• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEMURNové Internetové Humory // hajlování na toaletě povoleno // Poĺpp // retarded vEgaИ mEMEs welcome // DEUS VULT!!!!1
    MATT
    MATT --- ---
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JON: Ta poslední věta nepotřebuje hlubší zdůvodnění, to je self-evident. Ten první odstaveček je problém, ale k delší nevtipné diskuzi.
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    Alexandre Dumas to hezky popsal v knize Hrabě Monte Christo. Barone Danglarsi nechceš-li zhynout kup si krajíc chleba za milión.
    JON
    JON --- ---
    MAIMONIDES: zodpovedny investor mozna, (spolecensky) nezodpovedny investor by treba mohl, co ja vim, si od te krachujici firmy jeste nejake penize "napujcovat", aby ten dluh byl poradny, a tak mit krome dosavadni dividendy z tech akcii i nejakej cash na sladkosti nebo nakup akcii jine firmy ne? Pripadne by takovy investor pak mohl sve jmeni nekam jako "sverit" do nejakeho fondu, aby jako nebylo jeho, prestoze z nej dal ma veskery zisk, ne?

    Proste na chudy lidi musi bejt velika prisnost, jinak by to neslo.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JON: Zodpovědný investor zkoumá zdraví firmy a když se zhorší výsledky, prodává - protože cena akcií odráží především výsledky hospodaření nebo výhled firmy. GameStop byl na odpis, tak se shortovalo, protože GameStop je zcela zbytečnej a měl dávno jít pryč, aby se v těch jeho kamemenjch obchodech mohlo prodávat veganský maso nebo co já vim. Jenže reddit..:)
    JON
    JON --- ---
    OTAVA: on ten fakt, ze pri longovani muzes prijit jen o 100% vkladu je vlastne taky ojeb na chudy: kdyz nakoupim akcie firmy, mam z nich X let dividendy a firma se pak grandiozne a nesplatitelne zadluzi, tak ja nic ja muzikant, sice mi chutnalo, dekuji, ale za dluhy nemuzu.

    Zase socialismus pro bohaty, ne?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SHAMAAN
    SHAMAAN --- ---
    BULHI
    BULHI --- ---
    KLEINZACH: jo je to jizda

    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    FEKALNIK
    FEKALNIK --- ---
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    DEREK_CUSTER
    DEREK_CUSTER --- ---
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    musim rict, ze ta /r/wsb situace je az dojemna - pruserari (citadel, melvin a spol) se snazi co muzou ten pruser zastavit napr tim, ze znemoznili v aplikaci nakup akcii (zatimco mezi sebou cile bez omezeni obchodujou), tak se zapojujou lidi z celyho sveta: zeland, uk, korea, svedsko - vsude lidi natruc nakupujou akcie GME/BB/AMC a neprodavaji; par akcii ma dokonce nekdo az v kazachstanu - zrejme Borat. na oplatku za zastaveni nakupu v aplikaci jim uzivatele vybombili review aplikace: 1 hvezda :D https://twitter.com/Slasher/status/1354803580713111553 (ted uz je tech hodnoceni 300000)

    todle je jak jedna z tech epickych bitev kvuli prkotine v Eve online, akorat ze v realu.. me gusta
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    FEKALNIK: dekuji, tomuhle rozumim nejlip. Abych si napravil karmu, jdu si precist par stran ze Stareho Zakona.
    DWAY
    DWAY --- ---
    HANNIBAL92: vidim spravne cenzuru? :-D :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam