• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEMURNové Internetové Humory // hajlování na toaletě povoleno // Poĺpp // retarded vEgaИ mEMEs welcome // DEUS VULT!!!!1
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    AREDHEL: To, že firma nebyla úplně zdravá je zřejmé. Což neznamená, že je to firma, která by měla krachnout. Naopak do ní někteří dost investovali, aby jí pomohli s transformací.
    Jenže když ti pak hedge fund účelově snižuje cenu firmy, tak je najednou pozice firmy mnohem těžší, například si obtížněji může vzít provozní půjčku. A pokud ano, tak s mnohem horšími podmínkami.
    Shortování opravdu není jen virtuální obchodování. Na tu firmu to má realný a nemalý vliv. Nemluvě o tom, že to samozřejmě ničí majetek majitelům dané firmy. Což je přesně to, co teď zpětně mohl poznat ten hedge fund.
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    TRAGED: asi blbá otázka, ale jak short selling tu firmu poškodí a zadupe do země? Situaci kolem GameStopu sleduju jen tak na půl oka, ale přijde mi, že ta firma není fundamentálně zdravá, aktuální přestřelená cena akcií s tím nemá co dělat.

    Jen aby nedošlo k mýlce - nezastávám se short sellerů, o riziku určitě věděli :) Jen mě zajímá proč ta nenávist. Dovedu si představit, že cenu akcií velký prodej ještě sníží, ale zdravé firmě by to vadit nemělo?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Ne, vedeli do ceho jdou. Jen si byli sebejisti a nepocitali s tim, ze se jim by se nasla sila, ktera to takhle zvrati. Chteli vytriskat prachy na, mimo jine pandemii, oslabenem GameStopu, tim, ze ho umele zadupou do zeme. Skusili to same uz i na Teslu, proto EM tomu dal jeste vetsi rozmer. Zadupali do zeme uz nespocet firem pred tim. Jak by rekla teta Katerina: "S cim kdo zachazi, s tim taky schazi" :-]
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    TRAGED: správně. Ať jim ta koza chcípne!
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Mimochodem, aby clovek vubec mohl vstoupit do hedge fondu, tak musi mit enormni kapital a/nebo podepsat prohlaseni, ze ma nejmene 3 letou zkusenost s obchodovanim na burze a je si vedom rizika, ktera fond na burze podstupuje.

    Takze je vubec nelitujte, nejsou to zadni ubozi chudi duchodci a neziskovky, jak se tu nekteri snazi naznacit. Naopak, hedge fondy jsou smecky vlku z Wall street a zaslouzi si to.
    DWAY
    DWAY --- ---
    ZIDANE: yop
    KYN
    KYN --- ---
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    TOXYGEN
    TOXYGEN --- ---
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Specialni auditko na Wojak memes je k hlasovani v seznamu diskuzi k zalozeni.

    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    DWAY: Tuhle? :-)

    FEKALNIK
    FEKALNIK --- ---
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    HANNIBAL92: to znamena, ze ked to poseries, musis zaplatit trhovu cenu v danom momente aj na akcie, ktore neexistuju, ale ktore si shortol. Inymi slovami aj lestene prdy maju trhovu cenu :P
    MAGE
    MAGE --- ---
    HANNIBAL92: nekde rikaji ze jde o "naked short" (https://cs.wikipedia.org/wiki/Prázdný_prodej) ale tezko rict jestli to dneska v USA jeste vubec jde
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HANNIBAL92: normálně, půjčíš si akcie, ty prodáš. někdo jinej si tu akcií zase půjčí a prodá. když je ale press 100% akcií shortovanych, je to extrémně riskantní pozice pro ty shortuji, protože budou muset koupit všechny akcie na trhu a pak ještě jednou (nebo kolik % je nad 100)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    TARL_CABOT
    TARL_CABOT --- ---
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    HANNIBAL92: me znalosti budou stejne nebo horsi nez tve, ale ciste logickou uvahou - akcie na to "pujceni" zajistuje broker, ne? ten je musi nekde ziskat, samozrejme. pravdepodobne od jinych akcionaru? nikde ale neni receno, ze ten "jiny akcionar" nemuze byt prave tim, komu jsi prodal predchozi varku. nebo ano? timhle zpusobem by ses v case opravdu mohl dostat do stavu, ze dluzis vice akcii, nez jich existuje. samozrejme to taky muze byt uplne jinak :)
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    TRAGED: hele, co znamena ze nashortovali o polovinu gme akcii vic, nez jich existuje? Chapu koncept shortovani, jak se na tom vydelava, ale myslel jsem ze kdyz si "pujcis" akcie abys je prodal a po poklesu koupil zpet a vratil, tak jich tezko muzes prodat vic nez jich existuje. Je to teda v tomhle pripade jen nejakej hypotetickej "nakup" a "prodej? Moje znalosti oboru vice mene zacinaji a konci na memech, takze jsem trochu mimo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam