• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROHATEJTchýně
    Vážně i nevážně o ženách, které si muži ani ženy nemohou vybrat a které jim zasahují do životů zcela zásadním způsobem.

    Veselé i smutné příběhy ze života tohoto živočišného druhu ...

    rozbalit záhlaví
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YOCCI: drsná situace z dneška :oD :
    vařila se jí voda na knedlíky a ona čuměla do televizi - tak jsem zašla k ní do pokoje a říkám vlídnou větou - vaří se knedlíky ( nějak jsem schválně nechtěla říkat dlouhatánskou větu, že se vaří voda na......)
    a ona: néé to nejsou knedlíky to je jen voda
    a já fakt nemohla jinak: hmm tak to bych si fakt nevšimla - opět dost hnusně řečeno
    manžel mě slyšel a pravil: proboha co to používáš za výrazy?!

    a nyní odpoledne asi před 10min: verunko ty jsi udělala pudink to to bude dobrůtečka a můžu si vzít od tebe?


    lidi já jdu smíchy do kolen tohle fakt za posledních 8let neznám :oD

    LILY: no já ty zdrobněliny nějak beru s rezervou - ona pokud není nasraná tak je přehnaně pečlivá a do toho spadají i zdrobněliny.....
    LILY
    LILY --- ---
    YOCCI: Mně taky říká Zuzanko akorát tchýně. :o))
    Ale je to proto, že je zvyklá říkat Zuzanko i své dceři, tak to beru s rezervou..a navíc ji vidím tak jednou za čtvrt roku, tak se to dá.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    VERONIKA22: tý jo, tak to jsi drsná! =) pokračuj, buď mrcha, nenech si srát na hlavu....ale jak píšeš o těch zdrobnělinách, bych jí zalepila hubu, nesnáším to! Jednou by mi žekla Zuzanko kua a vyběkla bych s ní zavřenýma dveřma =)))
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    je to asi zase 14dní zpátky co se mnou nemluvila ( ani manžel pak nezjistil proč ), tak jsem se zařekla, že už budu statečná a nebude mi ani krapítek vadit, že mluví se všemi v domácnosti jen né se mnou a dítětem. a nějak jsem to fakt psychicky zvládla a jsem vůči ní studená jak psí čumák a na otázky jí odsekávám.......poté mě napadlo - že ona bude typem: prostě až pohár trpělivosti přeteče tak chci týden dělat debila a s nikým nepromluvit.

    tak zrovna testuju zda to opravdu tak je a jde jen o ten pohár trpělivosti - takže den co den zkoušim zda stále na mě bude hodná až miloučká ( pohár se ještě nenaplnil ) ač já jsem na ní fakt "hnusná" a pozor! funguje to :oD

    dokonce to vygradovalo k tomu - že si posledních pár dnů říkám, že až tak hnusná bych být nemusela a ona mi poslední 3 dny začla říkat: Dobré ráno verunečko........behěm dne: jak se máš verunečko a tak podobně i na večer........

    začínám padat na koleno smíchem z toho jak začla používat zdrobněliny které jsem z její pusy slyšela naposledy snad před 3 lety :oD
    a jsem zvědavá kdy zase její trpělivost přeteče a přestane opět mluvit. myslim, že moje chování nemá ze 100% na její náladu vůbec žádný vliv - prostě jde o její náladovost a urážlivost a nikdo z "mladejch" to neovlivní ( neuspíší ani nezkrátí )
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    VERONIKA22: kopni do prdele! Jako o bervy to je! My zase pro Jindru museli mít na zimu v kočáře ČERVENÝ fusák, protože je od ní po mém přiteli a ona ho celou dobu schovávala. Takže moje máma koupila nový, krásný teplkoučký a ten máme schovaný na letošní rok. Tchýně by nás zlynčovala, kdyby jsme ten fusák jindrovi do kočáru na jaro nedali.Takže teď mám výmluvu, že do jejího přece nebudu řezat díry na šráky =))))) Na hadry kašli, babičky jsou na to hrdé, tak apoň to jim dopřejme. My zase vyfasovali takové ty háčkované věci, co se nosily v polovině minulého století a prej "To můsíte vynosit! To by mě mrzelo, kdyby to na sobě Jinříšek neměl ni jednou! a dáte mu to na přijímání občánku." A basta. - neměl to ani jednou =)))))))) Mě se takové věci nelíbí, takže tak. Já ho oblíkám, ona u toho být nemusí. Dělám to tak, že když oblíkám malého, oblíkám i sebe, ona si nedovolí přijít do ložnice, když jsem polonahá. Takže to má výhody=)

    A co se kojení týče, co ti má do toho co kafrat?? Kojit se má povině do půl roku aspoň kvůli alergiím, do roku pomalu odstavit. Pak už je to jen o psychice a je problém s tím přestat-jak pro dítě, tak pro matku. Kamarádku má 4týdeního prcka a taky jí nepřibýval. Nasadila Nutrilon(ten je úplně odporný oproti mateřskému mléku, to bych tchýni klidně řekla) který dávala přez den, přez noc se snažila kojit. Tak to zkoušela týden a teď už kojí normálně, bo se jí rozjela laktace a malý se nakonec naučil pít bez problémů. Akorát je lenoch a nechce tahat, ale její vina to není! Vždyť mateřské mléko je to nejcenější, co mu teď můžeš dáááát!!!!! Vyser se na ni, fakt! Prokládej to, snaž se! Nesmíš to vzdávat, jen proto, že každé dítě je jiné, každé přibírá jinak, bo každý z nás máme jiné spalování! já v roce vážila 6,5 kilo! To můj jindra vážil v půl roce =))))))

    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DRAGEL: je to prostě magor ženská. díky bohu už v mnoha věcech chápe, že ostatní se k ní chovají jako ťuťu ňuňu ale já jí na 99,9 keců seru. ač teda mrzí mě vše no.


    CORIOLANUS: s tim oblečenim je tchýně úplně jak z "historickejch" filmů kdy se s dětma na procházku muselo chodit hlavně na náměstí aby všichni viděli ten ohoz ...... :oD
    asi jsem ani nepsala, že při plném sluníčku mi zakázala rozvinout slunečník nad kočárkem aby všichni viděli co malé na procházku oblékla :oD

    ty vole - když to po sobě čtu tak ani nevim jestli se mám smát či plakat :oD
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    VERONIKA22: :D cekala jsem , ze male budou alespon 3 roky.. to uz mi kojeni taky prijde "trapne".. ale ve 4 mesicich??!! navrhuji dohodu - pokud bude babicky drzet usta ohledne kojeni, bude mala nosit kozacky, jinak ani nahodou ;)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    VERONIKA22: čím déle se kojí, tím je to lepší. To že to ona nezvládnula neznamená, že bude radit ostatním. Chce jí to dát hranice, aby si nemyslela, že ví všechno nejlíp. Musí trochu narazit, aby si začala uvedomovat tvou osobnost.
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: Nakopej jí! Nebo pošli do pr... Za tyhle kecy si to zaslouží. Jsi vdaná, tedy regulérní součástí rodiny, tak si to můžeš dovolit.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YOCCI: jak jsi tady popisovala ten příběh se smetanou tak já zase doma "pláču" pro něco jiného.
    tchýně neustále nadávala manželovi proč proboha už nepřestanu s tím kojením, že už jsem trapná a dítě je stejně vychrtlé.....
    tak i kvůli té váze a i krapítek na doporučení doktorky dávám 3x denně nutrilon a tchýně furt chodí a vyptává se:
    tak jak miluje tu lahev? asi šíleně moc viď?
    a furt na natálku: no konečně máma dělá lahev to bude zase dobrota viď!

    člověk by jí fakt nakopal!

    dokonce jsem dostala vynadáno, že když s malou jedu na procházku ( věk 4měsíce ) tak jsem povina ji na nohy dávat růžové kozačky na mašličku hlavně proto, že ona je koupila aby všichni viděli, že my na to máme nebo co! jééé poslat jí tak někam do pryč! to by byla senzace.
    na druhou stranu se snažim aby nám tahle babička zůstala, když druhá babička nejeví zájem ani za mák :o(

    YOCCI
    YOCCI --- ---
    LILY: u nás by ani sto dobrých rad "matko neser" nepomohlo. To by jsme si slízli všichni. Třeba dnes jsem se bála říct, aby nedržela malého pod pažema jednou rukou, že bude mít kýlu! Řekla by, že Káju tak tak držela a je zdravý do teď...to by byl její argument!
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    VERONIKA22: No to máš pravdu! Za dobrotu na žebrotu!
    No, a smetanu ve stavu vyšlehaném. Měli jsme ovo salát a na něm 33% šlehačku. Máti nenapadlo nic lepšího, než mu jí dát do pusy pomalu cenou lžičku! Kurňa já ji zepsula jak malého fagana. Mě určitě nebude vadit, když mi někdo bude krmit dítě, ale po dotazu, zda-li může a čím! Jablíčko klidně, pomeranč až bude větší, ale smetanu v necelých 7mi měsících..asi vítr Máchale(((
    No a tchýně a její trable jsou na dýl. Měla totálně jeblou kolegini v práci(v mateřské školce). Ta je teda stále jeblá, má posudek od psychiatra. Ale to je trochu mimo, aby jste věděly. Každopádně, po několika scénách, kdy ji dvakrát málem vypadlo dítě z okna, zliskala vřeštícího kluka, po obědě, kdy se spí naprosto nezvládala zkrotit žádné z 8mi dětí, které měla na starost, jedno chtělo pořád na záchod, ignorace a nakonec ho počůraného sjela že jak si to dovoluje, že půjde domů v mokrém! Dále po dětech řvala, neměla u dětí žádnou autoritu ani respekt, ten si spíš vynucovala. No, po několika stížnostech u ředitělky se máti nasrala a několik jejich výztupů nahrála na mobil a posléze dala jako důkaz na školní poradě, kde už byla pro onu p. Mařku nacgystaná výpověď. Těsně před tím, než jí ředitelka oslovila sama vyztoupila a všem rozdala archy papíru s bodama, v níchž uváděla to, co dělala ona, jen to hodila na matku. Všichni na ní tlemili, co dělá, páč všichni věděli, že ona je viník, ale ona nedbaje ostudy si mlela svoje. No, výpověď, kterou jí dávala říďa do ruky nevzala a na druhý den se hodila marod. Od té doby bylo do školky anonymně voláno a oznamováno, že matka týrá děti a že tam pošlou inspekci. Pak dokonce volala dcera p.Mařky na mobil i máti a vyhrožovala. No a od té doby se to stupňuje, jako že muž p. Mařky si jí několikrát odplivl na nohy, dcera p. Mařky má 8letého syna, který jí skoro kopl do psa a dcera nadále vyhrožovala do ku**v a p**í, atd atd. Ředitelka školy už byla na městském úřadě na odboru školství, aby si tam na p.Mařku dali pozor, s tím, že na ni mají u právníka důkazy(máti a říďa se radily s právníkem, co mají dělat), že je opravdu této práce nezpůsobilá.

    No a máti teď má strach, že jí někdy někdo napadne, nebo že jí někdo oddělá psa a vůbec. Je to na palici žejo. Právníci radí vytrvat a všechno i maličkosti hlásit na policii a vyčkávat. Páč existuje takový jeden NAPROSTO TRAPNÝ ZÁKON, ve kterém se hovoří o tom, že když někoho křivě obviníte z něčeho, co je třeba pravda a obviněný to popře a vy to nedokážete, jste souzeni vy! takže paráda. Matce jednou ujedou nervy, až synáček dcery kopne do psa, zliská ho a oni ji obviní z napadení, ublížení na zdraví z trvalými následky..paráda, co?!

    No a teď dokonce i můj začal bobkovat, že ještě hrozí, aby ta pí*a zjistila, jak vypadám já, malý a začla nám házet hovna do kočárku. Holky, jako, nemát co závidět!!!!! =(
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YOCCI: jojo tchán je normální ale je to ťutík....který by svůj názor stejně neprosadil.

    ty máš asi půlroční dítě viď? a smetanu? to jako jakou? já si pod smetanou představim jen kelímek z obchodu? a to se taky dá jíst jen tak? nebo si možná sedim na vedení a nedošlo mi co tim myslíš.

    jojo tchýně je taky jenom člověk a člověk s ní dokáže cítit když se naskytnout vážné problémy - ale je až neuvěřitelné, jak se zase ona pak dokáže k vám chovat nelidsky :o(
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    VERONIKA22: Gratulace! Bylo na čase...škoda, že já nemám tchána, se kterám by se dalo rozumně popovídat a reálně vyřešit naši svízelnou situaci =(.

    O dítě ať se nestará, je blbá! Je to tvé dítě a jelikož jsi starostlivá a milující matka, nemyslím, že by strádalo. Váha o ničem ve tvém případě nenapovídá. Max, že budeš častěji kojit a nebo od 4tého měsíce začneš přikrmovat (nebo najedeš na sunar). Bože já ty staré matky zbožňuju. Moje máti taky dostala 14 dní na zpět po prstech. Dala malému smetanu a měla ohromnou radost z toho, že malý nekřiví pusu. Dostala ode mě takového sprda, že se málem rozbulela. Ale stačilo jednou říct, teď se na vše ptá. Ale u té tchýně mám fakt strach. =(

    Jinak holky, podám hlášení, hned jak budu mít čas, ale teď mi bylo tchýně poprvé líto. Má docela problémy, které by jí nikdo nezáviděl. Ani vy. Pá.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    tak dneska je ten správný den a vyřešilo se a vyjasnilo spoustu věcí :o)

    nejdřív manžel vyzjistil proč je tchýně nasraná:
    1) naše 3měs dítě prý váží málo ( jen kojené )
    2) dítě strašně málo spí ( v noci ale nonstop)
    3) špatně dítě vychováváme
    4) zkazili jsme dítě, které nyní nesnáší kočárek a chce jen manducu ( opak je ale pravdou)
    5) hrozně málo dítě přebaluju neboť ona své přebalovala 6x mezi jednotlivými jídly

    no tak jsme se všichni rozumní dospělí ( já, manžel, tchán) sebrali a odjeli na 3hodinovou procházku a všechno probrali a hlavně si to vyříkali a ulevili jsme si.
    a verdikt je takový, že řešení existuje jen takové - že tchán by se musel rozvést (neboť by s ní žít nechtě), vystěvat ji pod most ( její důchod nestačí ani na jídlo pro jednoho člověka), nestýkat se s ní a ještě ji zbavit svéprávnosti. no takže v realitě zůstaneme pod jednou střechou tak jak jsme a budeme ji brát i nadále za nesvéprávného debila a důležité věci řešit hlavně bez ní.

    ale jak jsme si to všichni pořádně vyjasnili tak mě se strašně ulevilo a život je docela fajn :oD
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    YOCCI: ty bláho mně je do pláče jak čtu zacházení babičky s vnoučetem :o( - no u nás to možná brzo dopadne podobně až uvidí, že příkrmy budu dávat v jiné pořadí než ona v tehdejší době kdy toho zase tolik nebylo na výběr.
    tééda to je blbý, že i manžel začíná být zaražený :o(, asi vim o čem mluvim - neboť manžela mám zaraženýho odjakživa a svojí matku v sobě teda pořádně dusí a LILY nám pomáhá o změnu aby konečně jednou na svoji matku vypěnil.
    bohužel ho v té zaraženosti podporuje i jeho tatínek :o(, že nemá cenu své matce něco říkal a že mnohem lepší je držet hubu a pak při procházce kde není přítomna matka si pořádně postěžovat, probrat to a hlavně si ulevit......

    no jinak u nás se situace nezměnila. tchýně zůstala nafouknutá a nemluví i se synem. u něho bude asi důvod, že jí dal na cigarety o 10kč míň.....
    nejvtipnější je, že v těhle situacích dělá, že neexistuje i vnouče neboť je to přece dítě mladejch.....

    nejhorší situace na světě ale je, že nevim jak se tvářit či co dělat to ráno kdy jí tato nasranost přejde a příjde se k nám lísat a to fakt myslim doslova. vždycky je strašně miloučká a chce nám tu její nasranost vynahradit......a přitom my všichni víme jaký dělala v minulých dnech scény a najednou máme říct: ahoj maminko a ťuťu ňuňu, když bych raději odjistila granát a dala jí ho do pusy!!!!! fakt šílený
    ale je to asi šumák. to si fakt nedokážete představit jak je to magor! kam se hrabou bohnice!
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    VERONIKA22:
    LILY: Bože, my si můžem podat ruky holky..nečetle jsem všechny vaše přízpěvky, ale teta chytám dobrého nerva. TO JE ÚPLNĚ TO SAMÉ CO U NÁS!!!!!
    Dítě se naší babičky taky do nedávna bálo, pak to přešlo, teď se pro změnu bojí všech, jen né mě a taťky a několika mých kamarádek. Tchýně nám přestala fušovat do života, ale o to víc začla kérovat do svého synáčka-mého chlapa. Moje nervy! Co se prodeje bytu týče jsme na dolní hranici ceny a ozývají se zájemci je tak informativně. Samo za to může chlap, že ti lidi nemají zájem =((. Kája už neví kudy kam a začíná být doma i docela nepříjemný, o máti už se nechce bavit. Jsem za to ráda, ale začíná v sobě dusit i to o by neměl. Mrzí mě to, že nás dohnala do úzkých a ještě si vybíjí zlost. Jediné o čem se s ní dá bavit je malý, ale taky kolikrát pěním, když vidím, jka ho drží v podpaží a nadhazuje si ho jak pytel brambor. Furt se mě ptá, čím ho krmím-evidentně už se těší, až bude jíst normálně jako my, aby ho mohla cpát čímkoli jí napadne..už teď to ve mě vře! Musím si dát panáka. Zítra by měla přijít, páč k ní už nechodíme. Má tam pořád stejný mrdník a jelikož už malý dělá šulibečky, asi by se země pozbíral i nemožné.(listy z kvítek, párek, suchou mrkev, patku z rohlíku, semínka slunečnice, a mimo jiné samozřejmě prach a roztoče a všelijaké drobečky).....BLÉÉÉÉ! Rovnou by jsme ho mohli olepit páskou a parádně by jí tam vysmejčil....
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: já už jsem nad ní s manželem asi tak 1111x přemýšlela a ona je mozkem ale fakt mimo tuto planetu.
    ona neustále řeší vše co se na planetě děje a dokáže říct, že se ostatním lidem nediví kteří učinili to a tamto....... jakoby dokáže říct chápající větu ohledně ostatních lidí,
    ale 5min nato tady přímo řve nahlas, že všichni co letos jedou na dovolenou jsou neskutečný debilové, neboť ona by nevystrčila z domova ani palec.....a pochopení názorů ostatních ani náznakem!!! no a tak to chodí převážně celých 365dnů.

    ono je nesmutnější to, že s tím člověkem už nikdy nikdo nic neudělá. jedna známá mi vyprávěla o své mamimce a asi to bylo 100% to samé. a když je těm lidem už přes 60let tak už chápající soucit je asi scifi
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: Tak to přeju, nechť vytrváš ve svém konání. Ve skutečnosti by tchýně měla být celá šťastná, že tě má, neboť vnášíš trochu zdravého ovzuší do jejich rodinné dynamiky, ale bohužel to sama neví. :(
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: celé odpoledne nad tím přemýšlím. ale ona se nasere úplně u všeho a pak je kvůli ní doma dusno - jak dělá, že se mnou nebydlí pod jednou střechou atd....
    ale fakt mě zase vytočila a chvíli mi to nasrání teda vydrží a určitě to ode mě nějak pocítí - že je P---ča.
    on je totiž zásadní problém v manželovi a ještě větší v tchánovi - oba dva žijí stylem, že si ty její žvásty vyslechnou aby se mamince ulevilo na duši a já jsem v podstatě jedivá v rodině kdo nehodlá ty její kecy poslouchat.
    Manžel říkal, že jsi se mu zmínila o těch nervech a játrech tak jsem ti dávala za pravdu a snažila se mu to přiblížit na nějaké situaci z naší rodiny......ale ono je to zase opět jedno, neboť tchán ten jen ještě 1000x horší. ten té své manželce dává i za pravdu - a pomalu se jí snaží i v těch kecech troufnou a to dřív nedělal......

    takže pokud já i manžel začneme být odměření tak budeme stejně jen černé duše rodiny a nikdy to nepovede k tomu aby se tchýně pozastavila sama nad sebou. neboť její manžel se jí bude zastávat v těch hovadinách co tady vypráví a tak ona bude klidná neboť oni dva jako manželé se na své debilní pravdě schodnou a mladý jsou prostě blbý.....no a čarodejnice co z manipulovala jejího synáčka budu stejně já :oD
    LILY
    LILY --- ---
    VERONIKA22: Já bych s ní jednala jako s každým jiným, vždyť se znáte už spoustu let. Takže občasné dobře mířené "matko neser" by jí zajisté prospělo. Když to uslyší po dvacáté, taxi zvykne a muž už ji nebude muset lítat udobřovat. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LILY: ajaj to zase babičce zkazí náladu a vztah to asi nezlepší :o(

    v podstatě mám opět dnes co napsat do této diskuze - je to asi 15min co byl manžel zase udobřovat svojí matku aby se mnou začla mluvit - neboť jsem se jí dovolila říct, ať to dítě neustále netahá - že jsem ráda, že klidně leží v lehátku. tak se nafoukla a odešla.
    proboha kdybych já jen jednou mohla tak bych jí tak nafackovala až by asi nevěděla jak se jmenuje - vždyť s ní je pořízení horší než s dětma v jeslích!!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam