• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MR_DAN:loni v lednu http://www.smiletravelvietnam.com/ online do dvou dnu za 45 USD, bez problemů, placeno kreditkou. Hlavně si nezapomeň peníze, na letišti se nedostaneš k bankomatu (aspoň loni to tak bylo)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ahoj lidi, dneska me kamarad prekvapil telefonatem "za 14 dni letime do vietnamu, zarid si vizum"
    co tak koukam na netu, tak to muzu vyresit budto na ambasade za peknych par tisic, s nejistou sanci, ze to za tech 14 dni stihnu (?) nebo online, s tim ze tomu vubec nevim jestli muzu verit...
    muzete mi prosim poradit?
    kamarad vizum resit nemusi...
    ZUZAJ
    ZUZAJ --- ---
    ahoj, já jsem šnorchlovala kolem ostruvku u Nha Trangu a bylo to hezký, ale jen malinký rybky :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    FRANTAPEROVKA: my zas v Kambodže u Koh Tonsay, korály i ryby super, akorát blba viditelnost na tom miste, kam nas vzali místní, poposli jsme si asi km na druhou stranu ostrova a tam viditelnost lepší. jezdí se snorchlovat na ten ostrov za Koh Tonsay, asi 20min lodi.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    FRANTAPEROVKA: jj, dá. My jsme šnorchlovali u Hoi Anu, zaplatili sme si nějakej výlet lodí k nějakejm ostrovům se šnorchlováním a bylo to výborný.
    FRANTAPEROVKA
    FRANTAPEROVKA --- ---
    ahoj. chtěl jsem se poptat, jestli se v zemich jako je vietnam nebo kambodža dá šnorchlovat. myslím tím, jako někde od pobřeží, nebo na nějakém ostrově. děkuji.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Kdyby někdo chtěl do Vietnamu jen na pár hodin, přijměte pozvánku na seminář v Praze, již příští neděli 2.3.2014

    Kurz Praha: Nedělní výlet do Vietnamu / Markéta Fišarová | Naučmese.cz
    http://www.naucmese.cz/kurz/nedelni-vylet-do-vietnamu
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    Pred tydnem jsme vyrizovali viza do vietnamu v Sihanoukville primo na konzulate, rano sme dali pasy odpoldne si pro ne prisli, vyrizeno 60dolce, v Phnom penu mozna trva dva dny ci pripadne o tri dolary draz pres nejakou agency.

    Jinak dnes jsme v Dalatu budeme tu jeste v okoli chvilku tak tri dny nejakej pojezd na horakach dame a tak. Mozna bychom i sli prespat nekam ven. Pak Saigon na chvilu odkud letime do Bangkoku nekdo pivo?
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Sice stokrát propíraná otázka ale stejně se zeptám - jak dlouho cca trvá vyřízení víza do Vietnamu v Kambodži? ZDE se píše, že víza se dají vyřídit za den, ale netuším, jak je článek starý...

    Kolega mi navíc tvrdil, že to taky může trvat týden i déle, což si nemůžeme dovolit.
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Ano, my jedeme na prelomu brezna a dubna. Proc? :D
    MARKYYTKA
    MARKYYTKA --- ---
    nekdo vyhledove do vietnamu? tak brezen, duben cca? .)
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    KETHAMINA: Byla jsem na stáži v Hanoi, v neziskovce, která s uživateli drog pracuje, kdyby si chtěla, můžu ti poslat kontakt...mimoto mám spoustu materiálů, které jsem teď teda zapůjčila do ULICE - neziskovka v Plzni.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Zdravím,
    ráda bych vás tímto požádala, jestli byste nám mohli pomoci zefektivnit práci s uživatelem návykových látek vietnamského původu. V současnosti se odborníci (adiktologové) setkávají s vietnamskými uživateli návykových látek (příležitostnými i pravidelnými), ale neví, jak s nimi a s jejich rodinami pracovat.

    Proto vzniká příručka, jak s takovým klientem pracovat, která bude mimo jiné vycházet i z výzkumu ve vietnamské komunitě.

    Chtěla bych vás požádat, pokud znáte někoho (vietnamského původu), kdo bere nějakou návykovou látku (často i občas), jestli byste mohli vyplnit tento anonymní dotazník a přeposlat ho i dalším vaším známým.

    https://docs.google.com/...1uSMlqQm8b0wbhCjTroNJGB1qVRZqM5uopw-PnMp-PLI/viewform?edit_requested=true

    čím více odpovědí získáme, tím lépe můžeme závislým osobám a jejich rodinám pomoci.

    Děkuji mockrát za váš čas, Markéta Fišarová (www.lache-chave.cz)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ERTEPLE: ja teda muzu mluvit jen o Thai... v Pai, jak radi BEAUFORT:, je sice turistu celkem dost ale litovat nebudes, a s tim vejletem na skutru, kterej tam je fakt levnej, je to pohoda. Jen pripadne uz myslet na to, ze to jsou hory a pocasi tomu odpovida.

    Jestli se chces potapet, tak budes muset ten turistickej masakr chvili prezit. Ale ten kurz netrva dlouho. My jsme treba ted na Koh Tao a tady je to vylozene tovarna na potapece.
    Co by se ti mohlo libit, je freediving. My se vykaslali na scuba a pritel si ted bude delat uz master freediving level. Ja bohuzel ze zdravotnich duvodu nemuzu. Kazdopadne cenove/casove se to ma takhle>
    prvni level (do 20. metru) 5500 thb/dva dny; druhy level (do 30. metru) tusim 7000 thb/tri dny. Filip dal jen po prvnim levelu 3:10 min static apneal. Neni to samozrejme o tom, ze kdyz si tyhle dva levely udelas, zvladnes se hned pak potopit do 15 metru na dve minuty, ale rozhodne se k tomu muzes dopracovat, navic pokud mas kladnej vztah k joze. Plus navic se te nebojej velky ryby, protoze nevypoustis ty strasidelny bubliny :)
    Navic velka vyhoda, kvuli ktery se k freedivingu postupne obraci porad vic scuba diveru je ta, ze s sebou nemusis tahat zadny tezky vybaveni, pripadne si ho za prachy pujcovat. Kdyby te zajimalo vic, dej vedet.
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    BEAUFORT: Dik asi nakonec tu Malaysii a Borneo vypustim kvuli cene, a spis zkusim Vietnam.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Ma nekdo nejakej tip jak z letiste Hanoi primo do H-Bay, levne a rychle? Chci se vyhnout Hanoi city. Dikes.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    ERTEPLE: Potapeni je pomerne drahy. Tim myslim jestli mas rad ,jak pises , levnej Punk style. Prakticky veskery aktivity pro cizince stoji vatu, tim myslim po srovnani s naklady na jidlo, ubytko, dopravu a stravu. Jestli chces authenticky Thaisko tak jed na sever ( Chiang Mai ) od tud si muzes dat trip na motorce do hor via mestecko Pai a pak podle hranic Burmy a pak zpet via narodni park. To je jedna z variant jak videt prirodu bez navalu turistu. Pokud chces nejaky potapeni atd, pak musis do tur proflakle oblasti. Pac v rybarsky vsi jako ja napr. Prachup Khiri Kan, kde je klidek, zadna potapecska agentura nebude.
    Cambodiu das nejspis jen Siam Reap, nebot mas jen 6 tydnu a chces toho videt pomerne hodne za tak kratkou dobu. To se da primo z Bangkoku z Kaosan Rd.
    Malaysie je prej dobra na potapeni,kazdopadne je po srovnani se zbytkem asie , nejdrazsi ( transp, ubyt, atd.) Borneo : checkuj prubezne letenky na special offer v prubehu cesty. Mam pocit ze vty dobe co tam budes je destiva sezona, takze discount.
    pro vice detajlu asi projed hedvabnou stezku, tam snad neco bude.
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    Ahoj fanousci Vietnamu. Cca prvniho unora chci letet s par kamosema do jihovychodni asie. Muj prvni trip do asie. Tak cca na 6. tydnu priletet bych chtel do Bangkoku a pak projet trochu Thajsko a ted co resime kam dal z Thajska a odkud odlet. Pokracovat dal do Kambodzi a pak Vietnamu?. Ci na jih do Malajsie pripadne Malajsiska cast Bornea a odlet z Kuala Lumpur? Jake sou tak hlavni rozdili techto dvou cest ? Co ma jake vyhody? jak je to pri porovnani nakladu? Co jsem driv cestoval po evrope tak spis levno na punk komfort nepotrebuju radsi levneji venkov hory priroda a mene turistu. Co bych mimojine rad videl - zazil napr. potapeni idelane udelat si kurz, surfovani a pak nejakou panenskou prirodu nejradsi do poradneho tropickeho pralesa se podivat. Diky moc za rady tipy.
    NANU
    NANU --- ---
    MAKAK: díky, jsem ráda, že nemusím nikam běžet ;)
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    NANU: koupíš :)
    NANU
    NANU --- ---
    Díky za info o bankomatech. Ještě bych měla jeden dotaz: trochu nestíhám před odletem dokoupit pár věcí a to hlavně redukci do zásuvky a nějaký hodně dobrý repelent. Můžu spoléhat na to, že v Saigonu vše dokoupím nebo rychle běžet nakupovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam