• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    MINOU: ano, souhlasim, sao beach - bordel, taky sme se jezdivali koupat na sever...ale uz sem zpatky v HCMC a v nedlil odlitam do hnusny prahy zimomrivy....tfeyyyyyy
    MINOU
    MINOU --- ---
    STARAKRYSA: Sao Beach vypadá na fotkách hezky, ale ve skutečnosti jsou tam docela odpadky, voda sahá dlooooho po kolena a koušou tam hmyzáci a do toho jsou tam jen dvě restaurace, který mají dvojnásobný ceny, než ve městě u Long Beach. Osobně doporučuji pláže na sever od města (Ong Lang beach a dál), jsou opuštěný s čisťounkým mořem, a s tím spojenou návštevu restaurace Sakura, kde vaří moc milá paní, mluvící výbornou angličtinou-nedá se to minout, u silnice je cedule. Lepší jídlo jsem ve Vietnamu asi nejedla. ;)
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    a Vung Bau beach na severu :)

    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    pozdrav z Phu Quoc - Sao beach

    MISHUGGE
    MISHUGGE --- ---
    KETHAMINA: hm, tak to me taky zajima ten vas kurz, kdyztak mi napis neco blizsiho do posty

    A zaklady vietnamstiny bych se rada naucila, jelikoz jsem ve Vietnamu potkala par skvelych lidi, ale problem byl jazykova bariera, nejak jsme se vzdy domluvili, ale umet i neco z jejich jazyka by pro me byla velka vyhoda.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANT_39: organizace Www.lache-chave.cz

    Určitě tam budou dva začátečníci a jeden falešný. Tak napiš mejla s kontakty, se nějak dohodnem.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KETHAMINA: Jak jsem psala, jde o cíl.
    Vietnamstinu se ucim, abych rozumel Vietnamcum. Uz me to laka x let. S Rustinou mi tohle jako motivace vydrzelo pres tri roky, tak treba to s Vietnamstinou bude taky fungovat. Nemam potrebu s nimi delat byznys, ani k soucasne praci to nepotrebuju. Akorat chci byt schopen s nimi casem mluvit po jejich.
    (Mozna mi za pul roku dojde, ze to je plytvani casem, ale ten cas tomu musim dat, jinak mi to neda pokoj.)

    Od února zas poběží kurz u nás v organizaci
    Co je to za organizaci? Je mozne se zapsat? Je to vhodne pro naproste zacatecniky?
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    KETHAMINA: exactly - clovek musi mit hudebni sluch..jinak je v koncich...kdyz ma clovek cit na ten jejich zpivavej jazyk, da se to prej nejak slusne naucit i za 3 mesice...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Já v Sape pracuju - leda bys měl/a inzerát ve vietnamstine :)

    Skupinová výuka v počtu do 6 ks studentů podpořena pár individuálními konzultacemije fajn.

    Jak jsem psala, jde o cíl. Proč se ten jazyk chcete učit?

    Mám kolem sebe slušnou zásobu vietnamců i čechů, kteří jsou schopní učit. Já se pokouším něco naučit už rok, ale věnuji se tomu v etapách. Pracuji ve středu s maminkami s dětmi v predskolnim věku a úplný základ jsem používala pro výuku češtiny. Teď jsem se učila i nějaké rikanky nebo písničky. Od února zas poběží kurz u nás v organizaci - chci v létě do Vietnamu a tam se doufám zcela rozmluvim.

    Podle mne je základ v hudebním sluchu a citu pro rytmus. S těmito schopnostmi už pak jen klasicky biflovani slovicek, bez toho se nedá učit žádný jazyk.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ANT_39: Tedy, rodili k dispozici zrejme jsou, ale jestli jsou k dispozici lidi, co jsou fakt schopni to ucit, a k tomu umi nejaky dalsi jazyk, kterym by mi to vysvetlili (anglictina, cestina, rustina).
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KETHAMINA: A je to k dispozici, ti rodili mluvci? Taky se po necem koukam. Asi mesic se Vietnamstinu ucim doma, a po novem roce bych rad nekam zacal chodit. Skupinovy kurs mi pro Vietnamstinu nedava moc smysl, asi bych potreboval nejake 1:1, abych mohl z daneho tahat moudra o vyslovnosti a tak.
    MISHUGGE
    MISHUGGE --- ---
    KETHAMINA: asi si pujdu vylepit inzerat do Sapy :). Jak dlouho se ucis vietnamstinu, je to tezky jazyk?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MISHUGGE: moje učitelka je teď v Brně. Záleží jaké máš finanční možnosti. Některé jazykovky kurzy nabízí, ale často jen na systematickém biflovacím principu - já hledala učitele/kurz, kde bych se učila pro reálnou konverzaci s lidmi z vn komunity zde v ČR.
    MISHUGGE
    MISHUGGE --- ---
    nemate nekdo zkusenost s dobrym kurzem vietnamstiny nebo doporuceni na rodileho vietnamskeho ucitele?
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    DONDYS: ano stavi, ale hafo staveb zustava nedodelany..tagze nedotahujou veci do konce. viz treba ty silnice...to je neco strasnyho:))))) kdyby radeji udelali nejdriv jedne pruh a dokoncili ho..ale ne..oni musi delat 6ti proudovou dalnici kde nakonec funguje sotva jeden pruh :D
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    STARAKRYSA: na rozdil od CR se tam alespon aktive stavi, e jako u nas na papire :D
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    jinak staci jen kousek mimo turisticke ddestinace a jste fakt samy...mimo ty turisticky zony je strasne chudo a je to fakt znat..min tady na phu quoc..ale je to otazka casu, nez tenhle raj na zemi objevi svet a za par let na takovou dovolenou zde budou mit jen nejbohatsi lidi...ted je tu fakt levno..buduje se, stavi se sestiproudova dalnice.. - to je mimochodem neco naprosto strasnyho..zacnou pulku, pak kus nic..pak zas na durhy strane..pak zas dira..strasny..vubec to nedotahujou do konce..naprosto nepochopitelny...strasny:D a bohuzel vsude docela dost bordel....
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    MISHUGGE: jes...ale spis nez cesi me iritujou vodporny rusove..to je hnusssssss
    MISHUGGE
    MISHUGGE --- ---
    bilejch je tam fakt pozhehnane, ale staci vybocit z trasy open tour busu mimo turisticke destinace a razem jste sami, ceny za jidlo a ostatni se vraceji k normalu
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    YOZHIN: neco takovyho sem mel na jazyku, ale nechtel sem zbytecne rejpat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam