• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    IPH
    IPH --- ---
    H0ANG1: hele, ja jsem se ted koukala na nejaky stranky a mezinarodni ridicak ted nejak nove jiz uznavaji...
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    SAMOUT: Vietnam neuznava mezinarodni ridicak a vetsina firem to cizincum ani pujcovat nechce. Kdyztak s ridicem, stoji to v prepoctu 1000 - 1500 bez benzinu/den ctyrmistny. Ale zalezi na lokaci. A pro zajimavost Vietnamci, kdyz si pujcujou auto, tak davaji jako deposit vlastni motorku
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    SAMOUT: Jakože třeba 2000 na den? :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DR_COOPER: A vubec, co si predstavujes pod takym pojmom neuveritelne drahy?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Thuy píše něco o Vietnamu, třeba se vám to bude líbit

    Nam Định – cizinkou ve „své“ zemi - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/21043-nam-inh-cizinkou-ve-sve-zemi
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    SAMOUT: V tom případě spíš půjčit motorku s brašnama a nějak to tam rozložit... a nebo si toho nebrat tolik. Nemá to stejně smysl.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DR_COOPER: S dvěma krosnama si to dost dobře nedokážu představit.
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    SAMOUT: A tak vám stačí jeden skůtr pro oba, ne? Do auta bych nechodil a hlavně to bude neuvěřitelně drahý...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Máte někdo už zkušenost s půjčováním aut? Od letoška by to snad mělo jít. Nejsem si úplně jist, že chci přítelku pustit v tamním provozu samotnou na skůtr, tak by to bylo ideální řešení.
    MAJINKA
    MAJINKA --- ---
    DR_COOPER: supr supr diky moc, najdu si to :)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    MAJINKA: Hele kupodivu v Saigonu jede do centra normálně bus a je to naprosto v pohodě. Cena tuším asi okolo 15 korun :D
    MAJINKA
    MAJINKA --- ---
    IKARIE: diky diky
    DR_COOPER: diky moc, ja uz to nasal, ja bych prave potrebovala na treba dva tydny / deset dni, takze jsem nakonec zaplatila o troche lepsi hotel na prvni noc a posledni noc a oni mi slibili, ze naprosto ok, ze mi to schovaji kdyz se vracim. Jeste jeden dotaz, je tam nejaky levny bus / shuttle z letiste nebo spis taxi? Jeste jednou dik :)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    MAJINKA: Je tam u mezinárodních odletu úplně vlevo, koukáš na budovu, ale je to na celý den docela drahé... přesnou cenu si už nepamatuju, jenom nás to docoela zarazilo...
    MAJINKA
    MAJINKA --- ---
    A jeste jedna otazka, vylet do vietnamu mam jako stopover, je na ho chi minh letisti nejaka uschovna pro moje velke zavazadlo a doporucovali byste? Dekuji
    MAJINKA
    MAJINKA --- ---
    Ahoj vsichni, pres kterou agenturu jste resili viza do vientnamu? ja troche pozapomnela a jedu za dva tydny, tak doufam, ze to nebude problem. Predem dekuji
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IKARIE: pokud jsi četla knihy jako "  Bossové, vojáci a zrnka rýže" *a podobné katastro scénáře, tak tě názor populace nemůže překvapit. Ti návštěvníci obvykle vůbec necestující po své ose, platí si dovci od agentur a domorodce neznají. Mají zajímavé předsudky o cizincích obecně, na stranu druhou na kurzu jsem měla lidi, co přijeli z Beskyd, z Krumlova nebo Brna jen kvůli referenci na kurz od známých, a taky to misto, kde hořelo kvůli vyřizování kšeftů mezi mafianskymi klany, chtějí navstivit. Nejzajímavější okamžiky jsem zažila vždy s jídlem, protože řekněme si upřímně, krom dvou restaurací hygiena vůči eurostylu pokulhává, beru je vždy do malých... Čas lidí odchází nebo sedí u stolu a nic nejí nebo to ještě zkouší zhnusit ostatním. Lidský strach je zajímavý, vždycky se z jejich chování něco nového naučím, někteří na konci sami říkají, že jim to jídlo voni a když ho ostatní jedli a nic jim není, tak je asi ok. Ale stejně si prý raději dají v čínské restauraci u njch před domem smažené nudle z kuchyně, do které nevidí.

    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ALDARION: je to offtopic, tak to snad nikdo nesmaze.

    nevím s kým jsi na kurzu byl, dělají ho nyní i dvě kolegyně. Já uvádím, že máme dohodu s Naučmese a nemusíme jim platit žádnou provizi za kurz, že vstupné je dobrovolné a kolik lidi dávají, vychází z reality dřívějších kurzů. Mě se dříve stávalo, že mi většina účastníků psala, že neví kolik dát a musela jsem si psát s každým zvlášť. Přijde mi, že kdo by chtěl dát méně může to udělat, peníze se platí až na konci, aby lidé věděli za co platí. Dozví se během exkurze co naše Nno dělá a na co konkrétně budou peníze od této skupiny použity. Každý dostane doklad na uhrazené finance a kdo chce i smlouvu o sponzorské daru. Někdo dá 200,někdo 1000.

    Pro občany MČ Libuš dělám tyhle kurzy bezplatně, respektive platí je MV naší Nno a občané nic. Jsou tak 3-4rocne dle dotací. Protože o kurz byl zájem i mezi jinými lidmi, nabízíme ho přes Naučmese. Je to jeden ze způsobů financování bezplatných služeb pro děti, na které nám letos stát nic nedal. Dle toho, kolik se vybere může mít klub otevřený počet dní v týdnu nebo individuálních hodin s dětmi.

    Jak se píše i v popisu kurzu, holky co to děláme si nebereme ani Kč, vše se vkládá na účet nebo do pokladny a hradíme z toho letos hlavně nájem prostor nebo materiál na aktivity s dětmi, bezplatné doučování pro děti v obtížné situaci nebo co je potřeba. Vic klidně v poště.

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja teda nechapu, co resite, kazdy zbozi ma sveho kupce, kdyz je to za to nekdo ochotny dat a ty prachy jdou navic na dobrou vec, tak co?

    spis me prekvapuje, to co pise kethamina nize, s nazorem, ze by nekdo nikdy sam nesel do sapy, pac tam jsou dealeri (ceho?) a vrazi, jsem se teda ani vzdalene nesetkala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam