• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    no mi na to vychazi cca tri dny, to myslim ze ideal.
    jen s ubytkem to tam je komplikovanejsi ze?
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Ja si v Phong Nha dovedu predstavit zabavne stravenej klidne tejden.
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    IKARIE: Ja doporucuju v tom okoli stravit klidne celej den pokud nespechate. Obzvlast kdybyste meli motorku treba z Dong Hoi (asi 50km?) tak jsou tam skvely silnicky k dalsim jeskynim a nakouknete i na krasnej usek Ho Ci Minovi dalnice..
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    IKARIE: Samotná prohlídka myslím 2 nebo 3 hodiny včetně cesty lodí. Plus je možný to spojit ještě s prohlídkou vedlejší jeskyně, což se o něco protáhne, ale to jsme nedělali. Jeli jsme tam taxikem z Dong Hoi, takže naše možnosti byly omezený a nic dalšího jsme v okolí nepodnikali a spěchali na vlak do Hue
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    navstivil jste nekdo Phong Nha? jak moc casu je treba na navstevu jeskyne a nejakych dalsich aktivit v lokalite? diky za info :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE: Njn, ja takovej Rotschild, abych si moh dovolit pruvodce nejsem :-).. Takze jsem si ty (nejen) neturisticky mista musel objezdit na motorce :-). Jinak ano, nejlepsi zazitky mame z totalniho venkova, kde z dvou Evropanu na skutrech byli velmi vyjeveni. LP mi nesmi do baraku. Konec flame, vycemene od takovyhle dovoleny ocekavame oba totez.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE: A s tim casem souhlasim, my tam byli taky jen 18 dni (jsme oba zamestnanci) a vetsinu z toho stravili na jihu (pouze letecky odskok do Hue).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SAMOUT: ok, ja nesouhlasim. poznani zeme podle me nestoji na dopravnim prostredku, ale na autenticite zazitk. zemi nepoznas bez hlubsiho kontaktu s mistnimi. kdyz mas napr. dobreho mistniho pruvodce, ktery te zavede tam, kam nechodi turisti s lonely planet v ruce a vezme te mezi locals, muzes jezdit terenakem / dodavkou / vlakama nebo chodit pesky a je to uplne jedno.
    na tom zas trvam ja :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE: Ja jsem taky nepsal, ze tak nelze cestovat, ale jenom to, ze bez motorky tu zemi nelze poznat. A na tom trvam :-).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SAMOUT: tak zalezi, 6 tydnu dovolene ma z pracujici bezne populace malokdo a verim, ze se da nejaky vyber z vietnamu videt treba i za 3 tydny a v tom pripade ta open jaw letenka prilet na sever a odlet z jihu dava smysl. kazdy neni batuzkar, cestuji i lide ve veku mych rodicu, kteri vietnam radi uvidi, stravi tam prijemnych 18 dni a na na motorku by je nikdo nedostal. na tom neni nic spatneho :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE: Spis je to dobra zprava pro ty co jedou na sever. Na celej Vietnam od Hanoie po Saigon je imho i 6 tydnu malo. Ale vychazim z predpokladu, ze jinak nez na motorce se Vietnam poznat neda :-).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak jen pro info, od srpna zacinaj emirates litat dubaj - hanoj (zatim umi jen dubaj - saigon), do hanoje se muselo s prestupem v bangkoku, tak to je myslim prijemna informace pro odlety z prahy, s moznosti koupit letenku praha - hanoj a nazpatek saigon - praha (nebo opacne)
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    Teda my sme vstupovali v HCMC, ale myslim, ze to bude same same.
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    KRYZSKA: jj chce to bezet rychle. Taky sme zavahali a cekali sme tam pak asi hodinu a venku vesele jezdily do kolecka posledni dva nase bagly.

    Zdrzuje to tam spousta hovad, co si to predem nezjistili a pak se strasne divili, ze jim neco chybi a nechteji je pustit a oni tam breci a premlouvaji.
    KRYZSKA
    KRYZSKA --- ---
    TADEK: ctrnact dni zpatky jsem vybavena 4 fotkama(clovek nikdy nevi a min jich udelat nechteli) potrebovala taky jen jednu. Jen doporucuju bejt rychlej a prijit k ty vizovy prepasce co nejrychlejc, pac ja ji zmatene hledala, byla jsem mezi poslednima a trvalo to rekla bych min pul hodiny..(kdyz prijdes k takovej tem vychodum, kde je nekolik front prp vstup do zeme, mas to za zady) :)
    TADEK
    TADEK --- ---
    TYCHOVRAHE: ok diky! tak uvidime jaka je situace v hanoji v unoru :))
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    TYCHOVRAHE: teda minmálně byla taková naše zkušenost na začátku prosince :)
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    TADEK: je to fuk a staci jedna oproti tomu co pisou
    TADEK
    TADEK --- ---
    resim si visa on arrival a na application formu je velikost fotky 4x6cm a ja si pro jistotu udelal klasicky pasovy fotky, ktery jsou myslim 4x5cm. mam to nejak resit nebo je to ok? diky.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    TYCHOVRAHE: na Baolau ale nejsou vsechny spoje. Ale ten web funguje celke spolehlive. Jeste obcas nemel pravdu s adresou autobusaku!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam