obcas zjevi experti treba s kucharkama ;)
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    ja se hlasil na japanologii a v prvnim kole mam 31 bodu, dneska v druhym kole 40. takze to vypada, ze jdu za rok znova:)

knizek sem mel 19

AMOPRA: me to prislo zajimavy, ale vic super je to norsky drevo podle me
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam