• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROHATEJTchýně
    Vážně i nevážně o ženách, které si muži ani ženy nemohou vybrat a které jim zasahují do životů zcela zásadním způsobem.

    Veselé i smutné příběhy ze života tohoto živočišného druhu ...

    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: Já bych s ní jednala jako s každým jiným, vždyť se znáte už spoustu let. Takže občasné dobře mířené "matko neser" by jí zajisté prospělo. Když to uslyší po dvacáté, taxi zvykne a muž už ji nebude muset lítat udobřovat. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: ajaj to zase babičce zkazí náladu a vztah to asi nezlepší :o(

    v podstatě mám opět dnes co napsat do této diskuze - je to asi 15min co byl manžel zase udobřovat svojí matku aby se mnou začla mluvit - neboť jsem se jí dovolila říct, ať to dítě neustále netahá - že jsem ráda, že klidně leží v lehátku. tak se nafoukla a odešla.
    proboha kdybych já jen jednou mohla tak bych jí tak nafackovala až by asi nevěděla jak se jmenuje - vždyť s ní je pořízení horší než s dětma v jeslích!!!!
    LILY
    LILY --- ---
    Tak muž učinil druhý pokus o sblížení dítěte a tchýně... Pročež jsme zjistili, že první člověk, kterého se náš synáček bojí (resp. začne brečet, když ji uvidí), je jeho vlastní babička. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: já jsem taky kdysi myslela, že dát dítě tchýni bude pohoda - přece jenom ona už nějaké to dítě vychovala a my jsme prvomatky. totální opak byl pravdou. taky se mi párkrát tchýně vrátila se řvoucím dítětem, že na něj bála šáhnout a zvednout ho z kočárku ( pochovat ) pak jí jednou nějaká cizí ženská ( její kamarádka) ukázala, že to nic není a dokonce jí naučila naše dítě přebalovat a od té doby už to šlo. ale já myslela, že fakt blbě slyšim - že to našem dítěti musela ukazovat nějaká cizí ženská!!!
    a teď to pokračuje znovu - dítě se naučilo zvedat ( dělat most ) takže mi ho vždy honem nese zpátky, že se začlo nějak prohybat a že by si tedy mělo asi lehnout.....

    no zlou asi né ale to samý co u mě a já bych na tu svoji klidně použila slovo blbou!

    a jak píšeš: že zmiňovala aby dítě nezlobilo atd.....mě fakt klepne. já fakt nevim jestli jsme tenkrát byli takhle vychováváni všichni?
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: No ona ho viděla malinko dýl, muž u nich 2x s Mišákem byl chvíli na návštěvě. Ale pokaždé se vrátil s nějakou "vtipnou" historkou. Poprvé na Mišáka hrozila prstem se slovy "nesmíš zlobit". Když se muž ptal, jak jako může tak malé dítě zlobit, tak mu řekla "no přece aby nebrečel". Tak se jí znovu zeptal, proč asi děti brečí, jestli to není proto, že něco potřebují apod. a pak raději prchl.
    Podruhé zase držel prďolu v jedné ruce a tchýně mu řekla, že to přece nemůže, protože štěňata se taky nesmí nechat viset nohama dolů, aby nedostaly kýlu.
    Jinak to rozhodně nevypadá, že by si třeba troufla vzít dítě do ruky nebo něco. A když brečí, tak na něj akorát kouká a říká mu:"jé, ty křičíš."
    Já nevím, určitě nemám zlou tchýni, ale asi se začnu o dítě bát, pokud ho bude mít eště někdy půjčené.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: z dob kdy jsem kočárek ještě používala: v klidu usínající dítě probrat, oblíknout a dát do kočárku, na kočárku upravit řidítka a dát do výtahu a sjet s ním. tchýni vysvětlit za jak dlouho bude kojení a pak si jít na gauč odpočinou. ( první 3týdny po porodu dobrý, neboť dítě fakt neustále spalo) ale 4 týden po porodu: odpočívám na gauči ani né 15min a zvonek - takže jedu výtahem dolů - dítě úplně na nervy a ten pláč rval srdce i mě, tak opět úprava kočárku aby se vešel do výtahu a vyjet s ním nahoru a uklidit a pak uklidňovat dítě a slibovat mu, že už kočárek nikdy nemusí vidět. po tomto slibu naprostá spokojenost :o) a pak už jen vysvětlování, že kočárek už nikdy nehodlám vyndat a je tu jedině manduca.....na to mi bylo odpovězeno, že je to to nejhorší na dětská záda ( dle doby komunistické)

    no moje dítě šíleně nesnáší kočárek od dob co nespí a je neustále vzhůru

    ty bláho ale zarazilo mě, že máš asi taky milující tchýni když dítě ve věku 5měs viděla max. 30min? a to bydlí táááák daleko
    LILY
    LILY --- ---
    Přiznám se, že jsem tchýni viděla dohromady cca 30 minut čistého času, když spočítám všechna naše setkání, každopádně dnes se měla uskutečnit několik měsíců očekávaná velká akce - tchýně, která bydlí cca 2 minuty pěšky od nás, měla vyrazit s téměr pětiměsíčním synem na dvouhodinovou procházku, tj. kroužit dokola do zdejšího cca 50x50m velkého parku, abych si chvíli odpočinula.
    Já osobně s kočárkem nejezdím, protože to znamená odklidit boty, otevřít druhé křídlo dveří od bytu, snést kočárek na dvakrát (podvozek a pak korbičku) dvě a půl patra po schodech dolů a to samé zase nahoru, ale pro ni jsem to udělala.
    Podrobnosti vynechám, každopádně asi o hodinu a půl později jsem psala muži sms: sneseni kocarku 5min, prochazka s babickou 3Omin, vyneseni kocarku 5min, uklidnovani zcela vynervovaneho ditete 35min. :)
    Doufám, že se podobná pomoc nebude dlouho opakovat, páč to bylo dost vyčerpávající..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YOCCI: tak mámu jsem tu měla a dopadlo to podle očekávání - přivezla jednu čepičku - ale jak z toho byla odvařená si nedovede představit - jak kdyby mi koupila celou výbavičku....
    a malou si sem tam půjčila na pochování ale to jen tak aby se neřeklo. takže žádná pomoc spíž na obtíž jak jsme očekávali.
    pro zasmání mi ještě dnes volala, že už jí končí dovolená a že by ještě přijela aby mě potěšila :oD já myslela, že půjdu do kolen tak jsem řekla, že tu budeme mít někoho jiného :o)
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    THE_MIRACLE: O starosti nejde. Prostě to už je fáze, kdy zapomínají, že nějaké děti mají a žijou si svůj život. Prostě nezájem. Je to další etepa v jejich životě.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    VERONIKA22: Je to podobné jako u nás. Myslím, že budeme bojovat, dokud to jde. Dárky od popelnice nás neminou. My jsme taky už jeden dostali. Kupodivu Jindru baví =). Naši chlapi evidentně berou své maminky úplně stejně a my to nezměníme. A nezměníme ani to, že vnoučkům lezou do plenek 4krát do hodiny. Hlavně když tu plenku neumí pořádně dopnout a dítě se pak zase** (to mě baví)....
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    CORIOLANUS: Mě to maso ani neva, ale když je to jednou za týden, né každý den!
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    TRISSIE: To je těžko, oni už polevili, páč dětičky jsou dospělé a ukazují, že se o sebe umí postarat. Už je nenapadne se zeptat, "jestli jste teple oblečené a v kolik příjdete večer z pařby". Moji rodiče bydlí ve stejném městě, asi kilák ode mě a ani je nenapadne, že by mohli jednou týdně, nebo snad jednou za ěsíc dojít na kafíčko a mrknout, jak se malému daří. To musím já dojít k nim, kodrcat se s kočárkem z kopce do kopce, poboskovat celou rodinu, včetně prarodičů a předstírat každý týden, jak nejsem ráda že je vidím. Prostě mě dost sere, že sami od sebe nedojdou. Je pravda, že třeba aspoň zavolají a moje mamka je drbna, takže mě průběžně informuje o všem novém. Ale vadí mi to kvůli malému no. Teprve pár dnů nazpět Jindra dostal ke svátečku nějaké dárečky(záhlavníček do auta,parádní kraťásky a mazlíčka-takového maňáska plyšového). Poprvé!!!!!!!! 2.8. bude mít půl roku. A O tchýni ani nemluvím. Dostali jsme nějaké ztuchlé vlhčené ubrousky a mycí gel pro děti s nápisem Pufík, po kterém se malý osypal. Takže místo toho aby se zeptala, co malému koupit(tak jako moje mamka bez ostychu),koupila to nejlevnější, co ji napadlo a teď to používáme my. To ani nemluvím o tom, že jak se dozvěděla, co dostal jindra od našich, začla ječet jak vyšinutá, že nemá potřebu s někým soutěžit v dárkách pro malého. Naši to vůbec neřeší.Mají Jindru rádi,ale prostě to nehrotí. Ach jo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_MIRACLE: no nevím... když jim my nezavoláme, tak se neozvou, za sedm let u nás byli na návštěvě třikrát (na manželově promoci, na mojí promoci, a jednou loni na podzim podívat se na barák - rok po kolaudaci), a to to není zas až tak daleko a já bych je klidně vyzvedla na půl cesty a dovezla zbytek, aby nemuseli přestupovat...

    když jsme chystali svatbu, ani slovem nenabídli, že by nám s něčím pomohli, a když jim muž říkal, že finančně máme problémy, protože sice svatbu zaplatíme z darů, ale platit všechno musíme dopředu - nic, ticho po pěšině, nenapadlo je, že by třeba mohli nabídnout, že nám půjčí nebo že dají dar dopředu... nakonec jsme si brali půjčku v bance.

    O tom, že by třeba muž dostal něco do začátků do domácnosti, tak to samozřejmě nic, přestože jeho sestra dostala. A tak podobně...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TRISSIE: Treba vam jen nechteji pridelavat starosti...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: jo ten okraj zájmu holky popisovaly v diskuzi Mateřský cit - takových dědečků a babiček co zas mají vnoučata a nehodlají projevit kapku zájmu je taky hodně.
    aha takže tchánovci můžou obletovat nějaké batole a teď si o vlastním synovi asi začnou i pomýšlet, že žije určitě špatným stylem života když je stále ještě neudělal babičkou a dědečkem?

    ale jak říkám to je podobné s mojí mámou - ze zdvořilosti teda napíše jednou měsíčně sms ale toť vše.
    asi to vystihuje věta když jsem byla těhotná a ona přijela ( kvůli léčitelce kterou tady má): přivezla jsem ti pro malou ponožtičky ale neboj nekupovala jsem je - našla jsem je u popelnic - NO FAKT NEKECÁM!
    bohužel znám ji celý život a je to pro její povahu normální a nedělá to schválně :o( snad by bylo lepší kdyby to schválně dělala to bych se i odvážila ji poslat někam - takhle nevim co na to vždy říct - když ona na mě doufajícně kouká jak budu z ponožek nadšená :o(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VERONIKA22: asi, já nevím... loni, když tchýně zkolabovala a vezla ji rychlá do nemocnice, tak taky jsme se to dozvěděli náhodou, až těsně než ji pustili domů...

    Ono já mám pocit, že my jsme jim docela u prdele. A byli jsme vždycky, nejen teď, co je švagrová oblažila prvním vnoučetem.
    A přitom, manžel je jedinej syn, vymodlený dítě, pět let na něj čekali...

    spousta z vás s (negativně) aktivní partnerovou matkou asi má pocit, že by z fleku měnila, ale ono je to fakt nic moc, když jsme takhle úplně na okraji veškerého zájmu.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: jo jako, že si tchánovci myslej, že se "mladý" stejně nezajímaj a tak vám nezavolali?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tchán je od víkendu v nemocnici.

    Víte, jak jsme se to dozvěděli? Že jim manžel volal, jestli nechtějí přijet příští víkend na návštěvu.
    Očividně tchýně nemyslí, že by nás něco takového, jako hospitalizace manželova otce mohlo zajímat.

    Já bych se fakt asi měla přestat pokoušet tu rodinu pochopit...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CORIOLANUS: jojo jinak jsme jim dobrý na..... prd.
    teď třeba řešim, že zase je léto a moje máma se ozvala, že mi chce udělat strašnou radost a stráví u mě 14dnů.
    1) o našeho novorozence zájem neprojevuje a po příjezdu ho asi stejně neprojeví
    2)jezdí sem 1x za 365dnů a občas i jednou za 2roky

    a vždy pronese větu - chci ti udělat radost a budu s tebou 14dnů - pravda je bohužel taková, že je to pro ní nejlevnější dovolená neboť zde neplatí nocleh :o( kdyby tu nocleh neměla tak bych ji možná viděla tak jednou za 10let......

    no hustý chování příbuznejch :o(


    YOCCI: jinak tchýně se teda už se mnou baví a má pocit, že teď svoji péči musí přehánět aby nám to zase nějak vynahradila.
    včera našemu miminu během 30min 6x kontrolovala plenku jeslti už se počůralo a když už se tak stalo tak ho honem vzala a běžela na přebalovací pult - tak jsem jí jemně vynadala - že zadek v mokru stejně nemá, opruzeniny nás netrápí a nebudu financovat 60x výměnu plenky za den. tak smutně koukala, že se o malou špatně starám ale nějak to vzala.
    manžel si pak jen při nějaké vhodné příležitosti od tchýně vyslechl, že ona jeho přebalovala kdykoliv si jen učůrnul :o( bože bože :o/
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    YOCCI: holky, krmit masem a vnitrnostma vyjde do dusledku mnohokrat levneji nez krmit granulema ;)
    kazdopadne se tim zadne z vasich tchyni nezastavam, co vas tak ctu, tak jsou to pekny svine! a nejvic me fascinuje, ze na placeni dluhu jste jim dobry, ale jinak stojite celkove za ... hodne sil preju!!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YOCCI: přesně to samé mě včera večer napadlo - že to budu muset trochu pozorovat a pak vypěnim na manžela i tchána - že ona za jídlo dává mnohem víc než si můžeme dovolit my. jenomže ona miluje peníze a nakupování - takže její styl je: nakoupit a pak honem honem vařit minimálně 3chody denně abych zase mohla mít brzo prázdnou lednici......
    jo to manžel uznal, že šel z bláta do louže a že ho matka těma půjčkama totálně vydírá jak o nich furt mele :o(
    no uvidíme co a jak bude dál ( tenhle styl financování praktikujou od ledna myslim a zatim se to kapánek stupňuje každý měsíc ) tak uvidíme přes léto atd...
    no problém je v tom, že manžel umí vylítnout ale opravdu jen v krajních situacích jinak miluje klid a pohodu. taky trpí žaludečníma neurozama tak fakt chce být sám v klidu.
    jak já bych byla ráda kdyby jí profackoval.....a už jsem nad tím přemýšlela 1000x

    ale.....došlo mi, že ke mě jako ženě se chová úplně stejně jako ke své matce, což znamená, že kdybych ho žádala aby na ní měl pořádně proříznutou pusu ( což by stejně neměl neboť to neodpovídá jeho povaze) tak by pak mohl být i na mě jiný :o(
    no uvidíme jak se to bude vyvíjet.

    ale musim manžela pochválit, že tak dlouho matce naznačoval, že je směšná a primitivní tim jak se urazila, že už povolila a zase dělá ťuťu ňuňu i na mě a mimino takže doma je zase klid

    aha tak už to chápu - je to takové společné u vás co? proto je to fakt nutné prodat hmm :o( achich :o(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam