• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    My Lai: Utajovaný masakr, který pohnul americkým svědomím — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/.../svet/2419486-my-lai-utajovany-masakr-ktery-pohnul-americkym-svedomim
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja vam vsem dekuju za reakce. nakonec tam zajedem.

    NEPHILIM: ze to neni uplne posh misto zas tak nesouhlasim, petihvezda tam je sice jen jedna, anantara resort, ale 4* hotelu uz tam je evidentne cela rada. no, jsem zvedava, dam report, jaka je aktualni situace.
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    FI_CZECH: Teda my sme tam byli pred 4 rokama.
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    IKARIE: Za nas Mui-ne teda nic extra. Jezdi se tam serfovat a kajtovat, takze na to mozna dobry, ale jinak voda nic moc. My jsme byli myslim nekdy v lednu. Voda, zelena, kalna a plna bordelu - rasy, trava, ale i odpadky. Stejne tak plaze. Samotne vesnice nic, co by nebylo videt jinde ve Vietnamu. Z vesnice pak vede nekolik km silnice podel plaze, lemovana hotelama a resortama plnejma rusaku. Restaurace prizpusobeny rusakum, napisy v azbuce a jidla taky takovy neuplne typicky vietnamsky. Obsluha na vas mluvi rusky. Na klasicky Pho-Bo skoro nenarazis. Par peknych vyletu v okoli kanomem mistniho potoka a vylet na pisecny duny celkem ujde. Nam zbylo par dni a nechteli sme je travit v Ho-chi-minu, tak sme zkusili Mui-ne a byli jsme celkem zklamany.
    NEPHILIM
    NEPHILIM --- ---
    IKARIE: projel jsem pobřeží jižního Vietnamu od Nha Trangu až k deltě Mekongu a za mě Mui Ne jedno z nej míst. Navíc se mi nezdálo, že by byl vítr nějak zvlášť silnej (listopad-prosinec).
    Ovšem na autenticitu zapomeň, díky písečnejm dunám a dalším tourist traps tam sám rozhodně nebudeš. Pravdou je, že na Rusáky už je to málo posh místo a je jich tam minimum.
    Za sebe návštěvu doporučuju.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    IKARIE: my z Nha Trangu utekli (přesně z těchhle důvodů) ale o Mui Ne nám říkali totéž (sice pěkný pláže, duny ale spousta turistů, předevšim ruskejch). Nicméně jsme popojeli kousek nad Nha Trang do Ninh Phuoc. Tam to bylo na podzim štrejchlý tajfunem, takže to je trošku v hellu, ale makaj na tom. Je tam super pláž, spousta vln a žádný lidi.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    IKARIE: chces Bohem zapomenuty misto v jiznim Vietnamu? Pocitej ale s tim, ze tam ta turisticka infrastruktura malicko chybi (jedem luxusni hotel- toho casu uplne prazdny a jedno levny Nhà Nghỉ, poulicni stanek s jidlem a jednodenni vypravy Vientamcu do Tempu). Velikansky plaze jen s lokalnima deckama.
    Byla to cesta na blind a mozna jsem to tady uz psala: Bình An, Kiên Lương
    Info je ale 3 roky stary :(

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALENNAI: ja zvazuju, jestli to zaradit ted do sveho itinerare a jet tam obhlednout hotely, ale nevim, jestli ta plaz stoji za to.

    phu quoc je preplnen rusakama, nha trang totez a navic je to letovisko s dalnici a vezakama, za me hnus, plaze pod danangem a u hoi an so-so a jen par mesicu v roce.

    mui ne je jeste dle meho -mozna mylneho-dojmu jeste porad celkem autenticke, ale nevim co plaz a jestli tam 10 mesicu z 12 fuci, tak to mi stejne bude k prdu :))
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    IKARIE: kdyby te zajimalo Mui Nai, tak vim :) Co vim o Mui Ne je, ze se tam hodne kajtuje, protoze to je vetrna hurka.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Mui Ne - byl nekdo? Stoji tam ty plaze za to?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    vypada to, ze mi zbyla jedna letenka s Turkish pres Istanbul na termin 26.3. odlet PRG do Hanoje, 9.4. navrat ze Saigonu a 10.4. prilet do Prahy za cca 14 tis (cenu upresnim dle tax)

    kdybyste si nekdo chtel udelat velikonocni vylet do vietnamu, tak posta.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    JACOBO22: mozna jo, bylo to dlouho. :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JACOBO22: Proc? Me se totez stalo u automatu na jizdenky na mhd v Dusseldorfu na letisti, taky mi vracel korporatni kartu cca. 5 minut (po te, co mi oznamil, ze transakce selhala).
    JACOBO22
    JACOBO22 --- ---
    JAVOR: 5 minut? to ptehanis ne??
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    IKARIE: no tak to uprimne doufam ze necestuji jen s jednou kartou. me se to skoro stalo pred par dny v thajsku, na bankomatu se rozsvitila nejaka hlaska v thajstine a nic to nedelalo, tak jsem zurive mackal cancel po cca 5 nekonecnych minutach to kartu vratilo. byla to Revolut karta ktera urcite neni blokovana nikde
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    IKARIE: jo tak to urcite, ja mam zkusenost jen s VietBank. Ale nasere to teda :/
    Jinak v Hanoji leje, tak sem na kafi a vecer uz - domu :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    IKARIE: tak to je prekerka...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jinak k tem kartam - poprve se mym klientum ted stalo, ze jim bankomat HSBC sezral kartu pri pokusu o vyber. bylo jim receno, ze jejich ceska banka automaticky blokuje nektere zeme a vietnam je nove mezi nimi. takze mozna doporucuju pro sichr si pred odletem zavolat do banky, pokud planujete vybirat, a nechat si to pro vietnam povolit.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    SA_KRA_: tak jo, potvrzuju - AirBank ma poplatek 100,- a trikrat za rok mzete poplatek odmitnout. Tak jsem to vyuzila na tohle (3 vybery, usetreny 3 stovky) a je to. Tak doporucuju.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    SKINNER: netusim, ale mrknu a dekuju! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam