• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    GGG
    GGG --- ---
    Osobne se mi nejvic libilo na ostrove Phu quoc v breznu - krasny pocasi, zadny turisty kilometrovy prazdny plaze, zajimavy vesnicky, trh s rybama a zelenoinou ktery si pak muze clovek grilovat na plazi, je tam take prales s malinkym pohorim. Koupani luxusni!
    VINNEE
    VINNEE --- ---
    MINOU: jojo souhlas, Hoi An...jak nas Krumlov. I kdyz ty camdske pamatky jsou krasne..ale zas zalezi jak si to udelas. Ja se tu seznamila s jednim rybarem a ten me vzal do sve rodiny a stravila jsem tu taky skvele dva dny..i kdyz ve meste jsem moc tedy nebyla.
    VINNEE
    VINNEE --- ---
    TBK: ja jsem si pujcila motorku a odjela asi 50km za Muine na uplne private plazicku...a co se tyce Rusaku tak v kvetnu je Muine uplne vylidnene a vazne to stoji za to...dokonce jsem si i zadaco zakaitovala! Stalo to za to, hezke 3 dny a konecne trochu odpocinku. Takze bych to nezatracovala...alespon ne mimo sezonu.
    MINOU
    MINOU --- ---
    TBK: Tak to je ka každym. Osobně se mi víc líbilo Mui Ne, než v Hoi An. Mimojiné v Hoi An si tak akorát ušiješ oblečení a nebo zas jedeš na pláž, případně do pagod v okolí. Jako městečko je Hoi An malebnej, ale je tam snad víc bělochů než místních, a to oblečení ve výsledku není až taková bomba... A jo Vietnam může klidně bejt určen pro milovníky povalování se na pláži stejně tak, jako ostatní destinace v JV Asii na poznávací turistiku ;).
    Jak dlouho si tam byl?
    TBK
    TBK --- ---
    MINOU: jasny, ale osobne si myslim, ze se vyplati spis se zdrzet v Hoi anu, nez Mui ne.
    celkove si myslim, ze Vietnam neni urcen pro milovniky povalovani na plazich, na to jsou jine destinace jako Filipiny, Thajsko nebo Indonesie.
    MINOU
    MINOU --- ---
    ZZGERO: No nádherný asi jak pro koho, ale za sebe se mi tam líbilo.
    TBK: To není pravda! Pláž docela ujde, ale je těžký se k ní dostat, páč je skoro celá zastavěná resortama, a je tam jen dopoledne, odpoledne je zaplavená, údajne kvůli erozi... Pak tam máš čamský věže a zříceninu sídla bejvalýho fr.šlechtice, čarovný pramen, kde se nesmíš nechat uhnat malejma "průvodcema", páč člověk trefí v pohodě sám a dál jsou tam písečný duny a jak si napsal, rybářská vesnice. To bych řekla, že je docela dost na to se tam pár dní zdžet a užít si to.
    TBK
    TBK --- ---
    je tam pekna zatoka s lodema a vesnicka, jinak nic, na prohlidku den nebo dva bohate staci. Turisticka cast o nicem, plne komerce a rusaku. Snad jen pro nadsence v kitingu ma smysl zdrzet se dele...
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    VINNEE: Mui Ne je nadherny, tam stoji stravit par dni...;)
    VINNEE
    VINNEE --- ---
    Hanoi, Saigon, Mui Ne...zladam vsechno!...Jen tech polibku na nohach nejak pribyva:-))))
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    WIL_M: tý voe..takže zařadit se za někoho průbojnýho a vyrazit...
    GGG
    GGG --- ---
    MAKAK: oni tam stejne vsichni jezdi pomalu, takze silna motorka do mesta je uplne zbytecna, na vetsi vzdalenosti to ma smysl
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    video za tisíc slov :)

    EPIC TRAFFIC GRIDLOCK HANOI - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=W3ZvXo_pgKg
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    MINOU:
    EMIS:
    Děkuju vám moc, je to pravda, skůtry jsou pro malý děti :) Já řídím tady normálně moto 350 ku, takže bych to měla zvládnout. Děkuju moc za rady, určitě by mě nenapadlo takhle nad tím přemýšlet a půjčily bysme si trpanýho skůůtra.
    MINOU
    MINOU --- ---
    EMIS: Nevím, jaké má slečna zkušenosti s motorkama, ale podle tvýho popisu bych jakožto holka, která teprv jede do Vietnamu nevěděla, která bije... Taky by mě zajímalo, co myslíš tím čtyřtaktem (motor asi nee)?

    MAKAK: Malý plně automatický skútr je fakt tak na popojíždění do města a dost žere, ale zas se nejlíp ovládá. Jestli chceš fakt jezdit, tak pro tebe asi bude nejlepší volbou nehojnější vn motorka Honda Wave, je to poloautomat-nemáš ruční spojku, jen řadíš rychlosti nohou a žere to o půlku míň, než automatickej skútr. Taky ji všude opravíš, kdyby se po cestě porouchala. I já jsem se na ní naučila docela rychle, i když mi doma moc nešlo řízení auta. ;)
    Motorky se spojkou jsou fakt jen na delší cesty, do města jen pro zkušený řidiče. Ale, když už by je někdo chtěl pořizovat, tak Minsky jsou jen komouškou hvezdičkou ozdobené tahačky na turisty-jsou poruchový, teče z nich olej a Vietnamce jsem na tom neviděla. Když už se spojkou, tak je levná a dost se vyskytující Honda Win, nebo drahá a dost pěkná Honda Custom, nebo pak střední varianta, taky pěkná ;), co jsme měli my Suzuki GN125.
    EMIS
    EMIS --- ---
    SUNY: nz, byl jsem tam bohuzel jen 4 tydny ;)

    MAKAK: hele my jsme vyjizdeli jako paka ve spicce a projeli jsme to bez problemu. Provoz az tak problem nebyl, spise orientace. Pokud vytypujes spravnej cas a budes vedet kudy, tak vyjedes snadno. A hlavne ten pocit vitezstvi a oslavna kava za mestem, to ti mhd neposkytne ;) Jo a pokud budete pujcovat na dyl, tak bych bral nejakej vetsi 4takt a ne jen ty male skutry a radeji ne minsk neb ten se furt sere ;) Skutr s malejma koleckama se hur ovlada a citis kazdej hrbol. Ja jezdil na minsku a po presednuti na skutr jsem myslel ze prijdu o zadek a to jen na prejezdu halong - hanoi.
    SUNY
    SUNY --- ---
    EMIS: ahoj, moc děkuju za vyčerpávající info, pomohlo mi to :) Ty jsi byl ve Vietnamu jak dluho? :)
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    GGG: díííky!
    tak asi bude nejlepší se přesunout na okraj Hanoe MHD a tam si půjčit motorku a vyjet, než bych vyjela ze středu, mohla bych taky zešedivět :)
    GGG
    GGG --- ---
    MAKAK: Ve velkych mestech jako je Saigon je to dost riskantni, musis jezdit opravdu strasne opatrne, kazdopadne je lepsi pouzit velmi levne MHD. Mimo velka mesta si to bez motorky nedokazu predstavit, meli jsme ji pucenou na tri tydny za 100 na den, i na Phu Quocu, a bylo to super, jinak musis pouzivat jejich taxiky a minibusy pokazde kdyz se chces jet nekam podivat, nebo zajet do obchodu a za kazdy presun extra platit. Benzin je tam levny a motorka ma velmi malou spotrebu. Jendine co je trochu narocnejsi jsou jizdy v noci po silnicich ktere jsou plne der nebo misty chybi jakekoliv zpevneni, ale to je prave ta zabava...:)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    kdo se bojí, nesmí do lesa, ale asi zase není od věci být informován

    Kvůli zhoubné nemoci žádá Vietnam o mezinárodní pomoc — Svět — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/173096-kvuli-zhoubne-nemoci-zada-vietnam-o-mezinarodni-pomoc/
    MINOU
    MINOU --- ---
    BTW momentálně v Hanoi prodáváme Suzuki GN 125 ve velmi dobrém stavu.
    SUZUKI GN125 - hanoi | TNH Hanoi Vietnam
    http://tnhvietnam.xemzi.com/en/listing/show/21625/SUZUKI-GN125---hanoi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam