SUCZKER:
...
- Řez nemusí být rovný, uříznete oblouk v poměru 2:1, velkou část pak už snadno rozlomíte na dva stejné díly.
- Co znamená "equally"? Že dostanou všichni tři stejný hmotnostní podíl? Nebo že dostanou stejném množství vlákniny? Té je více ve slupce, tzn. bavíme se o dělení povrchu? Anebo jde o esenciální aminokyseliny, kterých je více v jádrech? Jedí všichni tři celá jablka, nebo si je někdo loupe (takové lidi znám), anebo je jedí celá celá, i s peckami (i takové lidi znám), na kterých si pochutnávají, a zahazují jenom šťopku? Anebo jde o efektivní využitelnou energii získanou z jablka, tedy podíl jablka vztažený na metabolismus? Tohle je třeba úloha, kterou občas řeším, že jsem na výletě s dětma, ujede nám vlak, ony mají hlad a já mám jedinou tatranku. Mohu ji rozdělit stejně na hmotu, ale vím, že nejstarší z toho bude mít nejméně, protože má ještě spoustu svých zásob energie a ujde na lačno klidně deset kilometrů, zatímco nejmladší už fakt potřebuje najíst.
- Do toho vstupuje postmoderní koncept gender equallity, což je naznačeno použitou angličtinou a postavou ženy. Řešení obrázku tak bude jiné v Americe, jiné v Anglii, ve Francii a úplně jiné v Rusku. Pro Čecha je samozřejmé, že dá obě jablka dívce - protože mu tak káže slušnost - a ta si vybere to nejhezčí a to druhé vrátí klukům ať se podělí - protože tak káže slušnost jí.
- Bavíme se o jablkách obecně? Není to nějaká zatracená varianta Paridova jablka?
- Symbolika jablka, muže a ženy, dvou mužů-bratrů, nože a nutnosti vykonat jediný a právě jeden řez je důkladně rozpracována ve dvou prvních kapitolách Bible. Patrně jde o symbolické vyjádření invaze Skythů do severní Mezopotámie...
- ... není zač :)