• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    LUKOYE: btw. shánět tlumočníka na překlady je blbost - teď mi to došlo :c)))
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    LUKOYE: pracuji v překladatelsko tlumočnické agentuře. Máme jednoho tlumočníka v Plzni a ten má nákupku 800,-/h - tzn. že by to přes nás bylo ještě dražší. Pokud nikoho neseženeš a budete už zoufalí, v Plzni máme pobočku. Napiš mi kdyžtak do pošty .c)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Takže ještě jednou podobná nabídka.

    Sháním TLUMOČNÍKA, který by mi mohl v příštích dvou týdnech pomoci s překlady v PLZNI a to z VIETNAMŠTINY.

    Musíme s kolegyní provést asi šest hodinových rozhovorů a odpadl nám tlumočník, kterého jsme měli domluveného.

    Podmínky jsou 600-800 kč/hod. Na všem ostatním bychom se domluvili operativně spolu. Pokud by se mi ozval někdo kdo je studentem ZCU, tak bychom mu mohli tlumočení zaplatit jako stipendium, tedy bez daně.

    díky, prosím piště mi do pošty.
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    No tak Hue Hoi An bych doporucil urcite, navic se tam da pohodlne dostat nocnim autobusem, ktery je pohodlny a asi 3x levnejsi nez letenka, co pokud tam chces zustat co 3 mesice je podle me dulezita prednost :-).
    DRIGUS
    DRIGUS --- ---
    HANNI: odkaz dobrej nahodou.... sou tam proste ty tak nejak nejzajimavejsi veci... jen kdyz ta mista chce clovek videt na fotkach, tak musi hledat na jinej strankach.. nebo sou tam nekde i fotky tech mist, o kterych tam pisou a ja to prehledl?

    BARUNKA: pokud tam budes jen tech max 10 dni, tak se ti asi nepovede dat saigon i hanoi, tak si budes mozna muset vybrat jen jedno to mesto a z nej pak vyrazit nekam na vejlet no..
    z hanoie dostupna je Sapa (hory, tradicni obyvatele tech hor a jejich kultura) a Ha Long Bay (tam muzes po tech ostrovech jezdit par dni na lodi)..
    ze saigonu zase muzes do delty mekongu nebo se dostat k mestum (letadlo nejrychlejsi, kdyz te bude tlacit cas) Hue a Hoi an (to de samosebou i z hanoie) atd.. atd.. atd... :)

    jidlo tam maji take dobre, ale indonesiie ma dle me lepsi a trebas ta jejich slavna vietnamska polevka PHO me prilis neoslovila... ;)
    HANNI
    HANNI --- ---
    Urcite se ti behem par dnu ozvou nespocetnekrat povolanejsi radci, nez jsem ja, ale pro zakladni predstavu mi prisel fajn: http://www.guidevietnam.com/ ... tak a ted se do me pustte jaka je to stupidne komercni stranka ;)
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Mam prosbu :) Jedu cestovat na 3 mesice JV Asii a Indonesii a jedna zastavka bude Vietnam asi tak na 7-10 dnu.Pravdepodobne priletim do Ho Chi Min City nebo Hanoi.Muze mi nekdo dat tipy na zajimavy mista nebo kam tam jet a co videt.Od mest,pamatek pres lidi,prirodu,zvirata,... Dekuju moc
    budu vdecna za vsechny info
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    KRMELEC: jo, to jsem taky obdivoval :-D
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    tento hřbitov mi strašně připomínal pražské Olšany:



    tady už tolik ne :c)))
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    a co říkáta na ty místní elektrikáře?



    královna sloupů:


    v dešti:


    do centra jdi po kabelech:




    DONDYS
    DONDYS --- ---
    KRMELEC: tak ted jsem absolvoval dva lety s viet air - jeden celkem ok - pristani v hanoji bylo fajn, ale na ceste zpet - v Taipei, kde zrovna drahu maji ZCELA v poradku to bylo sileny, na 3 skoky a pekne se mu to kymacelo. vedle me sedel nejaky byznysman z vietnamu, trosku jsme o tom hodili rec - pry toho ma po vietnamu nalitano dost a pristani stoji za starou backoru vzdy---tak nevim, ty rikas ze pohoda, nekdo jiny ze hruza a moje zazitky jsou 50na50...mate nekdo dalsi nejake zkusenosti?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    BAARKA: hm, správce... ale dobrej nápad .c)

    v podstatě každej má jiné zkušenosti na ambasádě, jiné očkování (doporučujou stále břišní tyf a žloutenku a sebou antimalarika), a jiné zážitky - severní a jižní Vietnam je jak nebe a dudy
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    nechcete da tty fotky na nastenku a prihodit tam nejaké info?
    treba jak s ockovanim, jak s letenkou, co visa, na co si dat pzoor atd?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DONDYS: máš bod navrch - já motorku nedala, ale kamarád tam potřeboval rychle něco zařídit, tak si vzal mototaxi a přijel se spálenou nohou.... nicméně stihl to v rekordním čase :c)
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    KRMELEC: takze odpanen! poprve na motorce a ani to moc nebolelo (me) - kamaradovi, ktrery na tom byl taky poprve, odletela zpoza jeho do krizovatky plny lidi :-DDD. Je nastesti lekar, tak se osetril sam - dulezite varovani pro vsechny - skutry tady maji manual, neikoli automat jako vesmes jinde - takze opravdu chvili trva nez se clovek nauci...jo, hotelech to asi vanze mysli dobre - chteji aby se clovek vratil...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    BAR_CA:
    DRIGUS:
    KRMELEC: moc děkuji:)
    BAR_CA
    BAR_CA --- ---
    BAARKA: zkus klub hanoi: www.klubhanoi.cz
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    nemate nekdo fotky z vietnamu??
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DONDYS: v hotelu často říkají pravdu :c))) Rozhodně víc než kdekoli jinde - myslí to s tebou dobře.
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    mno - a mate nekdo nejake info co se skutru tyce? Chtel bych si ho pronajmout - ale udajne je to pro cizince zakazane, navic ssebou ani nemam ridicak - ale kdyz jsem se na to ptal v hotelu, tak mi rekli ze bez problemu - pokud me chytnou, tak proste podmaznu policajty...mate nekdo nejake zkusenosti? Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam