• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEMURNové Internetové Humory // hajlování na toaletě povoleno // Poĺpp // retarded vEgaИ mEMEs welcome // DEUS VULT!!!!1
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Specialni auditko na Wojak memes je k hlasovani v seznamu diskuzi k zalozeni.

    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    DWAY: Tuhle? :-)

    FEKALNIK
    FEKALNIK --- ---
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    HANNIBAL92: to znamena, ze ked to poseries, musis zaplatit trhovu cenu v danom momente aj na akcie, ktore neexistuju, ale ktore si shortol. Inymi slovami aj lestene prdy maju trhovu cenu :P
    MAGE
    MAGE --- ---
    HANNIBAL92: nekde rikaji ze jde o "naked short" (https://cs.wikipedia.org/wiki/Prázdný_prodej) ale tezko rict jestli to dneska v USA jeste vubec jde
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HANNIBAL92: normálně, půjčíš si akcie, ty prodáš. někdo jinej si tu akcií zase půjčí a prodá. když je ale press 100% akcií shortovanych, je to extrémně riskantní pozice pro ty shortuji, protože budou muset koupit všechny akcie na trhu a pak ještě jednou (nebo kolik % je nad 100)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    TARL_CABOT
    TARL_CABOT --- ---
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    HANNIBAL92: me znalosti budou stejne nebo horsi nez tve, ale ciste logickou uvahou - akcie na to "pujceni" zajistuje broker, ne? ten je musi nekde ziskat, samozrejme. pravdepodobne od jinych akcionaru? nikde ale neni receno, ze ten "jiny akcionar" nemuze byt prave tim, komu jsi prodal predchozi varku. nebo ano? timhle zpusobem by ses v case opravdu mohl dostat do stavu, ze dluzis vice akcii, nez jich existuje. samozrejme to taky muze byt uplne jinak :)
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    TRAGED: hele, co znamena ze nashortovali o polovinu gme akcii vic, nez jich existuje? Chapu koncept shortovani, jak se na tom vydelava, ale myslel jsem ze kdyz si "pujcis" akcie abys je prodal a po poklesu koupil zpet a vratil, tak jich tezko muzes prodat vic nez jich existuje. Je to teda v tomhle pripade jen nejakej hypotetickej "nakup" a "prodej? Moje znalosti oboru vice mene zacinaji a konci na memech, takze jsem trochu mimo.
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    DOMNICK
    DOMNICK --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JON: Ta poslední věta nepotřebuje hlubší zdůvodnění, to je self-evident. Ten první odstaveček je problém, ale k delší nevtipné diskuzi.
    LEDGE
    LEDGE --- ---
    SVJETLUSHKA
    SVJETLUSHKA --- ---
    Alexandre Dumas to hezky popsal v knize Hrabě Monte Christo. Barone Danglarsi nechceš-li zhynout kup si krajíc chleba za milión.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam