• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    IKARIE: ALENNAI: SAMOUT:
    po zkušenostech z cestování si vezmu solidní obnos dolarů v menších bankovkách, pač tim zaplatím všude. a jeden dva výběry třeba v ATM. SIM asi ne, koupím si balík dat v ČR, i když to bude o něco dražší. a nechci volat vůbec. docela bych si rád dopřál částečný elektronický detox :) jinak dalat už je tutovka. další vzhledem k okolnostem (drahé mezistátní letenky) zůstává v úvahách :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALENNAI: u toho bankomatu bacha na to, ze existuje maximalni limit vyberu (cca 2000-4000k VND dle banky) a krome poplatku u CZ banky jeste platis poplatek mistni bance. takze velmi casty vyber z bankomatu se tim prodrazi.

    ja nejake dolary vezla a na dongy menila, ale teda ze bych kvuli tomu obchazela zlatnictvi, to ne. zas tak dramaticky se kurz nelisil, predpokladam existenci smenaren i v Dalatu. kombinovala sem to s vyberem z bankomatu. platba kartou vetsinou za poplatek kolem 2 %.

    mistni simku jsem vyuzila, ale poresila sem na letisti, asi za 200k VND vcetne dat a nejakeho kreditu na volani i do CR. asi bych se bez ni ale obesla, wifi je fakt vsude, ale zalezi jak moc je clovek na tom mobilu zavislej :)
    jo jinak v SGN a HAN doporucuju do toho mobilu moc necumet za chuze na ulici, jinak vam ho taky nekdo na motorce muze snadno vyrvat a ujet (true story:))
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    SAMOUT: tak ja treba nemenila dolary ani jednou- kešovali jsme z bankomatu (jsou vsude). Kopii viz si udelas na telefon a das nekam ulozit (mail, whatever...) a diky tomu ze Viet omladina si tezce frci na soc. sitich je vsude vywifiováno, až hanba, takze sim netreba :( ale kazdej jsme jinej a mame jiny cesty jak na to...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Obrazek se nepovedl, tak jeste jednou



    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PFAUST: Muj nazor je, ze se snazite si toho nandat strasne moc, a budete akorat chaoticky litat z mista na misto. Mene je rozhodne vice. Nicmene nekomu to tak vyhovuje. Hlavne vam tam chybi cas na naprosto zakladni oprace, bez kterejch to proste nejde - okouknout zlatnictvi (nejlepe v Saigonu, tam jsou nejlepsi kurzy) a vymenit $ za VND. NECHAT SI UDELAT KOPIE VIZ (extremne dulezite, uz doma si nadelejte kopie pasu), v hotelech budete nechavat na recepci je kopie, a pas jako takovy vam zustane. Koupit si, potazmo aktivovat, vietnamskou simku s internetem. Bez te se ani nepokousejte v teto zemi cestovat. Doporucuju si na to vyhradit prvni den po priletu, stejne toho budete mit po narocne ceste plny zuby. Da Lat rozhodne nezkracovat :-)!

    Stran Da Lat, pujcte si tam motorky (v hotelu, nebo spodni cast trziste u kruhovyho objezdu).

    Pruvodce po vodopadech okolo http://vietnamcoracle.com/dalats-waterfalls-a-guide-2/

    Na ubytovani nelze nedoporucit Hải Long Vương, za solidni penize (cca. 1,15 megaVND na 3 noci) jsme meli prostornej pokoj s nadhernym vyhledem a balkonem. Maji i levnejsi, ale opravdu stoji za to si priplatit.

    Na jidlo si rano kupte neco v bajecne pekarne Liên Hoa, a pak si s tim bezte sednout k jezeru.

    Vecer na jidlo http://vietnamcoracle.com/grilling-on-hot-rocks-chu-quan-dalat/, je tam teda priserne narvano (vetsinou mistnakama), ale stoji to za to.


    Je hrozna skoda, ze uz nefunguje Cech ve Vietnamu, mel tam krasnej okruh na motorkach z Da Lat na pobrezi, po pobrezi do Nha Trang a zpet, kterej jsme (s malym zkracenim) jeli, a byl naprosto bajecnej. Ale to by teda bylo na dyl, v Da Lat a prilehlem okoli byste byli vic nez tyden.

    Na druhou stranu potkas cestou takovyhle vyhledy na silnici, na ktery budes vetsinou sam. A to je to, proc jsme jeli do Vietnamu (plus jidlo :-)).

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jinak souhlasim ze presuny obzvlast tema luzkovyma busama sou strasny opruz, trva to dlouho a vidis prd. to uz jsou lepsi ty prelety nebo vlak, to je aspon trosku vzruso :)) zvlazila bych prelet z REP do sihanoukville a PP bych se osobne uplne vyhnula, cambodia angkor air to lita tusim primo.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PFAUST: jeste bych mozna zvazila variantu zkratit dalat a treba 6.11. preletet rano s VN do danangu, dat danag hoi an a pak toho 8.11. z danangu letet primo do siem reap (tj. nebudete se muset vracet do saigonu)

    nebo

    to z dalatu vzit po zemi do mui ne, dat si dva dny plazing, kiting & duny v mui ne a vratit se do SGN po zemi (mozno i vlakem) a odtama do siem reap.

    ti to jeste zkomplikujem :)))

    NEPHILIM
    NEPHILIM --- ---
    PFAUST: Za mě moc přesunů, ale to je samozřejmě každého věc. Da Lat super, okolí je fajn, osobně bych do itineráře přidal ještě Mui Ne. Delta Mekongu mě osobně nenadchla, kdybych jel jižní Vietnam znovu, vynechal bych úplně.
    KOLLER
    KOLLER --- ---
    PFAUST:
    viz 6: Jestli myslíš přesun nějak k Sihanoukville, tak bych to jel nočním busem ;)
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    tak jsem to zatím v asistenci s milými dámami ALENNAI: a IKARIE: nakonec rozvrhl nějak takto. v itineráři mám ještě dotazy, tak kdyby něco (cokoliv) někoho napadlo, tak klidně pošta.

    1) 2.11. přílet večer Saigon, noc v hotelu u letiště
    2) 3.11. ráno přelet do Da Lat - btw mohl by někdo něco doporučit? asi výlety do okolí je ideální věc. koukal jsem předběžně (čekám, až mi doručí průvodce), že je tam docela i příroda.
    3) 7.11. odlet z Da Lat zpět do Saigonu
    4) přestup na let do Siem Reap (ALENNAI varovala, že dva lety v jeden den ne-e, má někdo k tomu názor? tak jako tak to nebude samozřejmě garantovaný přestup)
    5) 8.11. Siem Reap
    5) 11.11. přesun a noc v PP
    6) 12.11. přesun k moři (dáme myslíte za den?)
    7) 12.11.-18.11 u moře - stále řeším, co vyberu, ale to má čas.
    8) 18.11. přesun do Ha Tien nebo někam na půl cesty k deltě
    9) 19.11.-22.11. delta
    10) 23.11. návrat do Saigonu

    změna vyhrazena, pač jediné, co budu kupovat dopředu, jak to tak vypadá, jsou letenky.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    MATEJICEKKK: asi je tedy stále výhodou si nic neplatit dopředu a cestovat tak, jak to jednomu vyhovuje dle nálady :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    PFAUST: Ale pekny to tam asi bude, tojo..Nekomu hodne lidi, kalby a takovej ten Pataya styl vyhovuje...Ale asi se tam taky bude dat nekam zasit, tezko rict
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    MATEJICEKKK: tak to díky za upozornění. trochu jsem tušil, že to bude asi masovka. to fakt nebrat. mrzí mě, že to je turismem takto zasaženo. Koh ta kiev snad ještě přečkal. uvidíme. zatím stále plánuji.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ICELANDBOY: Koh ta kiev bylo jeste pred rokem super..
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    MATEJICEKKK: hm, dík za update :/ 3 roky zpátky ještě ráj na zemi
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    PFAUST: Z Kambo Otres 2 a Koh ta kiev..Na Koh rongu jsem mel kamose loni v prosinci a odjeli po dvou dnech, tam se jen kali
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    my nakonec plany seskrtali a uzivali sme si potapeni na phu quoc, za to na plazi sme byli jenom jednou... ale dali sme si i stred (taky listopad a prselo ),hrobky okolo hue i hoi an bylo ok, akorat tu nesouhlasim s tim jedenim na ulici, litali tam krysy a po jednom jidle na ulici byla pekna sracka, ale kazdej to ma jinak, mozna proste smula.
    je dulezity si rict, jesltli jedes na dovolenou nebo na maraton a podle toho si nechavat dost casu...
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    ICELANDBOY: díky moc, kdyžtak ještě napíšu!
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    PFAUST: užij si to a každopádně žádný stres, pokud něco nestihneš...uvidíš, třeba se někde zaseknete a nebude se vám chtít jinam ,) bon voyage
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    mno, vážení cestovatelé a cestovatelky, díky, je to solidní rébus. ale možná se jako nejpraktičtější jeví ten jih. budu promýšlet. za tři týdny na tak obrovskou zemi jsme stejně bez ambic. nebo se to dá udělat ala noční přejezdy, ale asi by mě hnala moje slečna, která to potáhne se mnou. dám vám echo.

    SAMOUT: siem reap bych viděl rád, vím, že je návštěva v harmonogramu sehrává tak čtyři dny.. ale nejsou to takové obrovské dálky zase - jako kdyby člověk jel USA nebo přes celý Írán ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam