• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANDY_WARHOL: no ja mela ubytovany klienty na tom "ostrove" na rece u japonskeho mostu, takze jsme resili jejich prepravu lodi kamsi, aby se dostali nekam, kde bylo sucho, tam je vyzvedl transfer a mohli pokracovat na letiste do danangu. takze si to pamatuju dost zive. plus dalsi klienti jeli kvuli zaplavam asi 28 hodin z hanoje do hue vlakem.

    ale sever bude ok, je tam ted prijemny teply babi leto.

    ja bych to tak tragicky nevidela, priletela do hanoje, dala tam prirodu (treba to ba be, nebo mai chau) a preletela z hanoje na jih do tepla, kdyz se chce clovek i vykoupat a trosku si odpocinout.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    IKARIE: jo to sem tam byl taky, ale už byla zaplacena jen jedna ulicka
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KEDAREK1: pozor, centralni vietnam v tomto obdobi hodne silne deste, dva roky zpatky jsme resili zaplavy v hoi an v listopadu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEDAREK1: mám pocit, že bude hodně pršet, my byli v listopadu jih a střed a část dovci hlavně pršelo.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    ANDY_WARHOL: S tím by se dalo souhlasit a zkusím přehodnotit plány, věřím, že počasí bude i na středoseveru oct/nov příjemné.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Když nad tím tak přemýšlím, tak ty 3k km se za 14 dní stihne jen velmi obtížně
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SPIKE411: na to ale nemá každej koule. Předpokládal sem ze to bude klasictejsi dovca.
    Ale i tenhle roadtrip by byl tak tak. Vždyť i hochu z topgearu to zabralo snad týden a to měli support od stabu
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    SPIKE411: vzhledem k prumerny rychlosti, jediny pripustny zastavky jsou pro benzin.:) osobne mi na vietnam nestacili dva mesice.. jak uz tu padlo 15dnu je fakt malo, je na zvazeni vybrat si bud sever nebo jih..
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ANDY_WARHOL: Pokud by to vzal jako road trip na motorce s tím, že se nikde nebude moc zastavovat a zatoulávat (cesta je cílem), tak bych si to asi dovedl představit, ale jestli chce chodit někde po památkách, tak je tak na prolítnutí tý půlky Vietnamu no. :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo a ten „suchozemskej“ Hạ Long v Ninh Bìn vypadá mimo sezónu dost nuzně , když není nic moc zelený. ;)
    (Byli jsme někdy na úplném začátku listopadu. Ale zase tam skoro nikdo není.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    V r. 2014 jsme vycházeli z tohoto itineráře, ale měli jsem „jen“ tři týdny čistého času (plus 1 den tam, 1 den zpátky): https://wikitravel.org/en/Hanoi_to_Saigon:_One_month_in_Vietnam

    Vynechal jsem Sa Pả (dám někdy příště), Mũi Né, Phú Quốc (válení na pláži mi přijde jako ztráta času, na potápění bylo moře kalné a na vodní sporty mě neužije), Đà Lạt (zas tak mě tam nic moc nezaujalo).
    Kde to šlo, tak jsme se přesouvali nočními vlaky.

    Zvládli jsme Hà Nội,
    zátoku Hạ Long (Tuším původně dvě noci, ale kvůli špatnému počasí nás vypakovali dřív? Dobrej „hack“ bylo chtít obě noci na Cát Bà - byli jsme jediní a měli jsme celou obrovskou loď a průvodce po jeskyních sami pro sebe, k ostatním jsme se připojili až na strově. :D),
    jeden den po okolí Ninh Bình,
    pak nočním vlakem do Huế, kde jsme vychytali naprosto luxusní počasí a rozhodně bych jej nevynechával, protože ten palácový komplex za to stojí,
    Hội An, kde se mi dost líbilo, i přes davy turistů (kteří tam nějakým zázrakem byli celkem v pohodě) a strávili jsme tam ještě víc času než v Huế, i chvíli na pláži,
    Đà Nẵng,
    Nha Trang (takový ruský letovisko, trochu Makarska),
    Sài Gòn,
    delta Mekongu,
    půjčili jsme si skútr a jeli na víkend do Bảo Lộc (kde normálně bílí turisti moc nezastavují),
    nakonec zase zpátky do Sài Gòn, tam ještě nějaký den dva a pak zpátky do Prahy.

    Jsem rád, že jsem si udělal představu +/- o celý zemi, jestli (až) se tam podívám znovu, tak bych se držel v nějakém regionu a projel to okolo na skútru/motorce.
    Ta cesta ze Saigonu do hor a do Baolocu byla úžasná.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Nezlob se na mě, ale pokud máš 15 dnů tak si vyber buď sever nebo jih. Předjíždět celej Vietnam ti vezme z dovolený podstatnej kus.
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    KEDAREK1: Ja doporucuju mrknout na http://www.vietnamista.cz, je tam podle me snad vse. Pan "vietnamista" i ochotne reaguje na maily a neni problem se ho na cokoliv zeptat.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KEDAREK1: 15 dni i s cestou?
    sever: halong je dost turistarna, ke zvazeni. ja kdyz tam byla jako backpacket, mela jsem tam nakou levnou 3denni tour a byla jedna noc na lodi a jedna na cat ba island, z cat ba jsme jeli do Lan Ha Bay, ktera je jeste takova panenstejsi. ale 3 dny na to podle me cas nemas.

    alternativou k sapa (opet, moc lidi, sapa town je ted jedno velke staveniste) je Ba Be nebo Ha Giang - je treba pocitat s 3 dnema, na Ha Giang se dost casu stravi i cestou (tam bych volila naky nocni trasnfer, jestli ti nevadi trosku nepohodli:)

    dalsi alternativnou pokud ne hory, tak moc doporucuju z hanoje okruh do ninh binh a mai chau, nnh binh se rika suchozemsky halogn, takze kdybys vynechal crise po halong, mohlo by to byt reseni

    stredni vietnam - hue bych vynechala z casocych duvodu, hoi an tu vzbuzuje kontroverzi, ze ma urcite ano, ale nekdo tu se mnou nebude souhlasit :)

    za zvazeni dalat (da se preletet leten VN z Danangu), priroda, vodopady, planzate, tam je to super i na motorky

    koupani - na jihu asi mui ne nebo phu quoc. lepsi koupani na phu qupc, ale nutnost 2 domestic letu /jedna cesta se da ale i speedboatem z rach gia, kdyby ses vydal na mekong).
    do mui ne se da dostat levneji, vlakem, je to prijemna cesta hezkou krajinou, ta cesta vlakem stoji asi 10 usd a neco i uvidis.
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj, chci na 15 dni do Vietnamu idealne Hanoj prilet a odlet Ho Ci Min, budu rad za kdyz heslo, tip , neco jako Must of Vietnam. Mam rad prirodu, lidi, kulturu a na jihu bych urcite bral i par dnu oddych u more. Za cokolik predem dekuji.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    IKARIE: dik
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DOBYTEK: ale v porovnani s Mui ne, kde sme byli v dubu taky, je tam stale mnohem hezci more a koupani.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DOBYTEK: rusko cinske peklo je hlavne v nha trang. ja byla znovu na phu quocu po 4 letech letos v dubnu lehce po sezone a napisy v azbuce se konaly v nekterych restauracich a na night marketu v duong dong.
    v posledni dobe si moji klienti spis stezuji na bordel a neustaly stavebni ruch, dost se stavi na severu, kde to bylo jeste pred par lety uplne panenske. nektere atrakce jsou tam dle meho az dost kolotocarske (vinpearl vodni svet a safari, ted ta nove otevrena lanovka: https://templesandtreehouses.com/...ar-to-pineapple-island-the-longest-cable-car-ride-in-the-world/)

    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Jak to vypadá poslední dobou na Phu Quocu? Má to cenu, nebo je to rusko-čínské peklo? Chci zopakovat úspěšnou dovolenou z doby před pěti lety, někdy kolem půlky ledna.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Nevíte někdo jak je to ve Vietnamu s kouřením elektronických cigaret ? Zajímá mě ale jenom pouze vaše reálná zkušenost. tzn, jestli je tu někdo, kdo tam letos byl a vezl si s sebou ecigaretu kterou tam pak kouřil. Já jsem totiž na dost webech četl, že je to tam ilegální, nicméně jsem kvůli tomu psal i do Vietnamských vape shopů, kde mi pár lidí napsalo, že se tam normálně vapovat může. Takže nevím co si o tom mám myslet... jako nerad bych se dostal kvůli tomu do nějakých problémů, třeba kvůli tomu, že tam pašuju ecigaretu a liquid.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kdyby se nekdo chystal do vietnamu na podzim (do 13.12.), quatarci maji ted velmi dobre tarify v prodeji na lety z prahy do hanoje (kolem 15 tis.) a do saigonu (kolem 13 tis.), akce plati do 10.7., dokdy se musi letenky vystavit. jen FYI.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam