KETHAMINA: Z tohoto pohledu mi ten kurz přijde takový zvláštně obojaký. Je to tedy spíše snaha vzdělávat lidi, nebo spíše fundraisingová aktivita pro neziskovku?
Asi jsem zrovna na tohle takový přecitlivělý, ale když na www.naucmese.cz uvidím kurz s cenou 0,- Kč, vstupné dobrovolné, předpokládám, že je to aktivita někoho, kdo se snaží rozšířit mezi co nejvíce lidí povědomí o Sapě a vitnamských migrantech v Čechách (a nejspíš je financován z nějakého grantu, sbírky, whateva, nebo je to prostě altruista) a asi bude slušný mu dát aspoň kilo nebo dvě, tak něco. (Protože upřímně řečeno, pokud deset lidí dá kilo, tak to pro toho altruistu není úplně promarněnej čas, dělal jsem za mnohem míň, než 10*100/3 hodiny a nebylo to pro dobro lidstva.) Když mi pak přijde mail s informacemi, a tam je takové to "nenásilné" že lidi většinou dávaj pět až sedm stovek... Nepotěší to. (Asi nejsem dost oprsklej, abych po takové informaci dal to zamýšlené kilo dvě, ale zase když jsem se tam přihlašoval, vůbec jsem neuvažoval, že bych za to dal pětikilo, a občas to už je pro mne docela dost peněz, když zrovna zoufale čekám, až se někomu uráčí mi zaplatit.) Kdyby ta informace byla na začátku, asi bych to vzal mnohem lépe...